Γενικά Τα νέα μου lovebirds red faced dark green

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης bts328
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
οπως καποιοι ειναι φανατικοι με τις ρατσες εγω ειμαι φανατικος στο να ειναι τα Lovebirds παντα ζευγαρι εκτος αν καποιος εχει την ευχερια να ασχολειται παρα πολλες ωρες μαζι του. Το μονο που θα κανω ειναι να του εξασφαλισω την τροφη του και ενα ευχαριστο περιβαλλον. Απο κει και περα "ξα του"που λενα και στην κρητη
 
1ον αυτο που εγω παρατηρω ειναι οτι το πουλακι ειναι μια χαρα!
δεν προκειται για καμια τερατογενεση η ανωμαλια... Που να κανει τη ζωη του δυσκολη...
2ον και ας ειμστε ρεαλιστες ολα τα ειδη καπως ετσι προηλθαν... Και απλα καταγραφηκαν...

3ον δηλαδη στα καναρινια πχ τα κοινα πρεπει να απαγορευσουμε την αναπαραγωγη;
δεν ξερω αν ειναι ευστοχος ο παραλληλισμος αλλα ετσι πιστευω>;

4ον η φυση προννοει οταν υπαρχει λαθος κ εδω δεν εγινε τιποτα λανθασμενο απο οτι φαινεται!
1ον Κανείς δεν είπε ότι είναι τερατογέννεση. Μια χαρά είναι αλλά όχι για αναπαραγωγή
2ον Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς. Ποιά είδη προήλθαν έτσι; Και ποιο νέο είδος θα προέλθει αν αναμιγνύουμε τα 4 είδη Lovebirds μεταξύ τους; Μάλλον σε βάθος χρόνου θα εξαφανιστούν 4 είδη και θα μείνει 1 "μεικτό".
3ον Τα καναρίνια υπάρχουν σε 100πλάσιους αριθμούς στην αιχμαλωσία και δεν έχουν καμία σχέση με το άγριο καναρίνι. Όλες οι ράτσες (και τα κοινά) είναι δημιούργημα του ανθρώπου και των επιλεκτικών ζευγαρωμάτων.
4ον Δεν έγινε τίποτε λανθασμένο ως προς το συγκεκριμένο πουλί αλλά ως προς την ράτσα. Δεν μιλάμε απλά για πουλιά που τα πάμε σε κάποια έκθεση. Μιλάμε για ένα είδος που κινδυνεύει να εξαφανιστεί από τη φύση. Αν λέμε ότι μας αρέσει και το αγαπάμε δεν νομίζω ότι μπορούμε να συμβάλουμε και στην εξαφάνισή του από την εκτροφή. Και μιας και μιλάμε για τη φύση αυτό που δεν πρόβλεψε είναι ότι κάποια μέρα τα Lovebirds δεν θα έχουν φυσικό περιβάλλον γιατί θα το έχει καταπατήσει ο άνθρωπος. Οι προβλέψεις της φύσης ισχύουν όταν ένα ζώο ζει στη φύση. Και εκεί λειτουργούν όλα μια χαρά. Αλλά έχει διαφορά μια δεξαμενή γεννετικού υλικού μερικών εκατομμυρίων ατόμων (όπως είναι στη φύση) με μία λίγων χιλιάδων ατόμων (όπως είναι στην αιχμαλωσία). Δεν υπάρχουν άπειρα Lovebirds στην αιχμαλωσία νομίζω.

Επειδή πολλές φορές ο γραπτός λόγος παρεξηγείται να σημειώσω ότι όλα αυτά λέγονται εντελώς φιλικά και με καμία μομφή προς οποιονδήποτε.
 
καλα ολα αυτα τα με τα ειδη και εν μερη συμφωνω. Αλλα δεν ειναι και λυση να το βαλω απομονωση και καραντινα για να μην χαλασει το ειδος. Τα Lovebirds δεν ειναι απειρα στην αιχμαλωσια αλλα πλεον ειναι πολυ δημοφιλη και συλλογοι σε ολο τον κοσμο προνοουν για την ρατσα τους.
 
