Αναπαραγωγή Τα καναρινάκια μου απογόνοι του Φώντα και της Λίζας

agriniotis6

PB New Member
Εγγραφή
25 Αυγ 2012
Μηνύματα
96
Πόλη
Αχαρνές
Μετά απο το επισοδειακό πρώτο ζευγάρωμα που επιχείρησα, είμαι στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσω τους απογόνους του Φώντα και της Λίζας:

tinypic-no-longer-available.jpg

Πρίν λίγο ήρθε στην παρέα και το τρίτο απο τα τέσσερα που περιμένω αλλά ήταν ντροπαλό για φωτογράφιση και επιφυλάσσομαι για αύριο να σας το παρουσιάσω!
Ελπίζω να την παλέψει η Λίζα στο τάισμα μόνη της.
 
Ευχαριστώ παιδιά!
Αλίκη έπαιζε με το νήμα για μέρες και δεν της καθόταν με τίποτα το στρώσιμο όταν το πήρε απόφαση.
Με το που της έβαλα βαμβάκι για να δω πως θα αντιδράσει,ξετρελάθηκε και μαζί με το νήμα την έστρωσε στο τσακ μπαμ!
Ξέρω οτι είναι επικίνδυνο το βαμβάκι αλλά μέχρι στιγμής μου έχει δείξει οτι είναι φοβερά προσεκτική σε όλες τις κινήσεις της.
 
Αααχχ αυτές οι φωτογραφίες! Με τρελαίνουν! Φτου φτου φτου φτου με το καλό να μεγαλώσουν! :)
 
Την κακόμοιρη τη μάνα τους που τρέχει πανικόβλητη όλη μέρα να τα ταίζει!
 
Ευτυχώς μέχρι στιγμής τα πράγματα πάνε πολύ καλά, η μάνα όλη μέρα ασχολείται με την ανατροφή τους και τα καναρινάκια μεγαλώνουν συνεχώς.
Το μεγαλύτερο είναι 9 ημερών και το μικρότερο 7.

tinypic-no-longer-available.jpg


Και η περήφανη μάνα προστατεύει τα μικρά της απο τα "αδιάκριτα" βλέμματα:

tinypic-no-longer-available.jpg
 
Να τα χαίρεσαι Νίκο! Ο μπαμπάς ταΐζει και βοηθάει καθόλου την μαμά;
 
Αλίκη τον έχω χωρίσει απο οταν γέννησε τα αυγά λόγω της έντονης επιθετικότητας του και τα μεγαλώνει μόνη. Ελπίζω να τα καταφέρει γιατί 4 στόματα όπως και να το κάνεις είναι πολλά. Πάντως χαράς το κουράγιο της τρέχει όλη μέρα σαν τη τρελλή!
 
Ααα δεν το ήξερα... Θα κουραστεί αρκετά... Εκτός αν τη βοηθάς εσύ... Αν τα μεγαλώσει ολομόναχη ίσως να μην αντέξει δεύτερη γέννα... Αλλά αν έχει γίνει καλή και δυναμωτική διατροφική προετοιμασία πιστεύω θα τα καταφέρει!
 
Είναι δεδομένο οτι δεν θα την υποβάλλω σε δεύτερη γέννα,ότι και να γίνει.
Της έχω κάνει καλή προετοιμασία και της παρέχω όλη μέρα σφιχτό αυγό, αυγοτροφή και απο σήμερα ξεκίνησα μήλο για να ταϊζει τα μικρά.
Ελπίζω να καταφέρει να τα μεγαλώσει όλα.
Σκέφτηκα να επιστρέψω τον αρσενικό στη ζευγαρώστρα(με χώρισμα εννοείται) και να δω αντιδράσεις αλλά δεν θέλω να την αγχώσω και βλέποντας τον να κάνει σαν τρελλός, να παρατήσει τα μικρά.
 
Αν δεν σκοπεύεις να προχωρήσεις σε επόμενη γέννα, δεν υπάρχει λόγος να έρθουν σε επαφή με το αρσενικό.
 
Βασικά σκέφτηκα κάποια στιγμή να βάλω τον αρσενικό στη ζευγαρώστρα με χώρισμα (η θηλυκιά με τα μικρά και ο αρσενικός απο την άλλη) και να φέρω τη φωλιά κοντά στο διαχωριστικό μήπως και ταίσει και αυτός.Αλλά δεν το ρισκάρω κατ'αρχάς να αλλάξω θέση στη φωλιά και δευτερευόντως να κινδυνεύσω να ταραχτεί η κανάρα και να παρατήσει τα μικρά (όταν ζευγαρώνανε ήταν πολύ φοβισμένη μαζί του).
Αν δω και κλατάρει η θηλυκιά και δεν ταίζει ικανοποιητικά, αφήνοντας νηστικά τα μικρά,ίσως επιχειρήσω το παραπάνω αλλά δεν νομίζω οτι υπάρχει πιθανότητα να ταίσει ένα αρσενικό μικρά που δεν έχει δει ποτέ.
 
Μπράβο να σου ζήσουν, φτου φτου φτου! Θα έλεγα να ακούσεις τον Σταύρο και να αφήσεις τον αρσενικό μακριά και επίσης καθόλου να μην μετακινήσεις την φωλιά. Απλά πρόσεξε την διατροφή της μάνας. Με το καλό στο κλαρί και μετά καλή ξεκούραση για το θηλυκό σου.
 
Σε ευχαριστώ Μαρία. Ναι δεν πρόκειται να πειραματιστώ, απο οτι εχω παρακολουθήσει πάντως είναι πολύ καλή και αφοσιωμένη μάνα και πιστεύω θα τα καταφέρει να τα μεγαλώσει όλα!
 
Δηλαδή η συμβουλή σας ειναι να απομακρυνθεί εντελώς ο αρσενικός; Κατι αντίστοιχο συμβαίνει κ με τα δικα μου με πέντε νεοσσούς βεβαια η καημένη τρέχει σαν τρελή αλλά τον αρσενικό τον εχω χωρίσει στη ζευγαρωστρα. Να τον βάλω σε αλλο κλουβί; Δεν εχω σκοπό να την ξαναζευγαρωσω για φέτος βεβαια.
 
Δηλαδή η συμβουλή σας ειναι να απομακρυνθεί εντελώς ο αρσενικός; Κατι αντίστοιχο συμβαίνει κ με τα δικα μου με πέντε νεοσσούς βεβαια η καημένη τρέχει σαν τρελή αλλά τον αρσενικό τον εχω χωρίσει στη ζευγαρωστρα. Να τον βάλω σε αλλο κλουβί; Δεν εχω σκοπό να την ξαναζευγαρωσω για φέτος βεβαια.

Πολλές θηλυκές θέλουν τον αρσενικό τουλάχιστον δίπλα για να τον βλέπουν και να ταίζουν και να μεγαλώσουν τα μικρά.. άλλες δεν έχουν θέμα και χωρίς την παρουσία του τα αναθρέφουν μια χαρά..
Εσύ γιατί τα χώρισες;
 
Τη δεύτερη μερα των νεοσσών βρήκα το ενα στον πάτο του κλουβιου με γδαρσιμο στο πίσω μέρος του λαιμου. Ευτυχώς ήτανε ζωντανό το πήρα και το έβαλα πίσω στη φωλια. Απο εκείνη τη μερα ο αρσενικός χωρίστηκε.
 
Back
Top