Φροντίδα Τα περιστερακια μου σημερα

Marilenaki

PB Member
Εγγραφή
3 Μαρ 2009
Μηνύματα
991
Πόλη
Καπανδρίτι
τα μωρακια μου σημερα! Η εμπειρια μαζι τους ηταν μοναδικη για μενα καθως τα ανελαβα απο μικρα αλλα κυριως για τον χαρακτηρα που εχουν και το τοσο δεσιμο που εχουν σε εμενα! Επισης ειναι αχορταγα και καθε φορα που με βλεπουν πεταριζουνε και ανοιγουν διαπλατα το στομα τους! τωρα εχουν ξεκινησει οι πρωτες πτησεις τους αλλα δεν μπορουν να φανε ακομα καλα καλα μονα τους! στην τελευται φωτο το πρωτο κανει προσπαθεια να φαει μονο του αλλλα ακομα δεν τα εχει καταφερει! τωρα δεν τους δινω πια κρεμουλα αλλα τους εχω παπαγαλινη και τους δινω καθε μερα βραστο καλαμποκι, αρακα, φασολακια μικρα αλλα και κουκουναροψιχα και φρουτακια οπως σταφυλι, αχλαδι και μηλο! ακομα δεν εχω βρει καταστημα που να πουλαει σιταρι και σπασμενο καλαμποκι εδω σοτ Ρεθυμνο..
 

Συνημμένα

  • P1010015.webp
    P1010015.webp
    45,7 KB · Προβολές: 272
  • P1010018.webp
    P1010018.webp
    55,3 KB · Προβολές: 273
  • P1010020.webp
    P1010020.webp
    46,1 KB · Προβολές: 184
  • P1010022.webp
    P1010022.webp
    39,3 KB · Προβολές: 190
  • P1010027.webp
    P1010027.webp
    40 KB · Προβολές: 237
Είναι πραγματικά υπέροχο θέαμα... εύχομαι να είναι τόσο δεμένα μαζί σου και μετά την ανεξαρτητοποίησή τους!

Τα χρώματά τους είναι απίστευτα! Να τα χαίρεσαι!

Πες μας δυο λόγια για το πως προβλέπεις το μέλλον τους...
 
Να σου ζησουν! Οσο μεγαλωνουν, ομορφαινουν!
Νομιζω πως σιταράκι μπορείς να βρείς και σε σούπερ μαρκετ. Πουλάνε σε σακουλάκια όπως το ρυζι, τις φακές και άλλα όσπρια και προορίζεται για ανθρώπινη χρήση, αλλα νομιζω οτι μπορείς να δωσεις απο αυτό και στα περιστεράκια σου.
 
επειδη σπουδαζω Ρεθυμνο δεν μπορω να τα αφησω εκει γιατι δεν εχει κανενα αλλο περιστερι η γειτονια αλλα μονο δεκαοχτουρες και κορακια και μια ασπρη κουκουβαγια το βραδυ (ειναι η περιοχη της και την εχω πετυχει πολλες φορες) σκεφτομαι να τα αφησω στην Αθηνα στο σπιτι μου οπου θα εχει στανταρ φαγητο δικο τους αλλα και απο τις κοτουλες μας που εχουμε! Εκτος απο αυτο εκει εχουν βρει σπιτι ποια και οι γονεις τους και παραμενουν ακομα τους 2 αδελφια πρωτης γεννας (τα δικα μου ειναι της 2ης!) και τωρα η θηλυκια εχει 2 καινουρια πιτσουνακια! Πιστευω πως αμα καταφερουνε να ενταχτουνε στην οικογενεια τους παλι θα ειναι πολυ ευτυχισμενα! αν οχι μπορει να τα φερω Ρεθυμνο.. σιγα σιγα το βλεπω στο σπιτι μου να ανοιξουμε και περιστερωνα! 😛
 
Πανεμορφα ειναι τα περιστερακια, να σου ζησουν!
Νομιζω πως σιταράκι μπορείς να βρείς και σε σούπερ μαρκετ. Πουλάνε σε σακουλάκια όπως το ρυζι, τις φακές και άλλα όσπρια και προορίζεται για ανθρώπινη χρήση, αλλα νομιζω οτι μπορείς να δωσεις απο αυτό και στα περιστεράκια σου.
Καλη η σκεψη της Τζινας, σιγουρα θα βρεις σε σουπερ μαρκετ σταρι.
 
πολυ μεγαλη προοδο σε λιγες μερες εχουν γινει πολυ ωραια και λαμπουν απο καθαριοτητα!
 
