Γενικά Τα νέα μου lovebirds red faced dark green

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης bts328
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

bts328

PB New Member
Εγγραφή
20 Μαρ 2008
Μηνύματα
57
Πόλη
Κύπρος
red faced dark green.
για πρωτο βραδυ καλα τα πηγαν με τα φισερακια τα πρασινα!
 

Συνημμένα

  • DSC00344.webp
    DSC00344.webp
    60,6 KB · Προβολές: 127
  • DSC00346.webp
    DSC00346.webp
    49,1 KB · Προβολές: 114
να σου ζησουν...
ειναι σιγουρα red faced; Ειναι λιγο σπανια αυτα τα red!
το πρωτο στη φωτο 1 ειναι peach faced...

το αλλο εχει δακτυλιο στο ματι λευκο, σαν τα fishers k ta masked.. Αλλα μοιαζει κ με peach στο χρωματισμο!
μηπως ειναι η διασταυρωση μεταξυ peach k fischers που τοσο εχουμε συζητησει σε αλλα ποστ?😀!
ειναι πανεμορφα παντως κ μεσα στο υπεροχο κλουβι που εφτιαξες θα ειναι παραδεισος για αυτα!
 
γιωργο οπως το λες ειναι το ενα! Γιατι εκτος απο το ασπρο δαχτυλιδι γυρο απο το ματι εχει και κοκκινοπο ραμφος! Αρα διασταυρωση πιτσφασε με φισερι. Το θεμα ειναι δε ξερω αν ειναι γονιμο αυτο για αναπαραγωγή! Παντος bts το σιγουρο ειναι οτι ειναι μοναδικο και σπανιο!

βαλε μας και αλλες φοτο απο την κλουβα και εγω θα σουλεγα να βρεις κλαδια μεγαλα και να τα βαλεις για να καθονται, δηλ οχι μονο τα μικρα του εμποριου πουνε για κλουβια. Βρες κλαδια μεγαλα και λεπτα και βαλτα μεσα απο τη μια μερια μεχρι την αλλη.Και πιο στερεα θα ειναι και πιο πολυ χωρο θα προσφερουν για να καθονται να να μην τσακονονται!
πολυ ωραια παντος και ταχεις και βασηλιαδες!
 
Παρα πολυ ομορφα να τα χαιρεσαι! :D

Νασο εψαξα γι αυτο που ειπες και κοιτα τι βρηκα...

The Peachface is a non-Eye ring species even though it does have a very small white ring around the eye, which other non-eye rings do not. Apparently, it's related closely enough to the other species that hybrids are fertile. For this reason they should never be crossbred. This ruins the gene pool of all the species involved.

μετάφραση :
Το peachface είναι ενα ενα ειδος χωρις δακτυλιο γυρω απο το ματι, παρολα αυτα εχει εναν πολυ μικρο λευκο δακτυλιο γυρω απο το ματι, που τα υπολοιπα ειδη χωρις δακτυλιο δεν εχουν. Εμφανως, συγγενευει αρκετα στενα με τα αλλα ειδη ωστε τα υβριδια του να ειναι γονιμα. Γι αυτο το λογο δεν θα πρεπει να διασταυρωνονται με αλλα ειδη. Αυτο μολυνει τη δεξαμενη γονιδιων ολων των ειδων που εμπλεκονται.

πηγη : http://kgkat.tripod.com/pfssp.html
 
πολυ ομορφα τα πουλακια σου, να τα χαιρεσαι!
 
epo,naso, φοιβο ευχαριστω που ασχοληθηκατε και με διαφωτιζετε
 
bts 328...
απο οτι φαινεται εχεις ενα υβριδιο... Εχω παντως θα συμφωνησω με το νασο... Εισαι τυχερος που εχεις ενα τετοιο ειδος!

αφησε το κ ποιος ξερει μπορει να ειναι κ γονιμο!

αφου πηρες κ αλλα κ αν χωρανε στην κλουβα βαλε κ ενα peach faced loutino... Αν βεβαια θελεις... Κ μπορεις να εχεις κ αλλο πουλι!
αυτα θα διαλεξουν μονο τους τα ζευγαρια...
ο μεγαλος χωρος ειναι ιδανικος για αναπαραγωγη!
 