Άλλο πράγμα η απομόνωση και η καραντίνα και άλλο να μην αναπαράγεις ένα πουλί. Απλά δεν του βάζεις φωλιά. Το ότι προνοούν σύλλογοι σε όλον τον κόσμο για τη διαφύλαξη της ράτσας τους σημαίνει ότι εμείς μπορούμε να τους κάνουμε τη δουλειά πιο δύσκολη αντί να βοηθάμε; Δεν ξέρω αλλά δεν το βλέπω σωστό τρόπο να λειτουργώ προσωπικά σε οποιοδήποτε θέμα. Αφού κάποιος άλλος τρέχει για αυτό ας το κάνω εγώ όπως ναναι, θα το διορθώσει αυτός που τρέχει.
 
οπως καποιοι ειναι φανατικοι με τις ρατσες εγω ειμαι φανατικος στο να ειναι τα Lovebirds παντα ζευγαρι εκτος αν καποιος εχει την ευχερια να ασχολειται παρα πολλες ωρες μαζι του.
Για να είναι ζευγάρι τα Lovebirds δεν είναι απαραίτητο να βγάλουν και απογόνους! Ούτε καν να είναι διαφορετικού φύλλου. Πολλές φορές τα ταίρια που βλέπουμε μέσα σε μεγάλες κλούβες αποτελούνται από πουλιά του ίδιου φύλλου.
 
ΑΝ ειναι ζευγαρι δεν προκειται να του απαγορεψω να ζευγαρωσει διοτι ειναι μια λειτουργια που του ειναι αναφαιρετο δικαιωμα ειτε ειναι υβριδιο ειτε οχι. Κι αν ομως ειναι του ιδιου φυλου δεν θα τα χωρισω για να αναπαραχθουν διοτι ειναι κανονικο ζευγαρι και δεν θελω να τους την "χαλασω".
δεν ειμαι της λογικης "εγω θα σωσω τη ρατσα;" αλλα στο συγκεκριμενο επειδη ουτε αυτο το προκαλεσε ουτε εγω το μονο που θα κανω ειναι να του συμπεριφερθω φυσιολογικοτατα και να του παρεχω τα παντα ακομα και για την αναπαραγωγη του
 
Bassilie,

boris na mou dinis ena Link pou grafei ta LOVEBIRDS, den epitrepounde pia to piasimo; Os ksero ta Agapornides einai stin CITES B pou simenei akoma dinoune adeia gia na ferneis stin EOK. Ektos afto exoune simera toso pola poulia stis ektrofeis, pou den exoume anangi na feroume piasmena poulia.

Parxoune 9 diafora typus Lovebird.

  1. Agapornis roseicollis (ερυθρόλαιμος)
  2. Agapornis personata
  3. Agapornis fischeri
  4. Agapornis lilianae
  5. Agapornis nigrigeni (μαυρομάγουλος)
  6. Agapornis canus (της Μαδαγασκάρης)
  7. Agapornis taranta (αβυσσηνιακός)
  8. Agapornis pullarius (φαιοπρόσωπος)
  9. Agapornis swinderniana («με μαύρο κολάρο»)
Alexandros
 
2ον Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς. Ποιά είδη προήλθαν έτσι; Και ποιο νέο είδος θα προέλθει αν αναμιγνύουμε τα 4 είδη Lovebirds μεταξύ τους; Μάλλον σε βάθος χρόνου θα εξαφανιστούν 4 είδη και θα μείνει 1 "μεικτό".

εννοω βασιλη οτι ολα τα πουλια που γνωριζουμε καταγραφηκαν με παρατηρησεις...

και δεν νομιζω οτι εαν εχουμε ενα υβριδικο ζευγαρι... Οτι θα χαθουν τα καθαροαιμα!

κ παλι απο τη στιγμη που ειναι γονιμο... (αν ειναι) το βλεπω κ ως προκληση για το αποτελεσμα... Μπορει να ειναι γινει ενα 10 ειδος...
καπως ετσι δε φταιχτηκαν κ τα ειδη αλλων πουλιων(εννοω ρατσες!)...
 
Γιωργο νομιζω πως η ειδογενεση δεν ειναι αυτο που εχεις εσυ στο μυαλο σου... Δεν ξερω αν εχεις ξεκαθαρο και τον ορισμο του ειδους.

