Γενικά Τα ορτύκια μας

@Γιαννης17 Ευχαριστώ πολυ
[automerge]1593365581[/automerge]
@ΜΑΡΙΑαα Ευχαριστώ πολυ
[automerge]1593365713[/automerge]
@sarpijk τι πληροφορίες θα ήθελες να σου δωσω; Όσο αφορά το κλουβί το έχω πάρει από το kotes.gr οπότε ότι θέλεις κοιτάς εκεί αλλά υπάρχει κ ένα παλικάρι που φτιάχνει πιο οικονομικά.. Τώρα αν ενδιαφέρεσαι για άλλες πληροφορίες που δεν αφορούν το κλουβί πες μου τι θέλεις κ αν ξέρω ευχαρίστως να σου πω.
 
Ειχα απο μικρός ορτυκια σαν πετ. Τα έχεις για αυγοπαραγωγη; Ποσα αρσενικα ποσα θηλυκα σε αυτο το κλουβι; Ειναι ειδικο για ορτύκια; Μου φάνηκε μικρο στη φωτογραφία σε πλατος.
 
@sarpijk έχω σκοπό την αναπαραγωγή αλλά προς το παρόν τα έχω για αυγοπαραγωγη για τα παιδιά μου. Έχω 1 αρσενικό κ 3 θηλυκά προς το παρόν.. Όσο για το κλουβί Ναι ειναι για ορτυκια κ η διάσταση του είναι 100χ45χ40.. Και έχω κ ένα λίγο πιο μικρό που θα πάρω κ αλλά.. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή λέει ότι χωράει 40 μέσα αλλά το θεωρώ υπερβολή εγώ.. Έχω σκοπό στο πιο μικρό να βάλω αυτά που έχω τώρα κ στο μεγάλο που είδες να βάλω 2 Αρσενικά κ 4 ή 6 θηλυκά ταβάνι όμως για να ζουν κ άνετα.. κ πιο μετά θα πάρω κλωσσομηχανη για να κάνω αναπαραγωγη
 
Μπηκα στο σιτε και ειδα το κλουβί οπως και την αυτοματη ποτιστρα. Πως ειναι η ποτιστρα; Σκέφτομαι να την παρω για τις καρδερινες σαν παροχη φρεσκου νερου τωρα στις διακοπες ειναι πιστευεις κατάλληλο για αυτη τη χρηση;
 
αλλά προς το παρόν τα έχω για αυγοπαραγωγη για τα παιδιά μου.
Παρεπιπτόντως τα αυγά τους είναι πάρα πολύ νόστιμα.
Ένα αυγό ορτυκιού, σε σύγκριση με ένα αυγό κοτόπουλου περιέχει: 4 φορές περισσότερο σίδηρο, 2,5 φορές περισσότερη βιταμίνη Α, σχεδόν 3 φορές περισσότερη Β12, 2 φορές περισσότερο χαλκό και κοβάλτιο, 4,5 φορές περισσότερο φώσφορο και 4,5 περισσότερο κάλιο.
@Fathergkav , κάπου στο φόρουμ (μα δεν μπορώ να το βρω) είχα στο παρελθόν διαβάσει ότι όταν το ορτύκι τρομάξει από κάτι π.χ. αναπάντεχο, έχει την τάση να πετάξει προς τα πάνω, και συχνά στα κλουβιά με μικρό ύψος χτυπούν το κεφάλι τους και για αυτό αυτοί που φιλοξενούν ορτύκια βάζουν στο ταβάνι του κλουβιού ένα μαλακό "σφουγγάρι", δεν ξέρω πως το λένε, είναι αφρώδες σε ρολό συνήθως χρώματος κιτρινοκαφέ.
Πολύ όμορφα τα ορτύκια σου. Να τα χαίρεσαι!
 
@Ιβαν καλησπέρα, ναι φυσικά και μπορείς να δώσεις. Χρειάζονται κάτι περισσότερο από 8 λεπτά βράσιμο και έπειτα τα προσφέρεις κανονικά στα πουλιά όπως και τα συνηθισμένα αυγά.
 
Back
Top