Αναπαραγωγή Τα ζεμπράκια μου γέννησαν. Πρέπει να κάνω κάτι;

Γιώργος1988

PB New Member
Εγγραφή
19 Ιουλ 2018
Μηνύματα
17
Πόλη
Βόλος
Καλησπέρα σας έχω ένα ζευγάρι ζεμπρακια που μόλις γέννησαν δεν γνωρίζω αν η μαμά της τα δίνει φαγητό, καθεται από πανω τους ακόμη και κάποιες φορές σηκώνεται και τρώει. Πρέπει να κάνω κάτι;
 
Όχι, πιθανότατα δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα απολύτως, και αν θα παρακολουθείς, καλό θα ήταν αυτό να γίνεται από απόσταση και διακριτικά ώστε να μην ταράζεται το ζευγάρι των γονέων και να προσφέρουν απρόσκοτπα τις υπηρεσίες στα μικρά τους.
Μόνο πες μας σε παρακαλώ τι τρόφιμα υπάρχουν στο κλουβί και αν και κατά πόσο αυγό ή αυγοτροφή είναι διαθέσιμα και αν ναι, για πόση ώρα μέσα στην ημέρα.
Να χαίρεσαι τα πιτσιρικάκια
 
ευχαριστώ πολύ! Έχω βάλει μισό αυγό βραστό που το αλλάζω κάθε μία μιάμιση ώρα λόγο ζέστης. Αυγοτροφη(που είχα ανέκαθεν) η οποία είναι πολύχρωμη για την οποία ρώτησα και σε pet shop το μεσημέρι και η τροφή των γονιών. Ολα υπάρχουν σε πλήρως στο κλουβί
 
ευχαριστώ πολύ! Έχω βάλει μισό αυγό βραστό που το αλλάζω κάθε μία μιάμιση ώρα λόγο ζέστης. Αυγοτροφη(που είχα ανέκαθεν) η οποία είναι πολύχρωμη για την οποία ρώτησα και σε pet shop το μεσημέρι και η τροφή των γονιών. Ολα υπάρχουν σε πλήρως στο κλουβί
Θα θέλαμε να μας πεις για αυτήν την αυγοτροφή, αλλά και την τροφή που χρησιμοποιείς.
Είναι μάρκας; Προέρχεται από επώνυμη συσκευασία την οποία άνοιξες εσύ ή χύμα ή από διάφανο σακουλάκι;
Η αυγοτροφή (+ τα πιο πάνω ερωτήματα) αναγράφει ότι είναι αυγοτροφή ή eggfood;
Τέλος, δεν έχεις πετραδάκια (κοχύλια σπασμένα, τριμμένα, άμμο κλπ) μέσα στο κλουβί, έτσι;
Α, και απέφυγε χορταρικά, φρούτα, λαχανικά κλπ για κανένα 10ήμερο.
 
Στο κλουβί δεν υπάρχουν πετραδάκια άμμος κτλ.η τροφή είναι μάρκας απ' τις καλυτερες την οποία άνοιξα εγω.η αυγοτροφη είναι σε διάφανο σακουλάκι την οποία χρησιμοποιω πολύ καιρό(δοκιμασα άλλες αλλά. Δεν τρωγανε) είναι κυριος πορτοκαλι και έχει και διαφορα άλλα χρωματα μεσα. Εχθες 9 το βράδυ είδα ότι ειρθε το πρώτο πουλάκι και σήμερα σχολοντας από την δουλειά πέρασα από pet shop και μου είπε για την συγκεκριμένη αυγοτροφη.

Χορταρικά και φρουτα δεν έχω βάλει μόνο έξι το πρωί με δύο το μεσημέρι δεν εχω αυγό γτ λείπω στην δουλειά.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Αυτή η πολύχρωμη αυγοτροφη μόνο αυγοτροφη δεν είναι. Απόφυγέ την ειδικά τώρα που έχεις νεοσσους. Ο πετσοπας μπορεί να λέει ό,τι θέλει εφόσον το μείγμα βρίσκεται σε διάφανο σακουλάκι και δεν μπορείς εσύ να γνωρίζεις τι ακριβώς περιέχει. Τα πουλιά είναι λογικό να προτιμούν ένα μείγμα φουλ στη ζάχαρη. Το θέμα είναι ότι τέτοιου είδους αυγοτροφες βλάπτουν τα πουλάκια μας και πρέπει να αποφεύγονται.
 
