Αναπαραγωγή Τα καναρίνια μου ζευγάρωσαν Οκτώβρη μήνα, τι κάνω τώρα;

@Stavros Οταν η δικια μου γενναγε αυγα(κοκατιλ) το εκανα αυτο και μετα το εβγαζε απο την μυτη και ξεραθηκε και ετρεχα σε γιατρους να της καθαρησουν τα ρουθανια και δε το ξανα ρίσκαρε.@MaryPoo Αν θες βαλε μια σταγονα ασβεστιο και 3 νερο ανακάτεψε τοκαι δωστεις απο αυτο γνωμη μου Και μετα κανονικα στη ποτιστρα

Καλημέρα! Σήμερα το πουλάκι φαίνεται πολύ καλύτερα! Τα φτερά της μαζεύτηκαν στην κανονική τους θέση και είναι πιο ζωιρη... αυγό δεν έχουμε δει αλλά ο φίλος μου της έβαλε φωλιά χθες και σήμερα ασχολείται διαρκώς με την αναδιάταξη της...
@giannisvlg εννοείς στα ρουθούνια της τ διάλυμα;

ο φίλος μου της έβαλε φωλιά
Αυτό δεν χρειάζεται, αν κάνει αυγό θα το κάνει στην σχάρα του κλουβιού θα το βρεις και θα το πετάξεις.
Βάζοντας φωλιά την οδηγείς να προχωρήσει σε κανονική γέννα.

@MaryPoo Στο στόμα της αλλα να ειναι λιγο διαλυμένο με νερο οχι πολυ νερο λιγο για να μην εχεις τυχον πνιξηματα και αυτα που περασα εγω!

Όταν δίνουμε φάρμακο στο στόμα, ειδικά σε επείγουσες καταστάσεις, το δίνουμε στη μέγιστη συγκέντρωση του για να διασφαλίσουμε ότι θα το πάρει έγκαιρα και σε επάρκεια ώστε να αρχίσει να δρα αμέσως εις βάρος της ασθένειας. Εάν το διαλύσουμε, τι νόημα έχει να το πάρει από εμάς στο στόμα; Ας το πάρει από την ποτίστρα.

Καλημέρα! Να κάνω μια ερώτηση; Είναι η τρίτη μέρα που της δίνω ασβέστιο και φαίνεται μια χαρά, ζωιρη και ορεξατη. Καμία σχέση με πριν από δύο μέρες. Αυγό βέβαια δεν έχουμε δει πουθενά...να συνεχίσω να της δίνω ασβέστιο; ή μπορεί να την κρατήσει το κόκκαλο σουπιάς;

Δεν χρειάζεται να συνεχίσεις. Αν υπήρχε αυγό θα έπρεπε να έχει βγει μέχρι τώρα.

Από εδώ και πέρα πρέπει να μπει σε κατάσταση ηρεμίας, μακριά από το αρσενικό και χωρίς παρεμβάσεις που μπορεί να αλλάζουν την αίσθηση των περιβαλλοντικών συνθηκών της εποχής (διάρκεια ημέρας, διατροφή κλπ).

Να την παρακολουθείς στενά μήπως υποτροπιάσει. Ίσως η εικόνα που παρουσίασε να οφείλεται σε κάποια ασθένεια που υποχώρησε προσωρινά.

@Stavros με το αρσενικό πρέπει, εκτός από οπτική επαφή, να μην τον ακούει κιόλας;
Επίσης, επειδή μάλλον τα έκανα μαντάρα με την διατροφή, μπορείς να μου πεις, εκτός των σπόρων, αυγοτροφη και λαχανικά κάθε πότε να της δίνω;

με το αρσενικό πρέπει, εκτός από οπτική επαφή, να μην τον ακούει κιόλας;
Καλό είναι σε αυτή τη φάση να μην τον ακούει, όσο μπορεί να γίνει βέβαια αυτό.

με την διατροφή, μπορείς να μου πεις, εκτός των σπόρων, αυγοτροφη και λαχανικά κάθε πότε να της δίνω;
Μόνο σπόρους καλής ποιότητας και δύο φορές την εβδομάδα από κάποιο λαχανικό ή φρούτο. Αυγό - αυγοτροφή μια φορά κάθε δέκα μέρες. Καθαρό νεράκι καθημερινά και σουπιοκόκκαλο μόνιμα.

Να την παρατηρείς συχνά.

Back