εδω τα εξηγει παρα πολυ καλα τι γινεται και πως... Διαβασε το αν σε ενδιαφερει πραγματικα... ExoticPet.Net

και αλλο ενα πολυ καλο pdf που θα σου λυσει καθε απορια...
http://biotech.aua.gr/BSC_COURSES/evolution/Dialexeis_Exelixi_PPS/3_evol_spec.pdf

το ρεζουμε ειναι οτι δεν μπορει ο καθενας να δημιουργει ειδη ετσι απλα. καταρχην δεν νοειται δημιουργια ειδους απο 2 ειδη αλλα μονο απο ενα προυπαρχον... λεπτομερεις πολλες στις παραπανω σελιδες... 😉
 
Αλέξανδρε σωστός. Με μπέρδεψε το γεγονός ότι έχει σταματήσει η εισαγωγή τους στην Αμερική και όλα τα sites που υπάρχουν είναι από εκεί. Εντελώς λάθος η αρχική μου διατύπωση ότι απαγορεύεται να εισαχθούν αλλά αυτό δεν αλλάζει και πολλά νομίζω. Η διατήρηση των ειδών είναι πολύ σημαντική για όλα τα είδη ζώων. Πολύ πιο σημαντική για αυτά που είναι υπό εξαφάνιση αλλά και για όλα τα άλλα. Τέλος πάντων ο καθένας πράττει κατά συνείδηση έτσι κι αλλιώς.
 
Παιδιά ας μην μπερδεύουμε τα επιλεκτικά ζευγαρώματα ή τις μεταλλάξεις με τον υβριδισμό. Ο μόνος καταγεγραμένος υβριδισμός που κατέληξε σε ποικιλία καναρινιού είναι η διασταύρωση καναρινιού με κόκκινο σπίνο. Σε αυτήν την περίπτωση οι εκτροφείς εισήγαγαν ένα χαρακτηριστικό από ένα είδος σε ένα άλλο συγγενικό. Στα Lovebirds δεν παίζει κάτι τέτοιο. Δεν υπάρχει κάποιο χαρακτηριστικό που θέλουμε να εισάγουμε σε κάποιο από τα είδη!
 
Δεν ξερω αν εχεις ξεκαθαρο και τον ορισμο του ειδους.
ανεστη, σε ποιο ειδος αναφερεσαι;
γενικα στη λεξη ειδος; Στα love; Αν θες εξηγησε...
ωραιες οι παραπομπες αν κ θελουν αρκετη μελετη...🙄για να πεις οτι καταλαβες κατι ουσιωδες...
ομως υποσχομαι να τις κοιταξω αναλυτικα, αργοτερα!
 
Γιωργο αναφερομαι στο ειδος σαν ενοια στη βιολογια, υπαρχουνε καποιες προυποθεσεις για να χαρακτηρισει καποιος εναν αγριο πληθυσμο ως ειδος. Κι επισης καποιες προυποθεσεις για να δημιουργηθει ενα νεο ειδος. Η πρωτη παραπομπη ειναι απο τη βιολογια 3ης λυκειου που διδασκονται τα παιδια και πολυ ευαναγνωστη. Και η δευτερη θεωρω πως ειναι πολυ κατανοητη και με πολυ χρησιμες πληροφοριες για οποιον ενδιαφερεται να μαθει περι ειδων... 😉
 
Γιωργο αναφερομαι στο ειδος σαν ενοια στη βιολογια, υπαρχουνε καποιες προυποθεσεις για να χαρακτηρισει καποιος εναν αγριο πληθυσμο ως ειδος. Κι επισης καποιες προυποθεσεις για να δημιουργηθει ενα νεο ειδος. Η πρωτη παραπομπη ειναι απο τη βιολογια 3ης λυκειου που διδασκονται τα παιδια και πολυ ευαναγνωστη. Και η δευτερη θεωρω πως ειναι πολυ κατανοητη και με πολυ χρησιμες πληροφοριες για οποιον ενδιαφερεται να μαθει περι ειδων... 😉
οκ ανεστη καταλαβα!thanks!
By the way! Το βιβλιο της 3 στη βιολογια ειναι οντως πανευκολο! Ενα μαθημα που εξασφαλιζει πολυποθητο κ ευκολο βαθμο στις κατευθυνσεις!
 
Back
Top