Αναπαραγωγή Τα lovebirds μου έκαναν αυγό

Φωτεινή

PB New Member
Πόλη
Σέρρες
Καλημέρα σε όλους!
Ψάχνοντας πληροφορίες για τα Lovebirds, βρέθηκα στο δικό σας φόρουμ. Πρίν 2 μέρες η φίλη μου μού έφερε τα πουλιά της να τα κρατήσω γιατί αυτή έμεινε έγκυος. Το ένα είναι πράσινο με κόκκινο κεφάλι και το άλλο είναι κίτρινο με κόκκινο κεφάλι. Μέσα στο κλουβί τους είχαν φωλιά και την εφημερίδα που τους έστρωσα την έκαναν λωρίδες και τις έβαζαν μέσα στη φωλιά. Σήμερα το πρωί η κόρη μου είδε ένα αυγό μέσα στη φωλιά κι επειδή δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω ζητώ τη βοήθεια και τις γνώσεις σας πάνω στο αντικείμενο αυτό. Πρέπει να χωρίσω τα δύο πουλιά; Πρέπει να τα βάλω σε πιο ήσυχο μέρος;(αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο σαλόνι μας και τα 2 κορίτσια μου 7 και 9 χρ. Πηγαίνουν συνέχεια κοντά στο κλουβί). Ας μη σας ζαλίσω άλλο, περιμένω μια πρώτη απάντηση!
Φωτεινή

Σιγουρα πρεπει να τα αφησουν ησυχα για να μπορεσουν κι αυτα να κανουν αυτο που πρεπει! Την φωλια μην την ανοιγετε συχνα!βαλτα σε ενα ησυχο μερος κι οχι εξω και εσυ απλα αλλαζε το νερο βαζε και καθαρη τροφη και ολα καλα! Μην τα μετακινεις και πολυ...Βαλε τους και ενα σουπιοκοκαλο(που ειναι καλη πηγη ασβεστιου) και εισαι ενταξει! Και μην ξεχνας να τους δινεις μια φορα την εβδομαδα σφιχτο αυγο με το τσοφλι! Αμα με το καλο βγουν μωρα να δινεις αυγο καθε μερα!

Πρέπει να χωρίσω τα δύο πουλιά;

Όχι, δεν πρέπει να τα χωρίσεις! Πρέπει να είναι μαζί γιατί στη συνέχεια το θηλυκό θα χρειαστεί το αρσενικό!

Πρέπει να τα βάλω σε πιο ήσυχο μέρος;

Πρέπει να τα βάλεις κάπου πιο ήσυχα και να μην πολυαφήνεις τα παιδιά σου να πηγαίνουν όλο εκεί. Σε αυτή τη φάση τα πουλιά χρειάζονται ηρεμία και ησυχία, δεν πρέπει να τα ενοχλούμε:)

Κοίταξε κι εδώ:
https://community.petbirds.gr/threads/Γεννητούρια-lovebird.6451/
https://community.petbirds.gr/threads/Απορια-για-το-τάισμα-νεοσσων.7329/

Μην ανησυχεις καθολου! Απλα οι εφημεριδες δεν ειναι και το καλυτερο υλικο για τη φωλια! Καλυτερα ειναι να αλλαξεις το υλικο τς φωλιας διοτι οι εφημεριδες εχουν μελανι και καλυτερα ακομη και σημερα που ειναι ακομη νωρις στην ολη διαδικασια! Μπορεις να αγορασεις υλικο απο πετ σοπ και να το αντικαταστησεις εσυ, στρωνοντας τη φωλια περιπου οπως την εχει κανει το θηλυκο και βαζοντας το αυγο στη θεση του. Αυτη θα τη διορθωσει μετα!

Μην τα χωρισεις, θα κανουν κι αλλα αυγα και πιθανοτατα αν ολα πανε καλα πουλακια.:) Αλλα κρατησε τα καπου ησυχα, να μην τα ενοχλειτε συνεχεια διοτι αυτο μονο προβληματα θα φερει και μη φυσιολογικες συμπεριφορες απο τα πουλια!

Σας ευχαριστώ όλους για τις "πρώτες βοήθειες". Θα τα ξαναπούμε πολύ σύντομα!

Back