Αναπαραγωγή Τα καναρινάκια μου απογόνοι του Φώντα και της Λίζας

Εμένα παρότι τον ακούει γιατί έχω το κλουβί του κάτω απο τη ζευγαρωστρα δεν της αποσπά την προσοχή απο το τάισμα των μικρών.
 
Η αλήθεια ειναι οτι τωρα τελευταία μου φαίνεται οτι κάθεται και τον χαζεύει. Τα ταΐζει όμως τα μωρά. Η αλήθεια ειναι οτι το ζευγάρι αυτο γνωρίζονται πολυ καλα. Φοβάμαι μη θελει να τον εχει δίπλα της. Πφφφφ!
 
Απο τη στιγμή που ταΐζει κανονικά και δεν την ενοχλεί απο το μεγάλωμα των μικρών, η γνώμη μου είναι να τα αφήσεις έτσι.
 
Φτου Φτου τι κουκλιακια... Να σου ζησουν!
Είναι δεδομένο οτι δεν θα την υποβάλλω σε δεύτερη γέννα,ότι και να γίνει.
Της έχω κάνει καλή προετοιμασία και της παρέχω όλη μέρα σφιχτό αυγό, αυγοτροφή και απο σήμερα ξεκίνησα μήλο για να ταϊζει τα μικρά.
Ελπίζω να καταφέρει να τα μεγαλώσει όλα.
Σκέφτηκα να επιστρέψω τον αρσενικό στη ζευγαρώστρα(με χώρισμα εννοείται) και να δω αντιδράσεις αλλά δεν θέλω να την αγχώσω και βλέποντας τον να κάνει σαν τρελλός, να παρατήσει τα μικρά.
εγω θα σου πρωτεινα με το που αρχισουν να βγενουν απο την φολια να ανοιξεις τον αρσενικο κ βλεπεις αν θα τα νοιωθει παιδακια του!
 
Περιμένω σε 2-3 μέρες το πρώτο να βγει στο κλαρί και σκέφτομαι να βάλω δίπλα τον αρσενικό με χώρισμα να δω αν θα ταΐζει απο το κάγκελο αλλά είναι φουλ πυρωμενη η θυληκια και φοβαμαι μη παρατήσει το τάισμα και ασχολείται με τον αρσενικό μόνο!
Μάλλον θα αφήσω τα πράγματα οπως είναι μιας και η θυληκια ανταπεξερχεται μια χαρά!
 
Μην τα ακουμπας καθολου(προσωπικη μου αποπσι φιλε Αγρινιοτη! Η θυληκια με το που βγουν οι νεοσσοι, τουλαχιστον τις πρωτες τεσσερις μερες θα ασχολητε σιγουρα μονο με τα μικρα της ο αρσενικος κ λιγο αυτη... Οσο μεγαλωνουν οι νεοσσοι μετα θα πιασει δουλεια μονο ο πατερας κ η μανα θα τα χαζοταιζει κ θα τα ζεσταινει για δεκα-εντεκα μερες.. Ολα θα πανε καλα μην ανχωνεσαι για τιποτα!βαλε μια φολια σε δυο τρει μερες στην απεναντι πλευρα με νιμα κ σχετικα κ ασε την θυληκια να τα παρατησει... Ουτως η αλλως μετα τις δεκα μερες η θυληκια δεν θα κοιματε στην φολια! Καλημερα!
 
Έφτασε 18 ημερών το μεγαλύτερο και αποφάσισε σήμερα να κάνει μια γύρα στο κλουβί αλλά πριν προλάβω να βγάλω φωτογραφία ξαναμπήκε στη φωλιά.
Εδώ πλέον έτοιμα για παντρειά:

tinypic-no-longer-available.jpg
 
ελα ρε συ εμενα ο μικρος ειναι δεκα ημερων κ κανει βολτουλες ολη μερα... Να τα χαιρεσαι.. Κουκλακια..φτου φτου!
 
Να'σαι καλά.
17 τελικά είναι ο μεγαλύτερος και σήμερα αποφάσισε πρώτη φορά να ξεμουδιάσει και άρχισε να πετάει σαν τρελός! Καλά που δεν έβγαλα τη φωλιά όπως χτες να την καθαρίσω γιατί θα τον έχανα!
 
Niko δαχτυλιδια εβαλες στα μικρα; Μιας και ειναι ολα πρασινα για να τα ξεχωριζεις ( να τα χαιρεσαι)
 
μπραβο είναι τέλεια! Είναι πανέμορφα! Γερά και τυχερά. Αυτές οι φυσικές αφέλειες που έχουν τα κατατάση στήν κορυφή!
 
Παναγιώτη δεν πέρασα δαχτυλίδια, δεν φρόντισα να προμηθευτώ εγκαίρως αλλά έτσι κι αλλιώς εκτός απο ένα θυληκό τα άλλα θα τα χαρίσω σε φίλους. Το μόνο που θα ξεχωρίζω είναι το κιτρινομαυρο που είναι στο βάθος της φωλιάς και δεν φαίνεται!
 
Back
Top