Γενικά Τα gouldian αντεχουν το κρυο;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Ariadnh
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Ariadnh

PB Known Member
Εγγραφή
1 Απρ 2014
Μηνύματα
3.046
Πόλη
Κύπρος
Γεια σας, Θα ηθελα να μαθω αν τα gouldian αντεχουν το κρυο. Αν οχι τι επιλογες εχω περα απο το να τα βαλω σπιτι; Αν κλεισω τις πλευρες με πλαστικο και αφησω μονο την προσοψη θα ειναι ενταξει;

Να δωσω καποιες πληροφοριες. Εχω το ζευγαρι μου πανω απο ενα μηνα. Το κλουβι το εχω μεσα σε ενα δωματιο κλουβι οπου η πανω και οι 2 πλευρες του ειναι κλειστες μονιμα ενω οι αλλες δυο εχουν σχαρα. Τωρα που αρχισε το κρυο εχω βαλει στην μια σχαρα ναυλον.

Το θηλυκο μου απο την μερα που αρχισε η βροχη ειναι φουσκωμενο. Πηγαινοερχεται στο κλουβι, τρωει κανονικα αλλα περνα χρονο μεσα στην φωλια του. Στην αρχη νομιζα πως απλα θελει να ζευγαρωσει. Σημερα ομως καταλαβα πως μεσα στην φωλια κοιμαται. Μπαινει για να ζεσταινεται. Εβαλα το κλουβι σπιτι, εβαλα λαμπα την οποια χρησιμοποιω το χειμωνα για την χελωνα μου και ολη την ωρα καθεται μπροστα της για να ζεσταθει.
Ειναι δυσκολο να τα εχω μονιμα σπιτι.

Ευχαριστω.
 
Σαν γενικός κανόνας τα γκουλντιανς είναι πιο ευαίσθητα στο κρύο σε σχέση με άλλα είδη. Η αναπαραγωγή τους σε συνθήκες χαμηλής θερμοκρασίας (<18 C) είναι δύσκολη με τα θηλυκά να κινδυνεύουν από δυστοκία και με μεγάλη θνησιμότητα στους νεοσσούς.
Με σωστό εγκλιματισμό και κατάλληλο χώρο όμως μπορούν να ζήσουν σε χαμηλές θερμοκρασίες για κάποια διαστήματα. Μην περιμένεις όμως να βρεις πουλιά από πετσοπ ικανά να ζήσουν άμεσα σε εξωτερικό περιβάλλον
Επίσης αυτό που τα ταλαιπωρεί πολύ περισσότερο από το κρύο είναι τα ρεύματα αέρα. Δεν κατάλαβα από την περιγραφή σου πως ακριβώς είχες το κλουβί τους έξω αλλά φοβάμαι ότι τα χτύπαγε ο αέρας. Αν μπορείς βάλε μία φωτό και εξήγησε μας καλύτερα πως τα είχες.

Όπως και να έχει για να ζήσουν έξω το χειμώνα θα πρέπει τουλάχιστον να είναι πολύ καλά προφυλαγμένα από όλες τις πλευρές. Τι θερμοκρασία επικρατούσε όσο τα είχες έξω;

Τώρα πως είναι το θηλυκό; Είναι φουσκωμένο; Η θερμοκρασία στο δωμάτιο;
 
Σε ευχαριστω για την απαντηση σου. Εχω φτιαξει ενα δωματιο κλουβι οπου μεσα εχω ολα σχεδον τα πουλια μου.. Σε δικα τους κλουβια. Αυτο το δωματιο κλουβι ειναι κλειστο απο πανω και δυο πλευρες τους απο τσιγγο (ελπιζω στην Ελλαδα να εχετε αυτην την λεξη) και αλλες δυο πλευρες εχουν σχαρα. Την μια πλευρα που εχει σχαρα εχω βαλει ναυλον για να μην περναει βροχη και αερας. Μια πλευρα ειναι μονο σχαρα (δεν εχω βαλει ναυλον). Βρεχει τωρα για να βγαλω φωτο.
Τα gouldian τα εχω βαλει σπιτι και εβαλα και μια λαμπα κοντα. Στεκονται και τα δυο μπροστα στην λαμπα και ζεσταινονται. Το θηλυκο ειναι λιγο φουσκωμενο.

