Γενικά Τα είδη των φασιανών

triwps2014

PB New Member
Εγγραφή
10 Δεκ 2015
Μηνύματα
119
Πόλη
Διδυμότειχο
Κολχικός Φασιανός
(Phasianus colchicus)
colchicus.webp
Φασιανός Lady
lady.webp
Κίτρινος Φασιανός
yellow.webp
Φασιανός Reeves
reeve.webp
Χρυσός Φασιανός
golden.webp
Ασημένιος Φασιανός
silver.webp


Λευκός Φασιανός
white.webp
Φασιανός Melanistic
melanistic.webp
Φασιανός Isabell
isabell.webp
 
Πανέμορφα πουλιά! Θα ήταν πολυ χρήσιμο να μαθαιναμε περισσοτερες πληροφορίες για αυτα τα είδη!
να δες εδω πληρ.

Ο φασιανός είναι γένος πτηνών, που ανήκει στην οικογένεια Φασιανίδες. Το μήκος του φθάνει τα 80 εκατοστά περίπου και έχει χαλκόχρωμο φτέρωμα, με μαύρες ραβδώσεις. Ο θηλυκός φασιανός είναι μικρότερος σε μέγεθος από τον αρσενικό και δεν έχει εντυπωσιακά χρώματα.
Ο φασιανός είναι είδος παμφάγο. Τρέφεται με σπόρους φυτών, χυμώδεις καρπούς θάμνων όπως, κουμαριές, κρανιές, βάτα, αγριοκλήματα κλπ, χλωρά φύλλα από πόες, καθώς επίσης και με ακρίδες, σκουλήκια, μεγάλα έντομα κλπ. Οι ημερήσιες ανάγκες του σε τροφή φτάνουν τα 60 – 70 γραμμάρια.
Ο φασιανός τρέφεται κυρίως κατά τις πρώτες πρωινές και κατά τις τελευταίες απογευματινές ώρες. Είναι είδος ημερόβιο. Είναι είδος πολυγαμικό. Στις αρχές της άνοιξης σχηματίζονται οι οικογένειες που αποτελούνται συνήθως από 1 αρσενικό και 3 – 4 θηλυκά άτομα. Η αναπαραγωγική περίοδος αρχίζει τον Φεβρουάριο – Μάρτιο. Τη φωλιά τη φτιάχνει στο έδαφος συνήθως στις παρυφές θάμνων. Το θηλυκό γεννάει συνήθως 8 –15 αυγά. Τα αυγά τα επωάζει μόνο το θηλυκό και η διάρκεια της επώασης είναι 23 – 25 ημέρες. Οι νεοσσοί αμέσως μετά την εκκόλαψή τους είναι ευθέως βαδιστικοί. Το φτέρωμά τους αποκτά το χρώμα των ενήλικων μετά την ηλικία των 5 – 6 μηνών.

πηγη:hatzinakis.gr
 
Αυτός ο κίτρινος Φασιανός, αν εξαιρέσουμε οτι μοιάζει να εχει βγάλει τη χρυσή είναι πραγματικά πολυ εντυπωσιακός.
εμενα μου αρεσε πολυ ο (lady)

Γενικά πάντως είναι ωραία πουλιά!
οντως εχουν φωβερους συνδυασμους χρωματων!
 
Back
Top