Γενικά Τα budgie μου και τα leopard gecko μου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Zelda
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Τα παπαγαλακια σου ειναι πανεμορφα. :D Ο πρασινος φαινεται πολυ παιχνιδιαρης!

Οσο για τις σαυρες... Δεν θα τις ελεγα ομορφες... αλλα η ομορφια ειναι υποκειμενικη... Ισως συμπαθητικες, αλλα κι εγω μαζι με τη Τζωρτζινα δεν τα παω καλα με τα ερπετα.
 
Ειναι που τα ερπετα ειναι παρεξηγημενα ζωα γι αυτο... Ουσιαστικα ομως τα ερπετα δε εχουνε σαν χαρακτηρες κτλπ μεγαλη διαφορα απο τα πουλια, αλλωστε εχουνε τα 2 ειδη συγγενεια απο εκατομμυρια χρονια πριν.
 
εχει δικιο η Zelda ειναι λιγο παρεξηγημενα! Και εγω ειχα σαλαμανδρες και ομολογω ηταν πανεξυπνες! Δηλαδη φετος θα εχεις και μωρα σαυρακια; θα πρεπει να ειναι φανταστικη εμπειρια!
 
Ευχαριστω Μαριλενακι μου, ναι φετος αν ολα πανε καλα τα αυγα θα σκασουνεκαι δε εκανα τιποτα απολυτως, δε ειχα σκοπο να τα αναπαραγω αλλα εγινε απο μονο του και μαλιστα 3 φορες χεχε, φοβερα ζωακια φιλικα και πολυ εξυπνα, ειχα και φιδια στο παρελθον, καθως και διαφορα αλλα περιεργα ζωα και εντομα αλλα δε εχω παρα πολυ χρονο και εδωσα πολλα ζωα.
Περιμενω ομως συντομα ενα ερπετακι ακομα:D οι σαλαμανδρες ειναι πολυ ομορφες ειχα ενα ζευγαρακι οταν ημουνα 14 ετων, αυτες με την κοκκινη κοιλια ειχα, πολυ γλυκιες.
 
και αλλες pics απο τα gecko κι τα Budgie

Εδω ειμαστε παλι, ελπιζω να μην σας ενοχλει που ανεβασα και αλλες. Σας εχω συστησει τα τερατακια μου χιχιχ
 

Συνημμένα

  • P8191287.webp
    P8191287.webp
    34,7 KB · Προβολές: 109
  • P9160132.webp
    P9160132.webp
    25,4 KB · Προβολές: 106
  • P6161067.webp
    P6161067.webp
    49,3 KB · Προβολές: 109
  • P8111252.webp
    P8111252.webp
    41,6 KB · Προβολές: 109
  • P8221325.webp
    P8221325.webp
    49,7 KB · Προβολές: 112
Νικολ δεν ξέρω καθόλου απο σαύρες, αλλά αφού ειναι διαφορετικα ειδη, πως ζευγάρωσαν μεταξυ τους; Και πως φτιαχνουν φωλια τα ερπετά; και πως επωαζονται τα αυγα; Συγνωμη για τις ασχετες από το θέμα ερωτήσεις, αλλα μιας και σε βρήκαμε ας μάθουμε κάτι χρήσιμο

Τελικα φαινονται μικρουτσικα τα σαυρακια!

Η Χιονατη σου ειναι κουκλαρα!
 
Δεν ειναι διαφορετικα ειδη καλεκαι τα 2 leopard gecko ειναι, απλα το ενα ειναι μοφικο και το αλλο νορμαλ.Αυτες οι σαυρες προερχονται απο την Ασια, κυριως περιοχες οπως Πακισταν κτλπ, οι περιοχες ειναι κυριως ξερες γι αυτο τους εχω καταλληλη θερμοκασια και υγρασια στο τερραριουμ τους.Απο 24 με 30 βαθμουσ, με θερμαντικη πλακα, τα λεω λιγακι πιο συνοπτικα.

