Αναπαραγωγή Τα αυγά των shaft tail finches μου έγιναν 6

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης MyriamK
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
muriam 2 μερες το πολυ να αντεξει χωρις φαι γιαυτο ταισε το εσυ με αυγοτροφή οσο μπορεις και αν αντεξει μεχρι δευτερα παιρνεισ φορμουλα.
μην το αφηνεις ετσι ομως γιατι ειναι χαμμενο απο χερι.
ξερω οτι ειναι δυσκολο να το ταισεις λογο μεγεθους αλλα προσπαθισε.
το θεμα της δουλιας σου που λειπεις λυνεται, καποιος θα βρεθει να το παρει να στο ταιζει αλλα για να φτασουμε εκει πρεπει να το ταισεις μεχρι τη δευτερα γιατι αλλιως παει.
 
Myriam an ton baleis pali meza stin folia, ton petai pali ekso;

Mipos ksereis einai proti fora pou kanei ayga i thiliki ;
 
Myriam an ton baleis pali meza stin folia, ton petai pali ekso;

Mipos ksereis einai proti fora pou kanei ayga i thiliki ;

Καλησπέρα,

κάθε φορά που το ξαναέβαλα στην φωλιά τον πετούσε έξω..
Ίσως της φταίει η φωλιά Αλέξανδρε, είναι μια που μοιάζει με καρύδα και έχει μια τρύπα..Ίσως θεωρεί η θηλυκιά ότι δεν χωράνε μέσα...
Φώτη αν τον ενδιέφερε τον αρσενικό θα το τάιζε στην μπανιέρα που το έχω βάλει (μπανιερα που μοιαζει με σπιτάκι)

Έχουν ξαναγεννήσει στον Οδυσσέα, αλλά δεν πολυτάϊζαν τα μικρά και ο Οδυσσέας τα μεγάλωσε με σύριγγα. Ήταν όμως 10 ημερων και όχι 1 ☹
Εκεί δεν τα πέταξαν έξω, τα δέχτηκαν.. Μάλλον τους φταίει η φωλιά, έκανα χαζομάρα. Σκέφτηκα ότι αφού τους αρέσει αυτή και κοιμούνται μέσα, θα καταφέρουν και τα μικρά τους..
 
Νάσο σήμερα το απόγευμα είναι πτώμα. Κοιμάται συνεχώς. Σε λιγάκι θα τον ταϊσω ξανά, ο Οδυσσέας μου είπε ότι το πρώτο 24ωρο έχει ακόμα τροφή από το αυγό και δεν πολυπεινάει..Φόρμουλα για νεοσσούς βρήκα, θα μου δώσει η Σοφία που μένει κοντά μου και την χιλιοευχαριστώ..
Λέτε να το σώσουμε; Μακάρι βρε παιδιά.
 
Μυριαμ σου εύχομαι ολόψυχα να τα καταφέρει το μικρούλη σου!

Ισως την επόμενη φορά θα ήταν καλύτερα να χρησιμοποιήσεις φωλιά κλειστού τύπου σαν αυτή που χρησιμοποιούμε για τα παπαγαλάκια, αλλά με το άνοιγμα προς τα επάνω και όχι στο πλάι. Ισως έτσι να μην μπορούν να πετάνε εξω τα μωρά τους.
 
Από Δευτέρα μήπως να το έπαιρνες στη δουλειά αν ο χώρος είναι καλός χωρίς τσιγάρο κλπ;Δεν ξέρω αν κάνει καλό και η μετακίνηση του βέβαια.😕
 
Myriam genika einai PARA POLI diskolo na taiseis afta ta mikra apo tin proti mera. Kai an to katafereis, mana, panta einai poulia pou menoune mpiso kai einai pio ebestito.

Kai na bris tora kapion me paramanes einai diskolo, ta Kanaria den exoune ksekinisi akoma. Mono an tha bris kapion me Zebrakia.

Afta to problima, na min taisoune kai na petane sinexio ekso tous mikrous, poles fores exoune afta ta poulia pou exoune megaloni me paramanes. Gia afto to logo i pio poles ektrofeis apofigoune to sistima me tis paramanes.
 