Na ta xerese!na sou zisoun! Einai poli omorfa...
Omos ti einai ayto to prasino fito? Mou fenete gia pseftiko...An einai pseftiko tote an tha to fane tha pathoune provlima...den kseris ti ximika kai toksika periexi..+xromata...Tha sou protina na to vgalis...
An einai fisiko na sigoureftis oti den kanei kakao stin igia tous...
 
"Τα Lovebirds είναι πλέον προστατευόμενο είδος στο φυσικό τους περιβάλλον και δεν επιτρέπεται η αιχμαλώτισή τους οπότε καλό είναι τα πουλιά που διατηρούνται στην αιχμαλωσία να μένουν όσο πιο "καθαρόαιμα" γίνεται για να μην παρατηρηθούν συμπτώματα εκφυλισμού."
Απόσπασμα από Untitled Document

Διαβάζω για το υβρίδιο ότι είναι σπάνιο πουλί, μεγάλη τύχη να το έχεις κλπ.
Δεν είναι έτσι! Το αποτέλεσμα της ασυνηδεισίας κάποιων εκτροφέων είναι. Δεν πρέπει να αναπαράγουμε τα υβρίδια των Lovebirds σε καμία περίπτωση. Δεν υπάρχει λόγος και μόνο να χάσουμε έχουμε. Μόνο ζημιά στη φυλή κάνουμε αναπαράγοντας υβρίδια. Είναι σοβαρό το θέμα και δεν πρέπει να το βλέπετε χαλαρά. Αν μπορείς επέστρεψε το υβρίδιο και πάρε ένα καθαρό peachfaced. Αλλιώς μην το αφήσεις να αναπαραχθεί. Κάποια πουλιά θα τα δώσεις στο μέλλον και το μόνο που θα έχεις πετύχει θα είναι να μολύνεις κι άλλο τη ράτσα με ημίαιμα πουλιά. Το συγκεκριμένο πουλί κάνει για κατοικίδιο, για συντροφιά αλλά όχι για αναπραγωγή.
 
δεν συμφωνω οσον αφορα την "καθαροτητα" του ειδους.
απτις διασταυρωσεις ομοειδων παντα προκυπτει πιο ανθεκτικο και πιο ομορφο ειδος. Οπως και με τους ανθρωπους. Αν ηταν κατι ακραιο θα "προνοουσε"η φυση.
 
δεν συμφωνω οσον αφορα την "καθαροτητα" του ειδους.
απτις διασταυρωσεις ομοειδων παντα προκυπτει πιο ανθεκτικο και πιο ομορφο ειδος. Οπως και με τους ανθρωπους. Αν ηταν κατι ακραιο θα "προνοουσε"η φυση.


Με τη διαφορα οτι αυτο δεν λεγεται ειδος αλλα ατομο.

Αν εχεις σκοπο να να αναπαραγεις τα πουλια γιατι δεν αλλαζεις αυτο με καποιο αλλο καθαρο peachface απο το μαγαζι που το αγορασες; Οι απογονοι αυτου του πουλιου υβριδιου δεν θα εχουν ταυτοτητα...
 
κι αν το επιστρεψω στο pet shop τι θα γινει;θα το σκοτωσει για να μην αναπαραγεται; η θα του απαγορευσει να ζευγαρωνει;
 
αυτο που εγω παρατηρω ειναι οτι το πουλακι ειναι μια χαρα!
δεν προκειται για καμια τερατογενεση η ανωμαλια... Που να κανει τη ζωη του δυσκολη...
και ας ειμστε ρεαλιστες ολα τα ειδη καπως ετσι προηλθαν... Και απλα καταγραφηκαν...

δηλαδη στα καναρινια πχ τα κοινα πρεπει να απαγορευσουμε την αναπαραγωγη;
δεν ξερω αν ειναι ευστοχος ο παραλληλισμος αλλα ετσι πιστευω>;

η φυση προννοει οταν υπαρχει λαθος κ εδω δεν εγινε τιποτα λανθασμενο απο οτι φαινεται!