Οσο αφορα την αναπαραγωγη πρεπει οταν το θυληκο μεινει εγκυος να του παρεχω συμπληρωματα και βιταμινες, εγω προσωπικα τους βαζω μεσα στο χωρο τους ενα χαμηλο μπολακι με ασβεστιο μεσα το οπιοι και γλειφουνε με την γλωσσα τουσ, αυτο βοηθαει παρα πολυ, επισης λαμβανουνε πολυ βιταμινη D3 απο τα εντομα που τα ταιζω, κυριως γρυλλους, κατσαριδες, ακριδες και πολυ σπανια mealworms.
Κατα την δειαρκεια της εγκυμοσυνης ειναι παρα πολυ βασικο το γεγονος οτι εχω τοποθετησει μεσα στο χωρο της ενα κουτι με μια τρυπουλα για ν αμπαινει, το κουτι αυτο μεσα περιεχει στεγνη βιρμικουλινη, οχι υγρη, αυτο ειναι το λεγομενο breeding box, ετσι λοιπον οταν ερθει η ωρα ν αγεννησει παει μεσα και αρχιζει και σκαβει την βιρμικουλινη για να τοποθετησει τα αυγα εκει.
Επισης οσο ειναι εγυος καθως και λιγες μερες μετα την γεννα αρνειται να φαει, αλλα μτα την γεννα λογω οτι εχει χασει πολυ βαρος θελει αρκετι τροφη.
Απο εκει και πηρα τα αυγα πολυ προσεχτικα με το κουτι χωρις ομως να τους αλλαξω θεση και τα τοποθετησα σε ενα αλλο κλουβακι σκεπασμενο για να κρατησω με θερμοστατη και υγρασιομετρο σωστη και καλη θερμοκρασια και υγρασια, παραλιγο στην αρχη ν απιασει μουχλα μεσα αλλα το προλαβα και μειωσα την υγρασια εκει.
Οσο πιο μεγαλη θερμοκρασια ειναι υπαχει μεγαλη πιθανοτητα ν αβγουνε κυριως αρσενικα και το αντιθετο θυληκα.

Η διαδικασια διαρκει απο 6 με 8 εβδομαδες περιπου, εξαρταταικαι τα σαυρακια οταν βγουνε δε τρωνε τις πιο πολλες φορες μεχρι να βγαλουνε το πρωτο τους δερματακι, αυτααα:D
 
Τα παπαγαλακια ειναι ολα πανεμορφα! :D Λυπαμαι που δεν μου βγαινει να πω το ιδιο για τα σαυρακια σου. Ισως με τον καιρο εξοικειωθω περισσοτερο και τα συνηθισω... 😉

Το μπλε παπαγαλακι εχει αρκετα μακρια νυχια νομιζω και χρειαζεται να του τα περιποιηθει καποιος ειδικος αν δεν ξερεις εσυ. Το πρασινο ειναι μαλλον το αγαπημενο μου, ισως λογω χρωματος...
 
εκπληκτικο! Μπραβο σου Νικολ φανταστικη εμπειρα ολη αυτη! το ενυδρειο που εχεις ποσο μεγαλο ειναι; Εχεις και τα δυο στο ιδιο ή καθε ενα το δικο του; και αν τα εχεις μαζι ο αρσενικος δεν πειραζε τα αυγα μεχρι να τα βγαλεις; Πιο απο τα 2 ειναι το αρσενικο και πιο το θηλυκο;

η 2 και η 4 φωτο για μενα ειναι ολα τα λεφτα! στη 2 το βλεμα του gecko σου με εχει μαγνητησει! Και στην 4 εχετε και τα δυο σας απιστευτο συντονισμο! Πανεμορφες!
 
Ευχαριστώ πολύ κούκλα, το θηλυκό είναι αυτό με τις βούλες k το αρσενικό είναι το πορτοκαλο χωρίς βούλες.
όταν δε είναι έγκυος τα έχω μαζί όταν είναι όμως την έχω μόνη της, οπότε ο αρσενικός δε ήρθε καθόλου σε επαφή με τα αυγουλάκια.
στην τέταρτη φωτό κοιμόμασταν βασικά k μας τράβηξε ο αδελφός μου hahahha
 
😀! Πονηρος αδελφος! Παντως ειστε τελειοι και οι δυο! ωστε το κοριτσακι μου εκανε κλικ ε; χιχιχι!
 
