Διατροφή Τα πουλιά μου δεν πλησιάζουν το σουπιοκόκαλο

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Georgina
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Georgina

PB Supporter
Εγγραφή
11 Σεπ 2006
Μηνύματα
6.134
Πόλη
Αθήνα
Καλημερα!Ηθελα να ρωτησω κατι: Εδω και αρκετο καιρο εχω βαλει σουπιοκοκκαλο στα καναρινια για την προσληψη ασβεστιου. Το ενα καναρινι όμως ουτε που το έχει αγγιξει. Το σουπιοκκοκκαλο βρισκεται σε ευκολα προσβασιμο απο το πουλι μερος. Τι μπορω να κάνω; Σε ποια τροφη να το ξυσω (οπως διαβασα); Στους σπόρους; Στην βιταμινη; Στην αμμο; Και πως θα διαπιστωσω με τον τροπο αυτο αν το πουλι προσελαβε ικανοποιητικη ποσοτητα; Εχει σημασια το γεγονος οτι το πουλι είναι ηδη 4-5 ετων και στην ηλικια του δεν ειναι απαραιτητο το ασβεστιο;
-
Διαβάστε το άρθρο Σουπιοκόκαλο, Κόκαλο σουπιάς https://community.petbirds.gr/threads/Σουπιοκόκκαλο-στα-πουλιά.17816/
 
Σε ποια τροφη να το ξυσω (οπως διαβασα); Και πως θα διαπιστωσω με τον τροπο αυτο αν το πουλι προσελαβε ικανοποιητικη ποσοτητα;
Μέσα στην άμμο - σπασμένα όστρακα κλπ που πρέπει να δίνονται σε ξεχωριστό σκεύος (φρέσκο, αλλαγή τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα). Αν τρώει τα άλλα θα φάει και αυτό και η ποσότητα που θα επιλέξει, είναι ικανοποιητική.
Εχει σημασια το γεγονος οτι το πουλι είναι ηδη 4-5 ετων και στην ηλικια του δεν ειναι απαραιτητο το ασβεστιο;
Ποιος είπε ότι δεν είναι απαραίτητο σε αυτήν την ηλικία;
 
Ωχ!φανταστηκα οτι λειτουργει ως εξης: οσο πιο μικρό είναι το πουλι, τοσο πιο πολύ ασβεστιο χρειαζεται για το χτισιμο ενος γερου σκελετου.Αλλα μαλλον ισχυει οπως στους ανθρωπους που γερνώντας για να μην παθουν οστοπορωση χρειαζονται επιπλέον ασβεστιο. Εχει να πέσει διαβασμα... 😀

Και τι γινεται στην περιπτωση που το πουλι δεν αγγιζει ουτε την αμμο;(τουλαχιστον εγω δεν εχω παρατηρησει να τρωει καθόλου)_( Δυστυχως δεν εχω την δυνατοτητα των σπασμενων κοχυλιών.)

Ας συνεχισω το bird watching...
 
Σε πολλα pet shops,υπαρχει σε σκονη ασβεστιο(γνωστων εταιρειων),υδατοδιαλυτο στο νερο που πινουν τα πουλια.
Αναγραφουν την δοσολογια χορηγησης, αναλογα με την περιοδο (π.χ προετοιμασια προς αναπαραγωγη, διαστημα αναπαραγωγης, κ, λ, π).
Ειναι σε συσκευασια, να προσεχουμε παντα την αναγραφομενη ημερομηνια ληξης και αν αναφερεται η ημερομηνια παραγωγης, να προτιμαμε, αυτην που ειναι πιο προσφατη.
 
Επανερχομαι στο ιδιο θεμα για να ρωτησω κατι: Διαβασα σε δημοσιευμενο αρθρο στα θεματα Διατροφής, οτι μαζι με την χορήγηση ασβεστιου, συνισταται η συμπληρωματικη χορήγηση βιταμίνης D3 για την καλύτερη απορρόφησή του. Η απορία μου είναι η εξης: Αν το βιταμινουχο σκευασμα είναι και αυτο σε υγρη μορφη, μπορουμε να ανακατεψουμε 2 διαφορετικα σκευασματα ταυτοχρονα στην ποτίστρα του πουλιου;Ευχαριστω.
 
Τα συμπληρώματα ασβεστίου που πωλούνται στο εμπόριο, είναι συνήθως εμπλουτισμένα με βιταμίνη D στη σωστή αναλογία, προκειμένου να απορροφάται καλύτερα από τον οργανισμό. Αν σκοπεύεις να αγοράσεις κάποιο, διάβασε τα συστατικά του για να δεις αν περιέχει.

Σε περίπτωση που το σκεύασμα του ασβεστίου δεν περιέχει βιταμίνη D, θα πρέπει να αγοράσεις και τη συγκεκριμένη βιταμίνη και να ακολουθήσεις τις οδηγίες του σκευάσματος για την ταυτόχρονη χορήγηση του.

Νομίζω πάντως πώς όταν δεν συντρέχουν λόγοι για επιπλέον χορήγηση ασβεστίου, η ύπαρξη σουπιοκόκαλου, σπασμένων κοχυλιών επί μονίμου βάσεως στο κλουβί με την ταυτόχρονη έκθεση του πουλιού στον ήλιο για μερικά λεπτά (όχι το καταμεσήμερο το καλοκαίρι) είναι αρκετά.
 
