Διατροφή Τα budgie μου τρώνε μόνο σπόρους και λιχουδιές σε στικ

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης xrysa
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

xrysa

PB New Member
Εγγραφή
4 Δεκ 2016
Μηνύματα
49
καλησπέρα, τα budgies μου εκτός από σπόρους και αυτές τις έτοιμες λιχουδιές σε στικ δεν τρώνε τίποτε άλλο. τους έχω βάλει αυγό, φρέσκα φρούτα και λαχανικά, δεν φαίνεται να τα τρώνε. Πρέπει να κάνω κάτι για να μάθουν να τα τρώνε ή είναι εντάξει ακόμη και με μόνο τους σπόρους; ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ
 
Χρυσα καλησπερα! Η απαντηση στην ερωτηση σου ειναι οχι, δεν ειναι ενταξει μονο με σπορους! Χρειαζεται να εμπλουτιστει η διατροφη τους! Ξεκινα με μικρα ματσακια απο μυρωδικα, (δυοσμο ανιθο μαιντανο ριγανη) και χορταρικα ροκα ζωχια φυλλα απο πανταρι σπανακι! Μικρα ματσακια ομως στην αρχη για να μην τα τρομαζουν! Απαξ και δοκιμαδουν μια μετα δεν θα ξεκολλανε! Τα στικ που δινεις δεν προσφερουν τιποτα εκτος απο βαρος και λιπος οποτε θα προτεινα να μην τους δινεις! Προτιμησε το κεχρι!
 
Η διατροφή τους δεν πρέπει να στηρίζεται μόνο στα σπόρια.
Πρέπει να τρώνε απ'όλα για να έχουν ένα υγιή οργανισμό...
Εκτός τα σπόρια λοιπόν, πρέπει να τρώνε χόρτα, λαχανικά και φρούτα! Εδώ υπάρχει το βοηθητικό άρθρο με τα ασφαλή και τοξικά φυτά.
Μόνο φρούτα να μην δίνεις πολύ συχνά γιατί περιέχουν σάκχαρα.
Αν δεν είναι μαθημένα να τρώνε διάφορες τροφές είναι λογικό και μην ανησυχείς, αν επιμένεις καθημερινά θα αρχίσουν να τρώνε τα πάντα.
Να αρχίσεις να τους δίνεις χόρτα και βότανα με αυτά κάνουν πάντα την αρχή... Δώσε μια φρέσκια ρίγανη, μαιντανο, άνηθο κλπ και θα δεις που θα αρχίσουν να τρώνε σιγά σιγά.
Να τα κρεμας στο κλουβί και αυτά κάποια στιγμή θα δοκιμάσουν... Μόλις αρχίσουν με τα χόρτα ύστερα θα αρχίσεις να τους προσφέρεις λαχανικά και φρούτα..
Πρέπει καθημερινά να προσπαθείς να τους δίνεις και απο κάτι να τρώνε γιατί δεν γίνεται αλλιώς.
Να σου πω και μένα ο μικρός μου πολύ δύσκολος ήταν, δεν έτρωγε τίποτα... Μόνο τροφή!
Ακόμα και όταν έβγαζα την τροφή του πάλι δεν δοκίμαζε τίποτα..σαν άρχισα όμως να κρεμαω στο κλουβί τα χόρτα τότε άρχισε να τρώει τα πάντα...
Αφού όταν τον βγάζω έξω απο το κλουβί και τύχει να φάω κάτι έρχεται πάνω μου για να φάει ο πονηρός, αλλα φυσικά δεν τον αφήνω μόνο αν είναι κάτι που επιτρέπεται.
Στικ και τέτοια πράγματα να μην τα ξανά δώσεις γιατί παχαίνουν.
Σουπιοκοκκαλο να έχεις πάντα στο κλουβί και ας μην το χρησιμοποιούν...
Αν θέλεις μπορείς να έχεις και σε ένα ξεχωριστό μπολακι μινεραλ και πάντα να έχεις ένα καρβουνακι στο σπίτι για τυχόν δηλητηρίαση μιας που έχουν τη μανία να δαγκώνουν τα πάντα.
Μπορείς επίσης που και που να τους βραζεις φακές, φασόλια, κινοα κλπ
τα υπόλοιπα μπορείς να τα βρεις εδώ πέρα στην διατροφή των παπαγάλων.
Αν χρειαστείς κάτι πιο συγκεκριμένο να ρωτήσεις εδώ είμαστε μην διστάσεις.
Να χαίρεσαι τα παπαγαλάκια σου!
Εύχομαι να αρχίσουν γρήγορα να τρώνε απ'όλα.
Καλή συνέχεια. 🙂
 
ευχαριστώ πάρα πολύ, να είστε καλά, θα αρχίσω την προσπάθεια αμέσως. Ευχαριστώ και πάλι!
Όταν προσφέρεις χόρτα και λαχανικά να τα πλένεις πολύ καλά και να τα δίνεις στεγνά. (αν τα βάζεις μέσα και σε ξυδονερο ακόμα καλύτερα)..
Τώρα όμως που είναι αρχή, να δίνεις ένα ένα τα χόρτα, τα λαχανικά και τα φρούτα για να δεις αν κάποιο απο αυτά το πειράξει η όχι, αργότερα μπορείς να τα προσφέρεις και με ποικιλία.
Και μην ξεχνάς τα βότανα..φρέσκα και αποξηραμένα!(τα αποξηραμενα μπορείς να τα βάζεις μέσα σε αυγοτροφη η σε ένα μπολάκι)
Διάβασε και τα άρθρα θα σε βοηθήσουν πολύ.:)
Να είσαι καλά.
 
ωρα μαθαινω και εγω το αυγο το βραζεις και το δινεις;οπως το τρωμε εμεις;
Ακριβώς το ίδιο, βράσιμο 12-15 λεπτά, το κόβεις στην μέση και το προσφέρεις μαζί με το τσόφλι και το αφαιρείς μετά από 3-4 ώρες γιατί αλλοιώνεται.
 
Back
Top