Γενικά Τα παραδεισια μου

gerolikos282

PB New Member
Εγγραφή
2 Μαϊ 2008
Μηνύματα
25
Πόλη
Πτολεμαΐδα
παιδια προχθες πηρα τα πρωτα μου Ζεμπρακια και εγω, περιτο να πω οτι εχω τρελαθει με αυτα πλεον.

θα θελα να ρωτησω κατι χρειαζεται ζευγαρωστρα για να ζευγαρωσουν η απλα ενα κλουβι λιγο ευρυχωρο.υπαρχουν καποια tips που θα πρεπει να κάνω; Επισεις ρε παιδια το θηλυκο μου ειναι σε πτεροροια που πιστευω να τελειωσει σε κανα 2 βδομαδες. Δεν ειναι λιγο νωρις για αυτο;

διαβασα οτι αν τελικα ξεκινησουν να ζευγαρωνουν το δυσκολο ειναι να τα σταματησεις. Εχουν πολυ φαση. Ειδικα το ασπρο μου μολις βαλεις δαχτυλο μεσα ερχετε και καθεται πανω και δεν με ξερει καθολου.σου κλεβουν την καρδια τα ατιμα

ευχαριστω!
 

Συνημμένα

  • DSC00640.webp
    DSC00640.webp
    38,7 KB · Προβολές: 325
  • DSC00641.webp
    DSC00641.webp
    31,6 KB · Προβολές: 620
  • DSC00642.webp
    DSC00642.webp
    34 KB · Προβολές: 387
Να σου ζησουν. Ειναι κουκλακια. Το ασπρο... Ολα τα λεφτα κ το αλλο εχει ωραια χρωματα.
 
Να σου ζησουν τα ζεμπρακια! Γλυκα ειναι. Το αρσενικο ειναι το ασπρο ε;γιατι το γκρι ειναι σιγουρα θηλυκο αποτι βλεπω. Για να ζευγαρωσουν δε χρειαζεται ζευγαρωστρα, απλα ενα καλο κλουβακι κ φυσικα η φωλιτσα τους. Τα εχεις δει δε μαλωνουν ετσι;ηταν ζευγαρακι απο πριν; Πτερορροια δεν εχω καταλαβει ακομα ποτε περνανε τα ζεμπρακια, παντως νομιζω ολο το χρονο αλλα πολυ ελαφρα.
 
να σου ζησουν αλλα αποσο ξερω και τα 2 ειναι θηλυκα οποτε μην περιμενεις απογονους! Ξενερωμα ε;
βεβαια μπορει νανε ο ασπρος ο αρσενικος, δεν ειμαι σιγουρος.
 
Na sou zisoun! Poli omorfa!ki ego trelenome gia auta...kapote ixa ena zeygaraki...an tha arxiso na diavaso gia paradisenia tora tha anagasto na paro pali ...omos den mporo tora... Giauto den diavazo! Einai yperoxa ta poulakia sou! Ftou-ftou! Klino ta matia mou! Den kitao!Na ta xerese! Feugo! den ktao, den kitao!
 
Να σου ζήσουν! Είναι πολύ όμορφα!
Άσπρα είχα δει, αλλα τέτοιο γκρι όχι, πολύ ωραίο!
Είσαι πολύ τυχερός που δεν σε φοβάται απο τόσο νωρίς!
 
να σου ζησουν αλλα αποσο ξερω και τα 2 ειναι θηλυκα οποτε μην περιμενεις απογονους! Ξενερωμα ε;
βεβαια μπορει νανε ο ασπρος ο αρσενικος, δεν ειμαι σιγουρος.
Το άσπρο είναι αρσενικό φαίνεται από το ράμφος. Στο αρσενικό είναι έντονο κόκκινο ενώ στο θηλυκό πορτοκαλί.
 
Τώρα που ξαναείδα τις φωτό, σαν να έχει κατι στα πόδια του το άσπρο. Δεν είμαι και πολύ σίγουρος βεβαια, αλλά ρωτα να σου πουν.
 