Δυστυχώς αυτό Κωνσταντίνε δεν γίνεται..Αφ'ενός δεν θα προλαβαίνω να το ταϊζω γιατι ακούγεται εύκολο, θες όμως κανένα μισάωρο να τα καταφέρεις, γιατί υπάρχει μεγάλη δυσκολία.. Και αφ'ετέρου δεν θα υπάρχει η κατάλληλη θερμοκρασία (δεν μπορω να παρω και σόμπα μαζί μου) ☹
 
Ναι Αλέξανδρε έχεις απολυτο δίκιο. Το πρωί όμως μεσα στον πανικό μου βρήκα αυτό το thread και εγραψα εδω πρωτα. Αν μπορεί καποιος Mod na μεταφερει τα σχετικά μηνυματα στο https://community.petbirds.gr/threads/Τα-αυγά-των-shaft-tail-finches-μου-έγιναν-6.7981/
Εγω φταίω, ζητώ ξανά συγνώμη για το μπερδεμα και την αναστάτωση.
 
myriam to προβλημα της δουλιας που λειπεις λυνεται, αμα θες το παιρνω και εγω να στο μεγαλωσω αλλα πρπεει να το ταισεις μερικεσ φορες για να παρει τα πανω του αλλιως ειναι χαμμενο το παιχνιδι.
 
myriam to προβλημα της δουλιας που λειπεις λυνεται, αμα θες το παιρνω και εγω να στο μεγαλωσω αλλα πρπεει να το ταισεις μερικεσ φορες για να παρει τα πανω του αλλιως ειναι χαμμενο το παιχνιδι.

Νάσο το έχω ταϊσει δυο φορές σήμερα. Ο προλοβός είναι γεμάτος. Κουτσούλησε κιόλας😛
Θα το φροντίσω όσοκαλύτερα μπορώ, κι ελπίζω να βρούμε έναν τρόπο να επιζήσει από Δευτέρα. Σ'ευχαριστώ για την προσφορά, θα σου στείλω σχετικό ΠΜ.:)
Αν βγουν και τα υπολοιπα, λέτε δεν θα το δεχτεί; Ή θα τα πετάξει όλα απ'έξω;☹
 
οκ αφου του γεμμισες τον προβολο τωρα αυτο που μενει ειναι να προσεξεις τη ζεστη.
βαλτο σε κανενα κουτακι και κλειστο τελειως και κοντα σε ζεστη.
αν κανει και τα ιδια και στα υπολοιπα τα παιρνεις, τα βαζεισ στο κουτακι και ταισμα! Μια απο τα ιδια.

αν εχει κανενας καμια λαμπα κοκκινη υπερυθρης που βαζουν στα ερπετα κλπ και μπορει να τη δανεισει στη μυριαμ ας το γραψει ε δω,θανε σημαντικο.
 
Myriam otan anoigi to deftero aygo, bori na katalabenei i thiliki kai ksekinisi na taisei kai na min petai pali ekso ta mikra . Tote bori na baleis to mikro pali meza. Gia na pai kala einai 50 : 50. Makari na spai to kobos stin thiliki.
 
Αλέξανδρε μάλλον αύριο δεν πρέπει να βγει και ο δεύτερος νεοσσός;
Ούτως ή άλλως πρέπει να περιμένουμε να δούμε πώς θα αντιμετωπίσει το επόμενο, και μετά να δούμε.
Μακάρι να το δεχτεί πίσω.
 
Τώρα τη νύχτα, ο προλοβός του είναι πάλι άδειος, αλλά δεν ξυπνάει για να τον ταϊσω. Να τον αφήσω να κοιμηθεί ή να ξαναπροσπαθήσω σε λίγο;
Κανονικά όταν είναι στην φωλιά, τη νύχτα οι μανάδες κοιυμούνται και τα σκεπάζουν δεν είναι; Θα αντέξει χωρίς τροφή μέχρι το πρωί;
 
Ειναι πολυ ευαισθητο ακομα... Εχω την εντυπωση οτι κατα τις πρωτες μερες τα θηλυκα κρατανε τροφη στο στομα τους και κατα την διαρκεια της νυχτας συνεχιζουν να ταιζουν τα μικρα... Οποτε πρεπει να το ξαναταισεις!
 
Δες κι αυτο μηπως σε βοηθησει! Εσενα ανοιγει το στοματακι του;

Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Tania
Back
Top