η αυγοτροφη είναι σε διάφανο σακουλάκι την οποία χρησιμοποιω πολύ καιρό(δοκιμασα άλλες αλλά. Δεν τρωγανε) είναι κυριος πορτοκαλι και έχει και διαφορα άλλα χρωματα μεσα. Εχθες 9 το βράδυ είδα ότι ειρθε το πρώτο πουλάκι και σήμερα σχολοντας από την δουλειά πέρασα από pet shop και μου είπε για την συγκεκριμένη αυγοτροφη.
Υπάρχει περίπτωση να αγοράσεις πραγματική αυγοτροφή; Δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά, αλλά πολύ φοβάμαι ότι το συγκεκριμένο σκεύασμα που χρησιμοποιείς δεν είναι πραγματική αυγοτροφή, αλλά κάτι άλλο απροσδιόριστο. Από την άλλη πλευρά, λείπεις πολλές ώρες το πρωί και πράγματι αυτήν την περίοδο δεν μπορείς να αφήσεις αυγό μέσα στο κλουβί, αλλά κάτι θα πρέπει να μπορείς να βάζεις με υψηλή σχετικά πρωτεΐνη ώστε να σιτίζονται σωστά τα μικρά. Είναι λοιπόν εφικτό να αγοράσεις σε πρώτη ευκαιρία μιά πατέ αυγοτροφή που δεν χαλάει εύκολα; Εμένα σε ανάλογη περίπτωση μου είχαν συστήσει την cede morbido .
 
Αύριο κιόλας θα την πάρω(γιατί τώρα είναι κλειστά) παντα ήθελα τα πουλάκια μου να τρεφοντε σωστά, αλλά μη έχοντας γνώσεις την πατας. Θα αγορασω την συγκεκριμένη αυγοτροφη. Το θέμα είναι να τα ταιζει και μαμά τους.σε ευχαριστώ
 
το θέμα είναι να τα ταιζει και μαμά τους.σε ευχαριστώ
Η αλήθεια είναι ότι αυτό δεν μπορώ να στο εξασφαλίσω, διότι το θηλυκό σου δεν είναι συνηθισμένο σε αυτήν την αυγοτροφή. Αλλά εφόσον θα την αγοράσεις αύριο, αν το Σάββατο δεν εργάζεσαι, τότε θα μπορούσες ίσως να βάλεις συγκεκριμένη ποσότητα από το πρωί και να δεις αν καταναλώνεται, για να διαπιστώσεις ότι μπορείς να προχωρήσεις με τη συγκεκριμένη αυγοτροφή.
 
Το Σάββατο δεν εργάζομαι άρα θα το δω πως παει. Απο εχθές μέχρι και αύριο πως θα καταλάβω ότι τα ταιζει;δεν μπορω να καταλάβω αν τα ταιζει αν και σε τακτά διαστήματα σηκώνεται και τρώει.
 
να αγοράσεις σε πρώτη ευκαιρία μιά πατέ αυγοτροφή
Βάλε την σωστή αυγοτροφή που σου πρότεινε ο @ianos και απο πάνω πρόσθεσε μιά ελάχιστη ποσότητα από αυτή που τους έδινες μέχρι τώρα, με αυτό το κόλπο μάλλον θα μάθουν την νέα αυγοτροφή και θα συνεχίσεις χωρίς προβλήματα.
 
Όταν είναι μικρά, δεν μπορείς παρά να δεις, αν δεις, κάποιες αδιόρατες κινήσεις της μητέρας τους. Τίποτα παραπάνω και αν είσαι τυχερός. Θα έχεις εμπιστοσύνη ότι ταΐζονται επαρκώς και έτσι νομίζω ότι θα πορευτείς μέχρι να μεγαλώσουν λιγάκι και το τάισμα να είναι πιο έκδηλο.
Αν βέβαια σηκωθεί το θηλυκό από τη φωλιά μπορείς να κοιτάξεις μήπως δεις κανενός τον πρόλοβο φουσκωμένο και συνήθως κίτρινο σε κάποιο σημείο του, αλλά μην πηγαίνεις πάνω από δύο φορές την ημέρα να κοιτάς διότι το θηλυκό ενδεχομένως να ταραχτεί και να μην σηκώνεται για να σιτίζεται το ίδιο σωστά ώστε να ταΐσει και τους νεοσσούς. Παρόλα αυτά, μια επιτήρηση της φωλιάς από εσένα τουλάχιστον μία φορά την ημέρα χρειάζεται.
 
