Τα κολιμπρί που έρχονται στο σπίτι μου

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης Foivos
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Τα πουλάκια αυτά λέγεται ότι έχουν αποικίσει εδώ και κάμποσα χρόνια αρκετές περιοχές του Καναδά ερχόμενα απο πιο νότια μέρη. Καθώς απο εδώ και πέρα τα λουλούδια που αποτελούν την κύρια τροφή τους λιγοστεύουν, βασίζονται κατά κύριο λόγω στις ταίστρες που τους βάζουν οι άνθρωποι για να επιβιώσουν.
Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι αν το νέκταρ είναι η βασική τους τροφή στις περιοχές από τις οποίες προέρχονται, προφανώς οι άνθρωποι είναι εκείνοι που συντηρούν τα κολιμπρί στον Καναδά με την παροχή τροφής. Πιστεύεις ότι είναι έτσι ή έχεις υπόψη σου και άλλες εναλλακτικές πηγές τροφής που θα μπορούσαν να έχουν κατά τη διάρκεια του χειμώνα;

Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι αν το νέκταρ είναι η βασική τους τροφή στις περιοχές από τις οποίες προέρχονται, προφανώς οι άνθρωποι είναι εκείνοι που συντηρούν τα κολιμπρί στον Καναδά με την παροχή τροφής. Πιστεύεις ότι είναι έτσι ή έχεις υπόψη σου και άλλες εναλλακτικές πηγές τροφής που θα μπορούσαν να έχουν κατά τη διάρκεια του χειμώνα;

Γιάννη, οι άνθρωποι παίζουν μεγάλο ρόλο θεωρώ αλλά δεν ξέρω αν είναι βασικός. Νομίζω ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη έχει παίξει κι αυτή το ρόλο της σε αυτό. Aν σε ενδιαφέρει να μάθεις περισσότερα διάβασε αυτό το άρθρο, το διάβασα τις προάλλες κι εξηγεί κι αυτό που ρωτάς ανάμεσα σε άλλα. Σου υπόσχομαι ότι θα εντυπωσιαστείς ακόμη περισσότερο από αυτά τα πουλιά. 😀 Ένα μικρό απόσπασμα για να σε ιντριγκάρω.

Anna’s also take advantage of the hummingbird’s motto “When things get tough, the tough go to sleep.” A hummingbird in torpor can drop its body temperature from about 40°C to about 9°C (from 104°F to 48.2°F) and reduce its respiration rate from 245 breaths per minute to 6. It can even suspend its breathing for up to five minutes. The metabolic rate of an Anna’s during torpor can be 300 times lower than when in flight. The savings are significant; they can help a hummingbird sleep through a severe weather period.

Το Anna's hummingbird του άρθρου είναι ένα απο τα είδη που έχουμε εδώ στη British Columbia αλλά και πιο μέσα στις πεδιάδες όπου το κρύο είναι περισσότερο, εδώ σπάνια πέφτει στο 0 C.

@Φοίβος , Ανέστη, το άρθρο που παρέθεσες (και που επιτέλους κατάφερα να διαβάσω) είναι ειλικρινά πάρα πολύ ενδιαφέρον. Μέσες - άκρες διατυπώνει τη γεωγραφική εξάπλωση ενός είδους και μάλιστα σε διαφορετικά γεωγραφικά πλάτη συσχετίζοντάς την κυρίως με την αντίστοιχη γεωγραφική εξάπλωση άλλων ειδών (π.χ. ενός είδους ευκαλύπτου) - πηγών τροφής και διαβίωσης, με τη συμμετοχή του ανθρώπου σαν τροφό, αλλά θίγει και ζητήματα πρώιμης αναπαραγωγικής περιόδου και δίνει μάλιστα και πιθανή ερμηνεία για αυτό.
Άντε θα γράψω και την κατινιά μου...ακούς εκεί στα Βανκούβερ να έχουν κολιμπρί κι εμείς εδώ στην Ψωροκώσταινα να έχουμε τη φτερωτή κατσαρίδα...άδικο, πολύ άδικο όμως 😡

Βρήκα αυτή την φωτογραφία και με έχει εντυπωσιάσει το μέγεθος του.

be2db950050e7abd48558e3b47a2a138~2.webp

Αναφέρει ότι είναι το μικρότερο πουλί στον κόσμο 2.5cm και άλλα 2.5cm η ουρά του.
Απίστευτο πουλί το κολιμπρί.

