Γενικά Τα φτερωτά μέλη της οικογενειάς μου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης CLIT
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

CLIT

PB Member
Εγγραφή
29 Νοε 2008
Μηνύματα
294
Πόλη
Καλλιθέα
Τα φτερωτά μέλη της οικογένειάς μου.

Τον ringneck (ο Ρούντολφ) τον βρήκα αδέσποτο κι εξαντλημένο στο μπαλκόνι μου, απ' τη πείνα. Δεν είναι από σπίτι, είναι άγριος. Ελεύθερο πουλί, κυριολεκτικά και δε θά 'θελα να πω πόσο τσιμπάει.

Ξέρω οι φωτογραφίες δεν είναι και πολύ καλές. Επιφυλάσσομαι για καλύτερες.
 

Συνημμένα

  • 002.webp
    002.webp
    55 KB · Προβολές: 141
  • 005.webp
    005.webp
    54,6 KB · Προβολές: 143
  • 006.webp
    006.webp
    53,5 KB · Προβολές: 144
  • 009.webp
    009.webp
    38,7 KB · Προβολές: 128
  • 010.webp
    010.webp
    50,7 KB · Προβολές: 134
Πολυ ομορφα τα πουλακια σου. Μπραβο. Οι σπινοι σου ειναι σιγουρα ολοι καλα;Γιατι ολοι ειναι φουσκωμενοι. Μηπως τα πιασες στον υπνο;:D

Οσο για το ρικνεκ τι εννοεις οτι ειναι αγριος και δεν ειναι απο σπιτι;Φοραει δαχτυλιδι; Μηπως ειναι αγριος παπαγαλος απο αυτους που υπαρχουν στην Ελλαδα και δεν επρεπε να τον πιασεις;
 
δεν νομιζω πως γεννιθηκε ελευθερος... Θα ηταν σε κανα παρκο και δεν θα το εβρησκες στο μπαλκονι σου...

μαλλον καποιος τον αφησε ή ξεφηγε απο καπου...
ειναι πολυ ομορφος και αυτος παντως!
 
Οι σπίνοι είναι ευτυχώς μια χαρά. Απλά μάλλον τά 'πιασα την ώρα της ξεκούρασης. Σήμερα τα πήρα. Η Χιονάτη (cockatoo) είναι 4 ετών και πάρα πολύ χαδιάρα. Έχω και 5 καναρίνια, αλλά δε τά 'χω τραβήξει φωτογραφίες και ένα, πλέον, red-rump που φαίνεται εδώ:

https://community.petbirds.gr/threads/Αναζήτηση-red-rump-ωδικό-παπαγαλάκι.10283/

Όσο για το ringneck, τα φτερά του δεν είναι καθόλου κομμένα, δαχτυλίδι δεν έχει. Πλέον, μετά από 5 μήνες, όταν βάζω το χέρι μέσα στο κλουβί δεν αντιδράει όπως στις αρχές.
 

Συνημμένα

  • 034.webp
    034.webp
    77,3 KB · Προβολές: 136
  • 018.webp
    018.webp
    96,6 KB · Προβολές: 118
  • 012.webp
    012.webp
    53,8 KB · Προβολές: 130
ολα σου τα ζωα ειναι πανεμορφα! Να σου ζησουν και να εχεις παντα την ορεξη που εχεις για να τα φροντιζεις!

*το κλουβι των κοκατιλ ειναι πολυ κοντο... Το κοιτουσα και εγω να το παρω αλλα το απεκλησα.. 😉
 
Σ' ευχαριστώ. Ναι ε; Με τη πρώτη ευκαιρία θα πάρω κάποιο άλλο. Βασικά θά 'θελα κάποια στιγμή ν' αποκτήσω κι ένα sun conure ή μια Αμαζόνα. Η αρραβωνιαστικιά μου έχει κι ένα ζακό, 5 μηνών. Πολύ τσίμπημα ο άτιμος. Η Χιονάτη απεναντίας όλο χάδια θέλει κι αν δεν της τα δίνεις φωνάζει.
 