ταυτοτητα ανεστη μιας κ το ανεφερες... καποτε ολοι δεν ειχαμε κ αποκτησαμε! 😀! Ολα ειναι αποτελεσμα ανθρωπινων συμβασεων...

απλες σκεψεις διατυπωνω μην παρεξηγηθω...
οποιος ασχολειται με ρατσες γενικοτερα ειναι πιο αυστηρος στις κρισεις του κ ισως καλα να κανει!
 
Μπορει να το αγορασει καποιος μονο του. Μπορεις επισης να το κρατησεις κι εσυ μονο του σε ενα κλουβι αφου το θεωρεις ξεχωριστο και να το εξημερωσεις και να αντικαταστησεις το ζευγαρι.

Τουλαχιστο εσυ γνωριζεις τι γινεται! Αν δε σε απασχολει βεβαια δε σε υποχρεωνει κανεις να κανεις κατι.
 
bts ...
κρατησε το αν εχεις το χωρο...
αν το πας πισω κ τους πεις ολα αυτα... Ισως κ να μην εχει κ την καλυτερη κατηληξη. Για το μελλον του!
 
δεν συμφωνω οσον αφορα την "καθαροτητα" του ειδους.
απτις διασταυρωσεις ομοειδων παντα προκυπτει πιο ανθεκτικο και πιο ομορφο ειδος.οπως και με τους ανθρωπους. Αν ηταν κατι ακραιο θα "προνοουσε"η φυση.
Έχουμε παραπλήσιο είδος οι άνθρωποι με το οποίο βγάζουμε υβρίδια;
Η Φύση προνόησε και στα περισσότερα είδη έκανε τους μούλους στείρους. Στο συγκεκριμένο είδος όπως και σε κάποια παραδείσια λόγω πολύ κοντινής συγγένειας των ειδών βγαίνουν κάποιοι γόνιμοι μούλοι. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και καλό. Ρώτα ένα κτηνίατρο αν θες για την διασταύρωση διαφορετικών ειδών σε είδη που έχει σταματήσει η εισαγωγή τους. Αν χαθούν τα peachfaced από την αιχμαλωσία δεν επιστρέφουν. Θα επρεπέ να αιχμαλωτιστούν νέα πουλιά κάτι που (ευτυχώς) δεν πρόκειται να γίνει. Επιπλέον δεν υπάρχει κανένας λόγος για τέτοιες διασταυρώσεις. Όλες οι χρωματικές μεταλάξεις υπάρχουν σε όλα τα είδη. Όσο για την ανθεκτικότητα αυτό ισχύει στη διασταύρωση Γαιδάρου με Άλογο γιατί ο μούλος κληρονομεί την ανθεκτικότητα του γαϊδάρου. Στα Lovebirds από ποιό είδος θα κληρονομήσει την ανθεκτικότητα αφού είναι παρόμοια;
Τέλος στη φύση δεν είναι κάτι ακραίο το να ζευγαρώσουν 2 διαφορετικά είδη Lovebirds γιατί τα διάφορα είδη σπάνια πλησιάζουν το ένα το κοπάδι του άλλου. Είναι απομωνομένα τα κοπάδια. Τα λίγα υβρίδια που βγαίνουν τυχαία αφομειώνονται από τους υπόλοιπους πληθυσμούς. Όμως μιλάμε για πουλιά σε αιχμαλωσία και όχι στη φύση δηλαδή περιορισμένος αριθμός πουλιών και όχι τεράστιοι πλυθησμοί που να αφωμειώνουν το διαφορετικό.
 
bts ...
κρατησε το αν εχεις το χωρο...
αν το πας πισω κ τους πεις ολα αυτα... Ισως κ να μην εχει κ την καλυτερη κατηληξη. Για το μελλον του!


Δεν ειπαμε να τους πει ολη την αναλυση που καναμε εδω. :D

Απλα δεν του φαινεται ιδιο χρωμα με το αλλο και θα θελε να ειναι ιδια, σε περιπτωση που η δικαιολογια ειναι το προβλημα... 😉
 
Back
Top