Επίσης είχε και ένα βιντεάκι που έδειχνε την ταΐστρα σου Ανέστη.
Δεν είχα καταλάβει ότι περνάει το ράμφος του μέσα από την οπή που έχει στο κέντρο του λουλουδιού.
Πολύ έξυπνη η κατασκευή.

Το πουλί στην φωτογραφία φαίνεται να έχει εξοικειωθεί με τον άνθρωπο πεζή να έχουμε στο μέλλον κατοικίδια;

Το πουλί στην φωτογραφία φαίνεται να έχει εξοικειωθεί με τον άνθρωπο
Εμένα πάντως η φάτσα του άλλα μου δείχνει 😎
Στο ποστ 22 του θέματος του Διονύση (@ErnestoTheParrotlet ) φαίνεται ένα άλλο κολιμπρί 5 εκατοστά κι αυτό στο σύνολο (δεν ξέρω όμως αν περιλαμβάνεται και η ουρά στα 5 εκ.) το οποίο είναι πραγματικό κουκλάκι.
Αλλά ανεξάρτητα του πόσο όμορφο ή όχι είναι ένα πουλί, θα προτιμούσα συγκριτικά με την εκτροφή του, να το έχω, συγκάτοικο στην αυλή μου, όπως ο Ανέστης. Θα βλεπόμαστε όποτε θα θέλαμε και οι δύο (εγώ για να κοιτάω κι εκείνο για να τρώει)

Αυτό ακριβώς είναι Γιάννη.
Και θα συμφωνήσω σε αυτό που ανέφερες δεν εννοώ μέσα σε κλουβί, συνκάτοικος οπός το έθεσες ελεύθερος αλλά να σε πλησιάζει χωρίς να φοβάται.

Θα βλεπόμαστε όποτε θα θέλαμε και οι δύο (εγώ για να κοιτάω κι εκείνο για να τρώει)
, δεν εννοώ μέσα σε κλουβί, συνκάτοικος οπός το έθεσες ελεύθερος αλλά να σε πλησιάζει χωρίς να φοβάται.
Κάτι τέτοιο θα ήθελα κι εγώ!
Δεν υπάρχει ωραιότερη σχέση! 😍 🥰💖
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.

Ήρθε και εμένα ένα κολιμπρί στο μπαλκόνι μου.
Και παραλίγο να με πάρει στο κυνήγι.
IMG_20191022_140859~2.jpg
Η αλήθεια είναι ότι αυτή τη φορά το αντίκρισα με μεγαλύτερη συμπάθεια.

Και παραλίγο να με πάρει στο κυνήγι.

Είναι ίσως απο τα πιο φιλειρηνικά έντομα. Χαίρομαι που τα βλέπεις με μεγαλύτερη συμπάθεια μετά απο αυτό το θέμα. :)

Ένα μικρό Anna's hummingbird χθες ήρθε στην αυλή μας να φάει/πιει νέκταρ απο την ταίστρα. Εκείνη την ώρα είχε βγει η γάτα μας έξω να παρατηρήσει τα πουλιά. Τα hummingbirds όταν εντοπίζουν τον κίνδυνο όντας βέβαια για τον εαυτό τους και τις μανούβρες που μπορούν να κάνουν αστραπιαία, πηγαίνουν πιο κοντά για να δουν ακριβώς περι τίνος πρόκειται βγάζοντας μια διαπεραστική κραυγή πιθανόν για να ειδοποιήσουν τα άλλα πουλιά.

Δεν είναι καλή η ποιότητα του βίντεο διότι εγώ είμαι μέσα στο σπίτι και το φως είναι αντίθετα αλλά σε κάποιες στιγμές φαίνεται το φανταστικό χρώμα του.

Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.

Για όποιον δεν καταφέρει να το δει καθαρά η φωτο απο το γκουγκλ δείχνει κανονικά το πουλάκι.
1577584586728.png

Σήμερα που το χιόνι είναι κάμποσο γίνεται παρέλαση. Είναι πάντως πολύ τζαναμπέτικα πουλάκια κι ατρόμητα. Δεν ξέρω πως γίνεται σε άλλα βίντεο που έχω δει και τρώνε πολλά μαζί απο μια ταίστρα, αυτά εδώ δεν ανέχονται άλλο πουλί κοντά στο φαγητό τους κι αμέσως επιτίθονται.