ευχαριστω πολυ παιδια να στε καλα.στα ποδαρακια του εχει κουτσουλιες. Ειναι απο εκει που το πειρα ετσι. Οχι παιδια δεν μαλωνουν καθολου. Το ασπρο μλιστα κελαιδαει-φωναζει χορευοντας και κοιτοντας το θηλυκο διπλα διπλα εχουν πολυ φαση
 
:)παρα πολυ ομορφα! Ειδικα το ασπρο με το εντονο κοκκινο ραμφος ειναι πανεμορφο! :D
 
Πολυ καλα! Αφου δε μαλωνουν καθολου κ αποτι λες το αρσενικο τραγουδαει στη θηλυκια ολα θα πανε καλα! Ταιριαξαν ως ζευγαρακι κ μαλιστα φλερταρονται κιολας! Να σου ζησουν! Τους εχεις βαλει φωλιτσα η οχι ακομα; Καλο θα ηταν παντως να περιμενεις λιγακι να εξοικειωθουν με το περιβαλλον τους, αν κ ειναι ημερα απο τι μας λες.
 
δεν εχω βαλει ακομη φωλια γιατι το θηλυκο μου εχει πτεροροια ακομη αυτες τις μερες θα αγορασω ομως και θα βαλω! Να στε καλα
 
Βάλτους αν θες μπανιέρα. Θα καθαρίσουν τα πόδια του άσπρου (είναι επικίνδηνο να μένουν οι κουτσουλιές) αλλά και στη θηλυκιά θα κάνει καλό λόγω της πτερόροιας. Η διατροφή τους από τι αποτελείται; Αφού έχεις σκοπό να τα βάλεις για αναπαραγωγή πρέπει να τους ενισχύσεις τη διατροφή λίγο. Κάθε επιτυχία σου εύχομαι.
 
να σου ζησουν καλουσ απογονους και τα δυο ειναι τελεια :) καλη συνεχεια!
 
τους εχω παπαγαλινη ασπουρη αυγο βιταμινη κιτρινη που εχω στα καναρινια και σημερα δοκιμασαν ψωμι και μαρουλι δεν νομιζω να θελουν και αλλα. Ε τι λετε
 
τους εχω παπαγαλινη ασπουρη αυγο βιταμινη κιτρινη που εχω στα καναρινια και σημερα δοκιμασαν ψωμι και μαρουλι δεν νομιζω να θελουν και αλλα. Ε τι λετε
Καλά είναι. Για την βιταμίνη (υποθέτω τη χύμα των petshops) διάβασε έχει κάποια posts, είναι λίγο αμφίβολης ποιότητας. Επίσης το ψωμί απόφευγέ το γιατί είναι πολύ παχυντικό. Κυρίως αν τα έχεις σε μικρό κλουβί. Επίσης μπορείς να τους δίνεις βιταμίνη στο νερό κατά διαστήματα και διάφορα φρούτα. Εγώ δίνω μήλο, μπανάνα, αχλάδι, αγγούρι, λάχανο, ακόμη και κολοκύθι και τρελαίνονται.
 
Θα συμφωνήσω με τον φίλο τον NASO πως και τα δύο είναι θηλυκά. Το αρσενικό ξεχωρίζει από το σημάδι στο μάγουλο που εδώ δεν το βλέπω. Μακάρι να κάνω λάθος.
 
Θα συμφωνήσω με τον φίλο τον NASO πως και τα δύο είναι θηλυκά. Το αρσενικό ξεχωρίζει από το σημάδι στο μάγουλο που εδώ δεν το βλέπω. Μακάρι να κάνω λάθος.
Τάκη είναι κάποιες μεταλλάξεις που δεν έχουν μάγουλο όπως η άσπρη που έχει ο φίλος. Ο μόνος τρόπος σε αυτές να ξεχωρίσουμε τα φύλλα είναι από το ράμφος. Επίσης υπάρχει και μετάλλαξη (μαύρα μάγουλα) στην οποία και το θηλυκό έχει μάγουλα και ξεχωρίζουν από τα πλευρά. Αυτό που λές ισχύει για τα αρχέγονα ζέμπρα και τις περισσότερες μεταλλάξεις. Ένας τρόπος για να ξεχωρίσουμε φύλλο ανεξάρτητα από τη μετάλλαξη είναι από το τραγούδι του αρσενικού.
Δες και www.birdsworld.gr , http://www.efinch.com/
 
Back
Top