Αναπαραγωγή Τα πρώτα φλώρια

Βασιλης

PB Member
Εγγραφή
18 Ιουν 2006
Μηνύματα
1.849
Πόλη
Αθήνα
Τα πρώτα φλωράκια για φέτος ήρθανε αν και... υιοθετημένα. Μου τα έδωσε ένας φίλος πριν μερικές ημέρες αυγά γιατί δεν είχε παραμάνα και σήμερα έσκασαν μύτη τα πρώτα δύο. Αν όλα πάνε καλά περιμένουμε άλλα 3 μικρά. Η κανάρα (gloster) αποδείχτηκε πολύ καλή και τρυφερή μητριά. Από το πρωί ταΐζει. Έχει στη διάθεσή της αυγοτροφή με φρέσκο αυγό, αυγοτροφή για αγριοπούλια και μήλο. Από τις λίγες φορές που βλέπω τέτοια συνεργασία σε ένα ζευγάρι. Ο αρσενικός τρώει, ταΐζει την κανάρα και αυτή με τη σειρά της τα μικρά χωρίς να σηκωθεί σχεδόν καθόλου. Φωτογραφίες θα μπουν το βραδάκι λόγω δικού μου τεχνικού προβλήματος🙄.
 
ο μπαμπας τι ειναι; 😕 κι αυτος καναρινι; :) τα αλλα 3 αυγα ειναι και αυτα απο φλωρους;
 
Από φλώρους είναι όλα τα αυγά. Νομίζω αρχέγονα αλλά θα δείξει. Το ζευγάρι που ταΐζει είναι gloster και δεν είχαν ακόμη αυγά οπότε τα υιοθέτησαν.
 
Να σου ζησουν. Πάντως ειναι δύσκολο στα καναρίνια να αναθρέψουν 5 φλωράκια. Εαν εχεις αλλη παραμάνα μοίρασέτα τώρα που ειναι στα αυγά. Τα φλωράκια χρειάζονται πολύ ταισμα και ειναι πολυ λαιμαργα. Υ παρχει κινδυνος ακόμη και τη ζωή της παραμάνας τους
 
Να σου ζησουν. Πάντως ειναι δύσκολο στα καναρίνια να αναθρέψουν 5 φλωράκια. Εαν εχεις αλλη παραμάνα μοίρασέτα τώρα που ειναι στα αυγά. Τα φλωράκια χρειάζονται πολύ ταισμα και ειναι πολυ λαιμαργα. Υ παρχει κινδυνος ακόμη και τη ζωή της παραμάνας τους
Έχεις απόλυτο δίκιο. Επειδή δεν έχω άλλη παραμάνα αν τελικά βγουν και τα πέντε θα ταΐζονται και από εμένα. Ευτυχώς ασχολείται και η γυναίκα μου οπότε ανά 1-2 ώρες μπορεί να ταΐζει συμπληρωματικά. Με αυτό τον τρόπο θα αποφορτιστεί αρκετά η κανάρα. Επίσης η κανάρα είναι ξεκούραστη (1η γέννα για φέτος) και πολύ καλά προετοιμασμένη.
 
Βασίλη με το καλό και σύντομα στο κλαρί, περιμένουμε φωτογραφίες μολις αποκατασταθεί το τεχνικό πρόβλημα :)
 
Και οι πρώτες φωτογραφίες.

Όσο καθαρές μπορούν να βγουν γιατί είναι πολύ κοντά η φωλιά και ακόμη δεν θέλω να την αφαιρέσω. Τελικά οι γονείς είναι αρσενικό αρχέγονο και θηλυκιά Αχάτη.
 

Συνημμένα

  • Νεοσσοί_Φλώρων_01.webp
    Νεοσσοί_Φλώρων_01.webp
    63,9 KB · Προβολές: 136
  • Νεοσσοί_Φλώρων_02.webp
    Νεοσσοί_Φλώρων_02.webp
    73,4 KB · Προβολές: 119
Αντε Βασίλη, με το καλό στο κλαρί!
 
Να είστε καλά παιδιά και πάντα επιτυχίες όλοι μας. Ουσιαστικά αυτή είναι και η πρώτη γέννα της χρονιάς (αν εξαιρέσουμε τα ζεμπράκια που δεν σταματάνε). Και είναι και ιθαγενή οπότε τριπλή η χαρά:D.
 
Βασιλη να σου ζησουν τα μικρα με το καλο να μεγαλωσουν. Τα μικρα που εχουν βγει απο αυτο το ζευγαρωμα θα ειναι αρχεγονα θυληκα και καποια απο τα αρσενικα θα ειναι φορεις αχατη ετσι πληροφοριακα αυτο. Καλο ταισμα!
 
Back
Top