Ο ένας έχει απο το πρωί που μαλώνει με την αντανάκλασή του στο τζάμι και δεν φοβάται ούτε που βγήκα εξώ. 🤨

Και καταδίωξη ο ένας στον άλλον. Τα βλέπεις μικρά και δεν σου γεμίζουν το μάτι ότι είναι τέτοια...

Λοιπόν, εχουμε και λέμε κι ''άλλα'' 🤔μικρά και...😜διαταραγμένα! 😂 Τυχαίο;😉
Τέλειο να σ΄επιλέγουν για να τους κάνεις το τραπέζι!👍

Το πρωί με το που τράβηξα τις κουρτίνες για να δω τι γίνεται έξω πέτυχα δύο να μαλώνουν και να προσπαθούν να πιουν απο το νέκταρ που είχε παγώσει μέσα στην ταίστρα. Έτρεξα να τους φτιάξω πριν καν βάλω την καφετιέρα... 😁

Μόνιμος κάτοικος. 😃 Δεν το κουνάει ρούπι κι είναι έτοιμος για επίθεση σε όποιον άλλον έρθει να πιεί απο το νέκταρ του. Σήμερα έχουμε κι αρκετό κρύο (-7) και ψιλοχιονίζει και κάθεται όλη μέρα κάτω απο το μπαλκόνι. Δεν μπορώ να καταλήξω στο είδος και το φύλο του με σιγουριά, κλίνω περισσότερο στο Anna's hummingbird και είτε ενήλικο θηλυκό ή ανώριμο πουλί που ακόμη δεν απέκτησε τα ενήλικα χρώματά του. Δεν βοηθάει ίσως πολύ και ο φωτισμός για να δω το ιριδίζον φτέρωμα κάτω απο το λαιμό, αν υπάρχει.

Συνημμένα

• hummingbird.webp
    hummingbird.webp
    41,2 KB · Προβολές: 11
Επιτέλους μπόρεσα να πιάσω τα υπέροχα ιριδίζοντα χρώματα που έχουν τα κεφάλια των ενήλικων αρσενικών Anna's. 🙂 Μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία γι'αυτά τα πουλάκια είναι ότι τα Anna’s hummingbirds (Calypte anna) ζυγίζουν περίπου 4 γρ. και μπορούν να πιάσουν ταχύτητα ελεύθερης κατάδυσης τα 89 km/h. Οι μικροσκοπικές καρδιές τους φτάνουν τους 1.260 χτύπους το λεπτό. Ακόμη, τα hummingbirds είναι τα μόνα πουλιά που μπορούν να πετούν κατακόρυφα σε ευθεία γραμμή προς τα πάνω ή κάτω καθώς και προς τα πίσω.

Ο καινούριος μας ένοικος φέτος. Anna's hummingbird κι αυτός, το μοναδικό είδος που δεν αποδημεί το χειμώνα απο την Βρετανική Κολομβία. Μοναχοφάης, στο ίδιο στυλ με όλους τους προηγούμενους, πήρε την αποκλειστικότητα και απο τις δύο ταίστρες και φυλάει καραούλι όλη μέρα. Μόλις εμφανιστεί κάποιο άλλο κολιμπρί του επιτίθεται και το διώχνει.

Φέτος είχαμε κάμποσο χιόνι για μερικές μέρες πράγμα σχετικά σπάνιο για το Βανκούβερ και η θερμοκρασία έπεσε κάτω απο τους 0 C. Για να μην παγώνουν οι ταίστρες έκανα αυτές τις 2 πατέντες βασισμένες σε ιδέες άλλων που πήρα απο το FB.

Ο μικρούλης τα πρωινά περίμενε να ξυπνήσω για να βγάλω τις ταίστρες τις οποίες μάζευα κάθε βράδυ για να μην παγώνουν. Πεινούσε τόσο πολύ που ήρθε κι έφαγε ενώ ακόμη κρατούσα την ταίστρα.

Back