Ελπιζω η περιγραφη μου να ηταν καλυτερη :)

Μια φωτογραφια τωρα.
 

Συνημμένα

  • 20151029_162120.webp
    20151029_162120.webp
    88,2 KB · Προβολές: 4
  • Like
Αντιδράσεις: Myra
Σχάρα εννοείς πλέγμα για πουλιά;
Κι εγώ έτσι τα έχω, κλουβιά μέσα σε εξωτερική κλούβα. Η κλούβα είναι θωρακισμένη από όλες τις πλευρές. Εδώ ο αέρας ''ξυρίζει" και η θερμοκρασία έπεσε ήδη στους 10 βαθμούς (εκτός κλούβας) μία νύχτα.

Αν ντύσεις καλά την κλούβα δωμάτιο τότε θα παρατηρήσεις ότι η θερμοκρασία μέσα θα είναι υψηλότερη σε σχέση με έξω. Αν την χτυπάει και ο ήλιος η διαφορά θα είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Για φέτος όμως τα γκουλντιανς σου θα πρέπει να ξεχειμωνιάσουν μέσα στο σπίτι.
Καλύτερα να πάρεις μία κεραμική λάμπα που δεν βγάζει φως αλλά μόνο ζεσταίνει για άμεση βοήθεια.

Πες μου τι θερμοκρασία έχει το δωμάτιο που είναι τώρα;
Τα γκουλντιανς υποφέρουν από ακάρεα των αεροθυλάκων (air sac mites), ειδικά όταν κρυώνουν. Τους έχεις κάνει αποπαρασίτωση; Θα χρειαστείς SCATT ή S76.
 
Δεν εχω ιδεα ποσο ειναι σπιτι. Θα το ελεγξω το βραδυ γιατι δεν ειμαι τωρα εκει.. Παντως εγω που γενικα κρυωνω ευκολα μεσα στο σπιτι ειμαι μια χαρα.. Δυσκολο να τα εχω σπιτι. Η μανα μου παραπονιεται οτι θα λερωσουν ενω εχω παρατηρησει πως τα gouldian δεν λερωνουν εκτος κλουβιου οπως πχ ενας παπαγαλος. Ο αλλος λογος ειναι οτι αφηνουν καποτε ανοιχτες πορτες και μπαινουν οι γατοι σπιτι.

Σχαρα εννοω κουνελοσυρμα. Να κλεισω ολες τις πλευρες; Ειναι ανοιχτη μονο η μια πλευρα. Δεν εχω βαλει ναυλον εκει.

Τις τελευταιες σου ερωτησεις δεν τις εχω καταλαβει καν. Τοσο ασχετη προφανος ειμαι.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Myra
Η μανα μου παραπονιεται οτι θα λερωσουν
Μπορείς να βάλεις την κεραμική λάμπα που σου λέει ο Γιάννης εκεί που έχεις τα gouldians και θα είναι μια χαρά!

Τις τελευταιες σου ερωτησεις δεν τις εχω καταλαβει καν. Τοσο ασχετη προφανος ειμαι.
Έλα δε θέλω ηττοπάθειες! Ο Γιάννης εννοεί ότι τα gouldians είναι επιρρεπή στα ακάρεα της τραχείας ειδικά όταν έχει κρύο και γι αυτό το λόγο θα πρέπει να κάνεις αποπαρασίτωση με Scatt (όπως ξέρω γω κάνουμε στα σκυλάκια μας με αμπούλα)! 😉
 
Αυτο το scatt που λετε που θα παω να αγορασω; φαρμακειο ή pet shop. Για τους σκυλους την αμπουλα την αγοραζω απο φαρμακειο.