Καλημέρα Γιώργο!
Πρέπει να κάνω κάτι;
Αν υπάρχει τροφή, σπόροι, αυγοτροφή ή αυγό,millet κεχρί και ηρεμία στους γονείς, όλα θα πάνε καλά!
Συνηθως δεν ταΐζει η μήτερα τη πρώτη μέρα οπότε μην αγχώνεσαι!

Προσπάθησε να μη τα ενοχλείς πολύ, τα ζεμπράκια είναι καλοι γονείς και σπάνια αφήνουν τη φωλία και τα μικρά ατάιστα.
 
Σήμερα γυρνωντας σπίτι είδα οτι το ένα από τα δύο πουλάκια ήταν πεσμένο απ' τη φωλιά και γενικός ο αρσενικός έδειχνε σαν να ετοίμαζε τη φωλιά. Πειραζει αν υπάρχουν στο κλουβί δύο φωλιες(μια ανοιχτού και μια κλειστου τύπου);
 
Αν υπάρχει τροφή, σπόροι, αυγοτροφή ή αυγό,millet κεχρί και ηρεμία στους γονείς, όλα θα πάνε καλά!
Συνηθως δεν ταΐζει η μήτερα τη πρώτη μέρα οπότε μην αγχώνεσαι!
Καλημέρα Βάσια! Σήμερα τους πήρα ποιοτική αυγοτροφη και μέχρι και παρατηρούσα ότι τα ταιζει κανονικά. Μονο που το ένα ήταν πεσμένο κάτω (και το εβαλα όσο πιο προσεκτικά μπορούσα στη θέση του).
 
Γιώργο, το ότι το πουλάκι βρέθηκε πεσμένο κάτω ; Πο τη φωλιά, ενδεχομένως να μην ειναι καθόλου καλό σημάδι. Βγάλε σε παρακαλώ φωτογραφία τη φωλιά και πες μας αναλυτικά τι εννοείς ότι ο αρσενικός έδειχνε σαν να ετοιμάζει τη φωλιά.
Τέλος, αν υπάρχει άνθρωπος που μπορεί να πάει στο σπίτι σου, ας το κάνει, μην και έχει ξαναπεταχτει το πουλάκι από τη φωλιά.
 
Βγάλε σε παρακαλώ φωτογραφία τη φωλιά και πες μας αναλυτικά τι εννοείς ότι ο αρσενικός έδειχνε σαν να ετοιμάζει τη φωλιά.
Τέλος, αν υπάρχει άνθρωπος που μπορεί να πάει στο σπίτι σου, ας το κάνει, μην και έχει ξαναπεταχτει το πουλάκι από τη φωλιά.
Αυτή τη στιγμή είμαι σπίτι. Απλως στο κλουβί υπάρχει μια κλειστου και μια ανοιχτού τύπου φωλιά. (πρόσφατα αγόρασα το θυλικο που είχε μάθει σε ανοιχτού τύπου φωλιά γι'αυτό την έβαλα)τα πουλάκια είναι στην ανοιχτού τύπου φωλιά. αρσενικός τράβηξε βαμβάκι κλπ από τη φωλιά με τα πουλάκια για να τα βάλει στην άλλη.

rsz_1img_20180720_142853.webp
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Εγώ θα έβγαζα τη δεύτερη φωλιά. Τα ζεμπρακια ζευγαρώνουν είτε σε ανοιχτή είτε σε κλειστή φωλιά. Και είναι πραγματικά από τα πιο εύκολα είδη στο ζευγάρωμα. Δεν χρειάζεται να μπερδεύονται έχοντας δύο φωλιές.
 
Back
Top