παιδια εγω σκεφτομαι στο παραδεισιο που θα παρω εντος ολιγων ημερων να βαλω και αμμο για την χωνεψηκαι σουπιοκοκαλο αυτο που πουλανε στα petshop. Θα κανω καλα; Σουπιοκοκαλο ειναι αυτο το μεγαλο που εχει και πιαστρακια για να το πιανεις στα καγκελα;
 
Δεν ξέρω αν ο σύγχρονος τρόπος εκτροφής είναι αυτός
που επιβάλει την χορήγηση όλων των προσθέτων
με τέτοιο τρόπο(στο νερό-στην αυγοτροφή) ώστε τα πουλιά
να τα παίρνουν υποχρεωτικά. Εκείνο που ακολουθώ πολλά
χρόνια τώρα είναι να παρέχω στα πουλιά την δυνατότητα
να το ΒΡΟΥΝ , αυτό που πιθανόν θέλουν. Οταν υπάρχει μέσα στο κλουβί
σουπιοκόκκαλο,το πουλί που το έχει ανάγκη θα το ψάξει.
Δεν μπορώ να φανταστώ τον λόγο που θα παρουσιάσει έλληψη ασβεστίου
όταν του το παρέχω άφθονο, και έχω τοποθετήσει το κλουβάκι του
σε κάποιο φωτινό σημείο του σπιτιού.
 
Μάκη συμφωνώ με αυτά που λες και να συμπληρώσω ότι θεωρώ περιττή τη χορήγηση έξτρα ασβεστίου στο νερό από τη στιγμή που υπάρχει σουπιοκόκκαλο και άμμος.
Εκτός βέβαια από περιόδους όπου η ανάγκη για ασβέστιο είναι ιδιαίτερα αυξημένη όπως είναι στην αναπαραγωγή για τα θηλυκά. Εγώ τουλάχιστον μόνο τότε δίνω στο νερό ασβέστιο.
 
Εγω Στεφανε ουτε στην περιοδο αναπαραγωγης δινω εξτρα ασβεστιο! Εχω ολο το χρονο στο κλουβι αμμο με οστρακα και σουπιοκοκαλο και αυγο καλα βρασμενο που και που, δεν ειχ αποτε προβλημα κι εχω παρατηρησει οτι οταν τ αθηλυκα εινια να γεννησουν τρωνε πολυ σουπιοκοκαλο το προηγουμενο απογευμα! Μπορει βεβαια ν αειναι απαραιτητη η χορηγηση ασβεστιου κατα την ααναπαραγωγη απλα δ εμου εχει συμβει κατι ευτυχως
 
Διατροφικά Συμπληρώματα

Η δικιά μου άποψη είναι ότι εκτός από το σουπιοκόκκαλο- άμμο και μια προβιταμίνη την οποία δίνουμε σε σωστή χρονική περίοδο και με σωστή δοσολογία, όλες οι άλλες τροφές που δίνουμε στα καναρίνια μας πρέπει να είναι φυσικές! Πορτοκάλι, μαρούλι, μπρόκολο κλπ. Η άσκοπη χρήση φαρμακευτικών ουσιών γιατί για τέτοιες μιλάμε φυσικά, με συντηρητικά και πετροχημικά μόνο ΚΑΚΟ θα κάνουν στα πουλιά μας! Οι ουσίες που αναγράφονται σε όλα τα διατροφικά συμπληρώματα διατροφής (βιταμίνες κλπ.) νομίζετε ότι μεταβολίζονται απο τα καναρίνια όλες σωστά; Αν ναι νομίζω ότι κάνετε λάθος. Άπειρες περιπτώσεις έχω δει με δυσπεψίες και προβλήματα στα δικά μου πουλιά και σε φίλων.


ΟΠΟΤΕ ΔΩΣΤΕ ΣΤΑ ΠΟΥΛΙΑ ΣΑΣ ΦΥΣΙΚΗ ΤΡΟΦΗ !
 
Σουπιοκόκκαλο

Καλησπέρα
Μια ερώτηση για το σουπιοκόκκαλο.
Πόσο καιρό μπορεί να μείνει το σουπιοκόκκαλο μέσα στο κλουβί;
Υπάρχει περίπτωση να χαλάσει;
 
Οχι δεν χαλαει. Να συμπλιροσω και κατι ακομη οτι για να γινει σωστη αποροφησει ασβεστιου πρεπη τα ζωα να ερχοντε καπιεσ ωρεσ σε επαφει με τον ηλιο τα βοηθαει να μετατρεψουν την β καροτινη σε Α και να γινει καλητερη αποροφισει.
 
Μενω σε νησι και κανω πολυ συχνα βολτες σε παραλιες με τα σκυλια μου. Εκει εχω βρει πολλα σουπιοκοκκαλα. Μου εχουν πει πως μπορω να τα δινω στους γκριζους μας αφου τα ξαλμυρισω για δεκα μερες σε ενα μπολ με νερο το οποιο πρεπει να ανανεονεται 3-4 φορες την ημερα.Ισχυει;Η να προτιμω μονο του εμποριου;
 
με δωσαν σουπιοκοκαλα φιλοι ψαραδες απο το χωριο μου τα στεγνωσαν στον ηλιο αλα βρωμαν ψαριλα θελουν ειδικη επεξεργασια η τα δινεις ετσι
 

Ισχύει. :)

Θα πάρεις το σουπιοκόκαλο και θα το βάλεις σε μια λεκανίτσα με νερό και ξύδι και θα κάνεις συχνές αλλαγές στο νερό. Καλό θα ήταν και ένα βράσιμο... Θα το αφήσεις να στεγνώσει καλά καλά και όταν στεγνώσει θα μπορείς να τους το δώσεις.

Η να προτιμω μονο του εμποριου;

Ότι σε βολεύει. 😉

Νίκο άλλη φορά κάνε αυτά που είπα στη Μαρία (DALIDA).
 
Ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες αλλα εχω δυο αποριες.
Το ξυδι σε τι βοηθαει ακριβως; Πρεπει καθε φορα που αλλαζω το νερο να προσθετω και ξυδι;
 
Back
Top