Αναπαραγωγή Τα gouldian κανουν στην άκρη ένα αυγο

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης Ariadnh
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, να το βάλω πίσω, δεν το κάνω γιατί και προχθές που το έβαλα σήμερα αφαίρεσαν παλι ενα...
Μπορεί να τους φαίνονται πολλά τα 7... Αν κάποιος έχει society και θέλει ας μου πει...

το αυγό στη φωτό έχει μεγάλο χτύπημα. Αλλα υπάρχει ένα tip που μπορείτε αν κάνετε σε αυγά με μικρό ράγισμα.

Απλά να στάζετε στο ράγισμα μια σταγόνα από λιωμένο κερί, η ειδική κολλα που πουλάνε στα φαρμακεία για μικρά κοψίματα (του δαχτύλου π.χ.), είτε με διαφανες μάνο νυχιών.

eggs007.jpg

Πρώτη φορα το έχω κάνει σε αυγό cockatiel με μάνο. Ήταν τρυπα από το νύχι του πουλιού... Το κόλλησα με μάνο (τώρα σκέφτομαι ότι ίσος ήταν το πιο τοξικό από όλα τα υλικά που μπορούσα να κολλήσω), και ωμος το αυγό έζησε και έσκασε επιτυχώς.

Μετά το έχω επιχειρήσει με λιωμένο κερί στα αυγά των παραδείσιων, αλλα δυστυχώς χωρίς επιτυχία.

Πάντως, καμια φορα αξίζει να δοκιμάσουμε.
Όμως αν πιστεύετε ότι υπάρχει πιθανότητα να σπάσει το αυγό στη φωλια, τότε καλύτερα να μην επιστρέφεται χτυπημένο αυγό στους γονείς.

Ήταν τρυπα από το νύχι του πουλιού... Το κόλλησα με μάνο (τώρα σκέφτομαι ότι ίσος ήταν το πιο τοξικό από όλα τα υλικά που μπορούσα να κολλήσω), και ωμος το αυγό έζησε και έσκασε επιτυχώς.
Αν δεν τρυπήσει και η μεμβράνη του αυγού τότε η "σωτηρία" του είναι πιο εύκολη. Η μεμβράνη προστατεύει επιπρόσθετα κι από τις "ουσίες" που χρησιμοποιούμαι για να το "προστατέψουμε" από το ράγισμα.
Μετά το έχω επιχειρήσει με λιωμένο κερί στα αυγά των παραδείσιων, αλλα δυστυχώς χωρίς επιτυχία.
Η θερμοκρασία που έχει το λιωμένο κερί είναι αρκετή για να καταστρέψει τη ζωή μέσα στο αυγό... Νομίζω πως πρέπει να το αποφεύγουμε.
Όμως αν πιστεύετε ότι υπάρχει πιθανότητα να σπάσει το αυγό στη φωλια, τότε καλύτερα να μην επιστρέφεται χτυπημένο αυγό στους γονείς.
Σωστά.
Βέβαια η κρίση μεταξύ ενός αυγού που πρέπει να προσπαθήσουμε να σώσουμε και ενός άλλου που όχι μόνο δεν σώζεται είναι καθαρά υποκειμενική και απαιτεί πείρα και όχι πειραματισμούς. Όσοι δε γνωρίζουν ή δεν είναι σίγουροι, καλό είναι να ρωτούν πρώτα κάποιον που ξέρει και μπορεί να τους βοηθήσει.

Back