:D

ο αδελφος μου ναι ολο κατι τετοια κανει 😀 ναι ναι το κοριτσακι
 
πολύ όμορφα όλα τα ζωάκια σου ιπτάμενα και έρποντα.φαίνονται οτι είναι περιποιημένα και οτι ψάχνεις για να μαθαίνεις για την σωστή φροντίδα τους. Για τις σαυρίτσες που τις βρίσκω πολύ όμορφες που βρίσκες τα ζωύφια που τρώνε. Αν πρόσεξα κάτι τέτοιο τρώει η μία στις τελευταίες φωτο; κι αν επιτρέπεται που τις αγόρασες; Πάντως είναι πολύ όμορφα όλα να τα χαίρεσαι
 
Ευχαριστω παρα πολυ,τετοιες σαυρες πωλουνται σε πολλα καταστηματα πετ σοπ στην Αθηνα, αλλα εγω ελαβα την θυληκια μου σαν δωρο και τον αρσενικο τον αγορασα γυρω στα 80 ευρω απο εναν εκτροφεα στην Αθηνα.
Τους δινω και ζωντανα εντομα και ποντικια και κατεψυγμενα και κονσερβα ολα αυτα στα πετ σοπ τα πουλανε. Στην φωτο ο αρσενικος τρωει κατσαριδα, οχι ομως σαν τις δικιες μας, αυτες ειναι αργεντινης ειδηκες στην εκτροφη τους για σαυρες, εγω εκτρεφω και γρυλους για να τους εχω σε αφθονια.
 
νομιζω τρει γρυλο εκει ο κουκλος! αληθεια εσυ τα πιανεις για να τα ταϊσεις; γιατι φανταζομαι θα πρεπει να ειναι ζωντανα; ή κανω λαθος;



με προλαβες! α! Κατσαριδα ειναι αυτη; Μονο πραγμα πουτο σιχενομαι και πεταγομαι μεχρι το ταβανι ειναι αυτο! σε ολα τα αλλα δεν εχω προβλημα 😛
 
Και εγω τις μισω ειδικα τα ειδη που εχουμε στην Ελλαδα, εκανα μια μικρη ερευνα πριν 1μηνα για τις κατσαριδες και βρηκα οτι συνολικα σε ολο τον πλανητη υπαρχουνε 3.500 ειδη εξωφρενικα πολλα.



:D

Ευχαριστω πολυ κουκλα, το θυληκο ειναι αυτο με τις βουλες και το αρσενικο ειναι το πορτοκαλι χωρις τις βουλες. Οταν δε ειναι εγκυος τα εχω μαζι, οταν ειναι οως την εχω μονη της, οποτε ο αρσενικος δε ηρθε σε επαφη με τα αυγουλακια καθολου, στην τεταρτη φωτο κοιμομασταν βασικα και μας τραβηξε ο αδελφος μου 😀
 
δεν έχει τύχει να δω σε κατάστημα σίγουρα εδώ στο χαλάνδρι δεν έχουν.
μόνο σ ένα αμερικάνικο φόρουμ είδα κάποτε κάτι αντίστοιχο. Μ αρέσουν και οι δύο πολύ. αντε θα μας μαλώσουν ως εκτός θέματος
 
Πιο πολυ σε μεγαλα καταστηματα αλυσιδες εχουνε, αλλα εγω τις πιο πολλες φορες τα παιρνς απο εκτροφεις με δικες τους γεννες.
 
3.500 ειδη! Ααα... Φρικτο! Εφιαλτης! Δεν μας ειπες εσυ γρυλους και κατσαριδες δινεις ζωντανα στα σαυρακια σου;
 
Γρυλους και ζωντανους και κονσερβα, κατσαριδες ζωντανες, ακριδες ζωντανες, σκουκλικια ζωντανα και κονσερβα, ποντικια και ζωντανα και κατεψυγμενα:)
 
Back
Top