Αναπαραγωγή Το αρσενικό καναρίνι που μου έκαναν δώρο γέννησε ένα αυγό

@Panag Το θεμα ειναι οτι πρεπει να παρεις και τα αυγουλακια γιατι εφοσον εχει κατσει στην φωλια εχει ολοκληρωσει τον κυκλο της!δηλαδη δεν προκειτε να σου κανει αλλα αυγουλακια οταν την παρεις την θυληκια σπιτι εφοσον ηδη υπαρχουν αυγα!μετα το αλλο (δεν ασχολουμαι βεβαια με αυτο το ειδος) αλλα εχω ακουσει οτι τα παραδεισια πανε σε ζευγαρι μοναχά τους δεν μπορουν θελουν παρεα και επισης να βοηθαει ο αρσενικος και στο ταϊσμα των μικρων αν βγουν ή υπαρχουν μικρα!και αντε ψαξε μεσα στο κλουβι ποιος ειναι ο πατερας!υπαρχουν 2 ενδεχομενα:

1)αν παρεις τα αυγουλακια να σκασει καποιο μικρο (και ευχομαι να ειναι νορμαλ γιατι με την ελλειψη καποιων βασικων στοιχειων θα ειναι δυσκολο) και ειναι και η περιπτωση που μεσα στο κλουβι να υπαρχουν και αδερφια μεταξυ τους!το ρισκαρεις αυτο;

2)αν παρεις τα αυγουλακια μπορει να μην σκασει κανενα (να ειναι μεσα το πουλακι αλλα χωρις την προετοιμασια που χρειαζεται να μην ειναι εφικτο να βγει απο το αυγο)

Ειναι ρισκο αυτο!δεν ξερω τωρα ειναι στην κριση την δικη σου!

Παντως αν τα παρεις τα αυγουλακια και σκασει καποιο μικρο πρεπει να εισαι προετοιμασμενος να τους δωσεις τα παντα που χρειαζεται και εκεινη και τα μικρα!αν τελικα διαλεξεις να την παρεις την θυληκια προσπαθησε να δεις πιο αρσενικο ειναι πιο πολυ κοντα της και ηρεμο μαζι της!ρωτησε και ποτε εκανε το τελευταιο αυγο και ποσες μερες καθεται!Γιατι μπορει να εχουν περασει οι μερες και η θυληκια να καθεται ακομη!

Πολλα παιζουν ρολο κατσε και σκεψου ολες τις εκδοχες και αυτες που σου ανεφερα!γιατι να μην παρεις ενα ζευγαρακι και οταν θα ερθει η καταλληλη εποχη με την καταλληλη προετοιμασια να προχωρησεις σε αναπαραγωγη;και θα ξερεις οτι εχεις κανει καλη δουλεια και θα εχεις μια επιτυχημενη γεννα!ποιος ξερει ποσες γεννες εχει κανει αυτο;τα παραδεισια ειναι ασταματητα στις γεννες!παντως σιγουρα μεσα στο κλουβι θα υπαρχουν αδερφια οποτε ειναι ρισκο!ή μπορεις να παρεις καποιο ζευγαρι με διαφορετικα χρωματα ελπιζοντας οτι δεν ειναι αδερφια!

Αρκετα φυγαμε απο το θεμα του καναρινιου...και κλεινοντας σου ξαναλεω κατσε σκεψου και μην κανεις βιαστικές κινησεις!το ξερω οτι θελεις να την σωσεις αλλα πρεπει να σκεφτομαστε και τα υπολοιπα θεματα - προβληματα που υπαρχουν πισω απ ολο αυτο!
 
Τελευταία επεξεργασία:
@Elli Σε ευχαριστώ πολύ για αυτές τις λεπτομέρειες μόλις γύρισα από το πετ σοπ με την μικρή ... Πάω λοιπόν βλέπω ότι λείπει η φωλιά από το κλουβί και λέω στην υπάλληλο ότι θέλω ένα θηλυκό αυτό που καθόταν στην φωλιά...και μου λέει ααα την βγάλαμε την φωλιά γιατί σπασανε δύο αυγά... εεεεεε διάλεξα και εγώ μια κατά τύχη ελπίζοντας να πήρα την σωστή της έβαλα και φωλιά θα δείξουν οι μέρες πως θα πάει ελπίζω να διάλεξα την σωστή
 
@christina07 Αρχικά δεν ξέρουμε εάν θα κάνει αυγο... Αλλά αυτός είναι ο λόγος που την πηρα από το πετ σοπ γιατί ήταν στη φωλιά με άλλα 20 πουλιά στο ίδιο κλουβί...Έχω αναφερθεί παραπάνω σε προηγούμενα σχόλια
 
@Panag δυστυχώς δεν μπορώ να καταλάβω, ισωσ επειδή δεν έχω ιδέα απο ζευγαρώματα και για τα συγκεκριμένα.τέλος πάντων δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε αυτήν την συζήτηση στο συγκεκριμένο θέμα.
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
@Stfns Καλησπερα! Οχι δεν φοραει κατι!
Kρίμα..Άν φορούσε κλειστό δακτυλιδάκι θα γνωρίζαμε πόσων ετών είναι. Τώρα η ηλικία της μας είναι άγνωστη. Βέβαια όσο μπορώ να διακρίνω από την κοντινή φωτογραφία τα ποδαράκια της δείχνουν πουλί νέο σε ηλικία. Και εφόσον έχει κάνει και αυγό σίγουρα σεξουαλικά ώριμη.
 