ειναι τοσο ομορφα και θα γινουν ακομα ποιο πολυ!
να σου ζησουν! Εχεις κανει πολυ καλη δουλεια!
σταρι μπορεις πραγματι να βρεισ στο σουπερ μαρκετ. Δωστους μαζι με ρυζι και φακες. Θα τους κανουν καλο.
Η καλυτερη ιδεα παντως για το μελλον τους πιστευω οτι στο σπιτι σου στην Αθήνα. Θα εχουν τα υπολοιπα να τα καθοδηγησουν ενω στο ρεθυμνο δεν θα εχουν κανενα.
 
ευχαριστω πολυ παιδια!1 η αληθεια ειναι οτι εχω δεθει πολυ μαζι τους! Ναι και εγω εκει σκεφτομαι τωρα πλεον να τα αφησω αλλα φοβαμαι μην δεν τα δεχτουν και τα τσιμπανε! αν το κανουν αυτο σατα μικρουλια μου δεν νομιζω να τα αφησω εκει... ευχομαι ομως να συμβιωσουν πολυ καλα!
 
εγω σου λεω οτι στο τελος δεν θα μπορεις να τα αποχωριστεις!
 
αυτο το πιστευω! αλλα αμα ειναι για το καλο τους... Οπως και ο Κοκος μου εμεινε πισω...
 
σταρι μπορεις πραγματι να βρεισ στο σουπερ μαρκετ. Δωστους μαζι με ρυζι και φακες. Θα τους κανουν καλο.

Κωσταντίνα μου ξερω οτι το σιτάρι το τρώνε ως εχει τα περιστερια. Τις φακες και το ρυζι θα τα φανε ωμά ή χρειάζονται βράσιμο πρώτα;
 
καλημέρα, είναι πανέμορφα! Και τυχερα γιατί θα μπορούσαν να μην είχαν"πέσει πάνω " σου όπως συμβαίνει με τόσα ζωάκια καθημερινά που χάνονται. μπράβο
 
Καλημερα. Δεν χρειαζονται βρασιμο. Οπως ειναι θα τα φανε μια χαρα. Σκεψου οτι στον "πραγματικο" κοσμο δεν βρισκουν τιποτα μαγειρεμενο. Και τρωνε οτι βρουν. Ακομα και τροφες σκυλου και γατας που ειναι τεραστια για τα στοματακια τους! Κι ομως τα καταφερνουν και τα καταπινουν!
Το περιστερακι μου (αυτο που ειχα 11 χρονια)τα αγαπημενα του φαγητα ηταν η κεφαλογραβιερα(δε μπορειτε να φανταστειτε πως εκανε οταν μας εβλεπε να ξυνουμε τυρι για το φαι)-οι λιοσποροι-η τρουφα και το αλατι!Βγαλτε τα συμπερασματα σας...
 
δηαδη να τους τα δινω ετσι; μα ειναι πολυ σκληρα.. και ειναι ακομα μωρακια.. Το φωβαμαι να σου πω την αληθεια παρα πολυ.. Δηλαδη το ρυζι ετσι χωρις βρασιμο; και αμα τους κατσει στο λαιμο; οταν παλαι ειχαμε τα ντομερμαν τους περναμε χοντρη σκληρη τροφη και οι δεκαοχτουρες 10 -10 τα ετρωγαν! αφου στην γειτωνια μας ειχαν γινει σαν σαπουνια!
 
Δεν παθαινουν τιποτα! Στο εγγιομαι! Ο λαιμοσ τους ειναι πολυ ελαστικος! Και πιο μεγαλος απο των ενηλικων. κανε μια δοκιμη και θα δεις.Αλλα στην ηλικια των δικων σου εχουν αρχισει και τρωνε μονα τους κανονικοτατα.
 
μπα... αυτα ειναι παραχαϊδεμενα μου φαινεται! Ενω τους εχω φαγητο και νερο στο κλουβι τους οταν τα βγαζω για να ξεμουδιασουνε ειναι οι λαιμοι τους αδιοι... Τι να κανω γιαυτο. Απο εμενα περιμενουνε! αφου να φανταστεις το καλαμποκι το βραστο το βλεπουνε, το τσιμπανε και το αφηνουνε γιατι δεν μπορουν να το κρατησουν και να το βαλουν πιο μεσα!
 
Λογικο ειναι γιατι το ραμφος τους ειναι μαλακο ακομα.Βαλτους διαφορους σπορους και θα αρχισουν να τρωνε μονα τους καποια στιγμη και ταυτοχρονα θα ζητουν και ταισμα(ακομα κι οταν θα ειναι ενηλικα-γιατι ειναι λεμαργα)
 
σημερα θα τους παρω σουσαμι! Ειναι παρα πολυ λαιμαργα! αφου να τα εχω ταϊσει του σκασμου και να ανοιγουν το στομα τους και να θελουν κιαλλο!
 
Back
Top