Τιμη στο περιπου; Να παω σημερα να αγορασω
 
Καλησπερα... Εψαξα το scatt και μου ειπαν οτι δεν υπαρχει στις αγορες και πρεπει να το παραγγειλω απο εξω.. Μου ειπαν οτι το pulmosan κανει την ιδια δουλεια..
 
Σας ευχαριστω. Θα προσπαθησω οσο μπορω να κανω την θερμοκρασια της κλουβας καλυτερη απο εξω. Θα τα παρατηρω. Θα ηθελα να εβαζα την λαμπα μεσα στην κλουβα να μου φυγει το αγχος αλλα δεν εχω ρευμα εκει και αν παρω καλωδιο απο το σπιτι σημαινει ενα παραθυρο θα ειναι ανοιχτο. Θα το μελετησω το θεμα ομως.

Τωρα για το scatt αφου ειναι δυσκολο να το βρω να βαλω pulmosan;
 
Σας ευχαριστω. Θα προσπαθησω οσο μπορω να κανω την θερμοκρασια της κλουβας καλυτερη απο εξω. Θα τα παρατηρω. Θα ηθελα να εβαζα την λαμπα μεσα στην κλουβα να μου φυγει το αγχος αλλα δεν εχω ρευμα εκει και αν παρω καλωδιο απο το σπιτι σημαινει ενα παραθυρο θα ειναι ανοιχτο. Θα το μελετησω το θεμα ομως.
Χαζή ερώτηση: αν έβαζες λάμπες που να λειτουργούν με μπαταρίες;
 
Χαζή ερώτηση: αν έβαζες λάμπες που να λειτουργούν με μπαταρίες;

Απο αυτες εχω.. Τις χρησιμοποιω οταν ειναι αναγκη.. Οταν εχω να κανω κατι το βραδυ. Αλλα ζεσταινουν αυτες; Το θεμα μου δεν ειναι το φως αλλα θερμοτητα
 
Απο αυτες εχω.. Τις χρησιμοποιω οταν ειναι αναγκη.. Οταν εχω να κανω κατι το βραδυ. Αλλα ζεσταινουν αυτες; Το θεμα μου δεν ειναι το φως αλλα θερμοτητα
Όταν λέω λάμπες Αριάδνη μου εννοώ κεραμικές λάμπες θερμότητας! Σαν αυτές που βάζουν στα ερπετά! 😉
http://www.petsupermarket.gr/307/κατάλογος/λάμπες.html
 
Αυτη που τους εχω τωρα ειναι για ερπετα αλλα εχει φως.. Εχει τετοιες λαμπες με μπαταριες;

Να βαλω το pulmosan; Μου εχουν πει πως πρεπει να βαζουμε σε ολα τα πουλια μας προληπτικα το pulmosan. Η γνωμη σας. Δεν κανω καμια κινηση αν δεν σκουσω την γνωμη σας. Πρωτα αν μπορω να βαλω pulmosan αντι scatt και δευτερο αν πρεπει να βαλω σε ολα μου τα πουλια. :)
 
  • Like
Αντιδράσεις: Myra
Δεν υπάρχουν κεραμικές λάμπες μπαταρίας. Χρειάζονται 220 V AC.
 
Γιαννη πες μου σε παρακαλω. Να βαλω το pulmosan στα gouldian;
 
Τωρα για το scatt αφου ειναι δυσκολο να το βρω να βαλω pulmosan;

Μέχρι να βρεις SCATT ή S76 μπορείς να βάλεις pulmosan.
Το S76 έχει το πλεονέκτημα ότι μπαίνει στο νερό και δεν χρειάζεται να πιάσεις τα πουλιά. Επίσης εκτός από τα ακάρεα προστατεύει και από άλλα εσωπαράσιτα.
 
Σε ευχαριστω πολυ... Το εχω ψαξει στα pet shop και μου ειπαν πως δεν υπαρχει στην Κυπρο. Εσυ απο φαρμακειο το αγοραζεις ή pet shop;
 
Back
Top