το καλο με εσενα ειναι οτι δεν λυπασε να παρεις αλλο κλουβι... Το παλιο πχ ειναι πολυ καλο για τα παραδισια ή τα καναρινια σου 😉
 
Το μόνο που δε θέλω είναι να ταλαιπωρούνται. Είναι κάποιο κόστος το να πάρεις άλλο κλουβί, αλλά αφού έχεις αποφασίσει να πάρεις κάποια πλασματάκια, πρέπει να τους παρέχεις τις κατάλληλες συνθήκες. Αλλιώς να μη τά 'παιρνες. Αλλά συνήθως κάπως έτσι σκέφτομαι κι εγώ. Δε τα πήρα όλα μαζί. Κάποια κλουβιά μου φάνηκαν χρήσιμα όταν πήρα κάποια καινούρια.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sissy
Να τα χαιρεσαι ολα, ειναι ολα τους ξεχωριστα και πολυ ομρφα.:):D Και δειχνουν ολα ευτυχισμενα!

Τον κοκατου τελικα τον πηρες δοκιμαστικα η ειναι τελικη αποφαση; :)
 
Τελική απόφαση. Με το που το γνωρίσεις σε σκλαβώνει. Επέμενε κι η γυναίκα μου γιατί εδώ κι ένα χρόνο θέλαμε να πάρουμε ένα cockatoo, οπότε τη πήραμε. Είναι πάρα πολύ ήμερη, μη τυχόν και δε τη χαϊδέψεις κάηκες. Δεν έχω φάει τη παραμικρή τσιμπιά, δε φωνάζει, εκτός κι αν τη χαϊδεύεις και ξαφνικά τη παρατήσεις για να κάνεις κάποια δουλειά που προέκυψε. Τότε θ' ακούσεις τα σχολιανά σου! Γενικώς είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος. Βέβαια, τώρα δυσκολεύει η περίπτωση να πάρω μια Αμαζόνα Orange Wing που ήθελα. Πρέπει να βρω τρόπο.
 
Ειναι παρα πολυ ομορφα. Ειδικα τα κοκατιλ(μ επιασες στην αδυναμια μου). Ειναι ζευγαρια; Αυτο το κλουβι το χω κι εγω στο δικο μου ζευγαρακι κοκατιλ κι οντως δεν ειναι κι οτι καλυτερο..
 
Ναι ζευγαράκια είναι. Απλά το γκρι δε φαίνεται καλά. Κι εμένα μ' αρέσουν πάρα πολύ τα κοκατίλ, είναι φατσούλες. Σε κοιτάνε καλά καλά, μεσ' τα μάτια. Κι είναι πολύ καλά. Μόνο το ένα φωνάζει συνέχεια κι όταν το κάνει το κυνηγάνε ακόμη και τ' άλλα. Τά 'χει ζαλίσει. Αλλιώς συνυπάρχουν ειρηνικά.
 
Πωπω χαμός! Η κακατούα είναι όνειρο.. Αλλαξε τις κούρνιες της μονο.. Πάρε φυσικό ξύλο!
 
Τι μεγάλη ποικιλία σε πουλιά είναι αυτή!

Μπράβο, να τα χαιρεσαι! Ειναι πραγματικά χαρμα οφθαλμών να τα βλέπεις και μάλιστα όταν είναι τοσο προσεγμένος ο χώρος διαμονής τους! Φανταζομαι θα είναι κουραστικό και αρκετα πολυέξοδο να περιποιέισαι τόσα πουλιά! Ευτυχώς που η συντροφός σου είναι δεκτική, γιατι δεν μπορείς να φανταστείς τί βασανο είναι να μη έχεις συμπαρασταση απο τον ανθρωπό σου!
 
Ok, ευχαριστώ, θα το φροντίσω για τις κούρνιες. Περισσότερο κουραστικό είναι στη σκέψη ότι πρέπει να τα περιποιηθείς, παρά στη πράξη, γιατί μόλις ξεκινήσω ξεχνιούνται όλα. Μόλις βλέπεις τις φατσούλες να πετάνε δεξιά αριστερά ξεχνάς τα πάντα, ακόμη και τα καθημερινά προβλήματα.
 
Μπραβο σου να τα χαιρεσαι ολα. Ειναι ολα τους υπεροχα. Τα Lovebirds που ειναι και η αδυναμια μου ειναι γλυκες...
 
Back
Top