Διατροφή Τα παροτλετ τρωνε τις ακαθαρσιες τους

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Myra
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
To μόνο που μπορώ να κάνω για να μας βοηθήσω, είναι να σου πω πως από ανάρτηση στο facebook, ο Γρηγόρης @inca1099 που έχει εκτροφείο, χρησιμοποιεί τις δεύτερες (τις δεξιά)
13645269_10209913033399931_783019151754697834_n.jpg
 
Καταλήγουμε δηλαδή-απ αυτά που διάβασα-ότι αν πάρουμε λάμπες φθορίου με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά(CRI>90 ΚΑΙ 5000-5500 Κ)κάνουμε την ιδία δουλειά που κάνουμε με τις "αρκαδια". Σωστα;

Δεν θυμάμαι που το έχω δει για να πω την πηγή του κειμένου ποιο πάνω του όταν τρώνε τα κόπρανα η έχουν έλλειψη ιχνοστοιχείων η στρες αν κάτι τους άλλαξες αν τους έβγαλες κάποιο παιχνίδι κάτσε σκέψου και θα τι βρεις την άκρη.
 
Καταλήγουμε δηλαδή-απ αυτά που διάβασα-ότι αν πάρουμε λάμπες φθορίου με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά(CRI>90 ΚΑΙ 5000-5500 Κ)κάνουμε την ιδία δουλειά που κάνουμε με τις "αρκαδια". Σωστα;
Δεν κατάλαβα αυτό Ανδρέα μου, στην σελίδα 15 του δικού σου link pdf, δίνει συγκεκριμένες λάμπες και πιο πριν, γύρω στην 8-9 νομίζω, λέει κατηγορηματικά ότι οι απλές φθορίου δεν κάνουν.
 
  • Like
Αντιδράσεις: adreas
...χρειάζονται σύμπλεγμα βιταμίνης b
, σε διάφορα ξένα φόρουμς (αυτοί δεν έχουν ήλιο όπως εμείς) αναφέρουν πως για το πρόβλημα της κοπροφαγίας θα πρέπει να δίνεται στα πουλιά μαγιά μπύρας (μια δυο φορές τον μήνα).
 
ΠΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΦΩΣ
Πολλά έχουν ειπωθεί κατά καιρούς για το θέμα του φωτισμού των πουλιών. Αντίθετα από τον άνθρωπο, τα περισσότερα ζώα μα κυρίως τα πουλιά, εξαρτώνται από τον ημερήσιο ηλιακό κύκλο και τις εποχές για να ρυθμίσουν τον μεταβολισμό τους και γενικότερα το βιολογικό ρολόι τους. Και ειδικά τα πουλιά έχουν πολύ ψηλά ανεπτυγμένη την αίσθηση του φωτός.

Η συνέχεια εδώ http://www.malinois.gr/lightninggr.htm
 
Να υποθέσω πως από το 2005 έχουν αλλάξει τα πράγματα που αφορούν το φωτισμό στα πουλιά.
Θεωρώ τις πληροφορίες πολύτιμες για την εποχή τους... αλλά πλέον παρωχημένες..
 
Παιδιά εγώ δεν τα ξέρω αυτά και γι' αυτό περιμένω κάποιον να πει: πάρε αυτήν.
Εδώ η Arcadia, έχει προδιαγραφές για διάφορες λάμπες της τις οποίες μπορείτε να βρείτε στα products, όπως αυτήν
https://www.arcadiabird.com/fluorescent-bird-lamps/
Παρεμπιπτόντως τι τέλειο site είναι αυτό!
 
Εγβ βασει του αρθρου για το φωτισμο εκτροφειου πτηνων, ζητησα απο τον ηλεκτρολογο τα παρακατω χαρακτηριστικα:
Με γεγονός όλα τα παραπάνω, καταλληλότεροι λαμπτήρες σύμφωνα με τον dr Peter Coutteel είναι οι φθορίου Τ5 ή Τ8 απόχρωσης 865 ή 965 ψυχρού φωτός (CoolDayLight), οι οποίοι παρέχουν την πιο φυσική ορατότητα στα πτηνά.

Και οι λαμπες που μου εδωσε ηταν οντως 965 Τ8 νομιζω ( προφανως 6500Κ).

Τωρα δεν ξερω αν κανει τοσο λαθος.
 
Αν ο φωτισμός είναι μεικτός τα πράγματα διαφοροποιούνται και μπορεί να καλυφτούμε από πολλές λάμπες.
Αν ο βασικός φωτισμός είναι τεχνητός τότε θα πρέπει η επιλογή της λάμπας να είναι από τις προτεινόμενες από το άρθρο και όχι κάποια με 6500oK ώστε να έχουμε και τις UVA-UVB που είναι απαραίτητες.
 
Πόσο συχνά χρειάζονται αντικατάσταση αυτές;
 
Πόσο συχνά χρειάζονται αντικατάσταση αυτές;
Με βάση τα όσα γνωρίζω η διάρκεια που δίνουν σε ώρες λειτουργίας μου επιτρέπουν τη χρήση τους για δυο χρόνια. Δηλαδή πέντε μήνες το χρόνο, απο δεκατρείς ώρες χρήσης ανά ημέρα.

Για τις λάμπες του άρθρου μιλώ, τις οποίες και χρησιμοποιώ.
 
Αν τους έβαζες το φαγητό κάτω (αφού την βρίσκουν να τσιμπολογάνε από κάτω) σε ένα πιατάκι, ώστε να απασχολούνται με το φαί και όχι με τις κουτσουλιές τους;

Η άλλη λύση είναι καθάρισμα της σχάρας καθημερινά! Καλό κουράγιο! 😛
 
Αν τους έβαζες το φαγητό κάτω (αφού την βρίσκουν να τσιμπολογάνε από κάτω) σε ένα πιατάκι, ώστε να απασχολούνται με το φαί και όχι με τις κουτσουλιές τους;
Εκεί είναι το θέμα (αυτό λέμε) δεν είναι θέμα απασχόλησης αλλά ανάγκης = έλλειψης 😉
 
Ξεκινησα περισσοτερη αυγοτροφη προς το παρον και οποτε μπορω θα τα βγαζω λιγο στον ηλιο.. λαχανιασαν παρα πολυ παρολο που ειχα το 1/3 του κλουβιου στον ηλιο οταν τα εβγαλα, ισως επειδη ηταν 11 περιπου..
Θα προσπαθησω νσ βρω μαγια μπυρας, σε ενα πετσοπ που εψαξα ειχε μια ληγμενη 😵
 
Ξεκινησα περισσοτερη αυγοτροφη προς το παρον και οποτε μπορω θα τα βγαζω λιγο στον ηλιο.. λαχανιασαν παρα πολυ παρολο που ειχα το 1/3 του κλουβιου στον ηλιο οταν τα εβγαλα, ισως επειδη ηταν *11 περιπου..
Θα προσπαθησω νσ βρω μαγια μπυρας, **σε ενα πετσοπ που εψαξα ειχε μια ληγμενη 😵
*11πμ Είναι (ακόμα) αργά, να τα βγάζεις ή νωρίς το πρωί ή μετά τις 5 το απόγευμα Μιράντα
**Κάποιο κατάστημα με βιολογικά;
 
Back
Top