Διατροφή Τα πουλιά μου δεν πλησιάζουν το σουπιοκόκαλο

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Georgina
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες αλλα εχω δυο αποριες.
Το ξυδι σε τι βοηθαει ακριβως; Πρεπει καθε φορα που αλλαζω το νερο να προσθετω και ξυδι;
Μερικές χρήσιμες πληροφορίες για την αξία του ξυδιού διαβάστε εδώ Το Μηλόξυδο Μηλόξυδο στα πουλιά
 
Ευχαριστω πολυ. Ειναι πολυ ενδιαφερον αρθρο! Μπορω να το δεινω στην ιδια συχνοτητα που το δεινετε στα καναρινια(2φορες/εβδομαδα) στους παπαγαλους μου;
 
ειναι ΜΑΡΙΑ μπορεις να το βαζεις αφου το ξαλμυρισεις πρωτα
 
Μπορω να το δεινω στην ιδια συχνοτητα που το δεινετε στα καναρινια(2φορες/εβδομαδα) στους παπαγαλους μου;

Μαίρη πιστεύω πως 1 με 2 φορές την βδομάδα μπορείς να δίνεις άνετα. :)
 
Οκ! Θα το εφαρμωσω λοιπον μολις βρω καλης ποιοτητας μηλοξυδο! Ευχαριστω για ολα
 
Μαρία αν επισκεφτείς να απο τα καταστήματα με βιολογικά προιόντα, θα βρείς σιγουρα! Μην πας σε σουπερ μάρκετ γιατι αυτα που προωθούν ως μηλόξυδο δεν είναι τόσο καλά οσο αυτα που πωλούνται στα καταστηματα που σου πρότεινα.
 
Πολύ ενδιαφέρον άρθρο πραγματικά. Σε τι αναλογία μπαίνει το μηλόξιδο στο νερό για να το δώσουμε σε καναρίνια;
 
3-4 σταγονες ακατεργαστο μυλοξιδο στην ποτιστρα η στην μπανιερα!
 
Τα συμπληρώματα ασβεστίου που πωλούνται στο εμπόριο, είναι συνήθως εμπλουτισμένα με βιταμίνη D στη σωστή αναλογία, προκειμένου να απορροφάται καλύτερα από τον οργανισμό. Αν σκοπεύεις να αγοράσεις κάποιο, διάβασε τα συστατικά του για να δεις αν περιέχει.

Σε περίπτωση που το σκεύασμα του ασβεστίου δεν περιέχει βιταμίνη D, θα πρέπει να αγοράσεις και τη συγκεκριμένη βιταμίνη και να ακολουθήσεις τις οδηγίες του σκευάσματος για την ταυτόχρονη χορήγηση του.

Νομίζω πάντως πώς όταν δεν συντρέχουν λόγοι για επιπλέον χορήγηση ασβεστίου, η ύπαρξη σουπιοκόκαλου, σπασμένων κοχυλιών επί μονίμου βάσεως στο κλουβί με την ταυτόχρονη έκθεση του πουλιού στον ήλιο για μερικά λεπτά (όχι το καταμεσήμερο το καλοκαίρι) είναι αρκετά.
Εμενα οι παπαγαλοι μου δε τρωνε καθολου σουπιοκοκαλο εδω και 3 χρονια που τους εχω ουτε χημικα τους δινω . Και αυγα οταν εκανε παλι δεν ετρωγε σουπιοκοκαλο
 
@anastasios αυτό είναι :) εγώ το βάζω στο γουδί , το σπάω σχεδόν σκόνη και το τρώνε σαν τρέλα.. πριν το μάθω , έχασα λόγω απειρίας 3 η 4 νομίζω..
 
Εμενα οι παπαγαλοι μου δε τρωνε καθολου σουπιοκοκαλο εδω και 3 χρονια που τους εχω ουτε χημικα τους δινω . Και αυγα οταν εκανε παλι δεν ετρωγε σουπιοκοκαλο
Τελικα μια χαρα σουπιοκοκαλο τρωνε και χημικα τους δινω...
 
Back
Top