Μαίρη δεν νομίζω πως θα κάνει άλλα αυγά. Προφανώς βγάζεις φωλιές , για λίγο καιρό ελαττώνεις τα πολλά πολλά σε φαγητό - μπινελίκια και ασχολήσου με το ερώτημα που σου εμφανίζεται. Την κρατάς , κάνεις προετοιμασία και πας για γαμπρό. Εμένα μου κάνει σαν κίτρινο μωσαικό , μια πανέμορφη ράτσα για να χαρείς όμορφα πουλάκια . Εάν όχι την πας πίσω ή την δίνεις σε κάνα φίλο ανταλλαγή με ένα αρσενικούλη (διαπιστωμένα αυτή την φορά) και τον χαίρεσαι πίνοντας το καφεδάκι σου στο μπαλκόνι της παλιαθήνας. Όλα τα υπόλοιπα θα σε μπερδέψουν, δεν είναι της στιγμής. Αααα παίζει και το άλλο , να μην σε νοιάζουν φωνές , τραγούδια και τέτοια, κρατάς το κοριτσάκι και είσαι μια χαρά γνωρίζοντας πως έχεις μια φίλη και όχι φίλο στο σπίτι. Καλή συνέχεια.
 
@gianniskilkis Καλησπερα! Σημερα μ εκανε κ δευτερο αυγουλακι την αφησα να κανει τον κύκλο της.και Αυριο το πρωι θα αφαιρέσω την φωλιά κ τα αυγουλακια . Ελπιζω να μην επηρεαστεί που θα της παρω τα αυγουλακια της.Ναι δεν με νοιαζει εαν κελαηδάει η Οχι θα την κρατησω γτ ειμαστε πλεον φίλες!
 
Σημερα μ εκανε κ δευτερο αυγουλακι την αφησα να κανει τον κύκλο της
Το καλύτερο θα είναι να αφήσεις την φωλιά στο κλουβί και να την αφήσεις να κάνει τα αυγά της.
Όταν αρχίσει να κάθεται συνέχεια στα αυγά και να επωάζει θα μετρήσεις 7 ημέρες και μετά θα αρχίσεις κάθε ημέρα να αφαιρείς ένα αυγό.
Όταν αφαιρέσεις το τελευταίο αυγό θα αφαιρέσεις και την φωλιά.
Φρόντισε να υπάρχει σουπιοκόκκαλο στο κλουβί και ενισχυτικά βάλε υγρό ασβέστιο στο νερό της.
Φρόντισε να ξυπνάει και να κοιμάται με την Ανατολή - Δύση.
Δίνε μπανάκι κάθε πρωί για 10-20 λεπτά.
 
@gianniskilkis Τελεια! Ευχαριστω!
[automerge]1608416991[/automerge]
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ οοοο πολυ ενδιαφέρον πληροφορία αυτη ειναι πιο σωστο κ σαν λογικη να την αφησω να κανει τον κύκλο της κ υστερα σιγα σιγα να τα αφαιρέσω . Ε επισης να υποθεσβ οτι δεν ξανα βαζω ποτε φωλιά μεσα σωστα ;
[automerge]1608417087[/automerge]
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ οταν λετε δίνε μπανακι τι εννοείτε ; Να της παρω μπανιερα ; Νομιζα οτι οταν ανοιξει ο καιρος πρεπει.
 
Ε επισης να υποθεσβ οτι δεν ξανα βαζω ποτε φωλιά μεσα σωστα ;
Σωστά.
Να της παρω μπανιερα
Ναι, κάνουν μπάνιο όλες τις εποχές, το μπανάκι το βάζουμε πάντα πρωί για να έχει μετά αρκετό χρόνο να περιποιηθεί τα φτερά της.
Για να ηρεμήσει θα πρέπει να κοιμάται με την Δύση του ήλιου, και αν βρίσκεται στο εσωτερικό του σπιτιού το κλουβί να είναι μακρυά από καλοριφέρ.
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ Τελεια! Απο δευτερα θα εχει κ μπανάκι και σουπιοκοκαλο. Ευχαριστω για τις πκηροφοριεσ . Της δινω μια φορα την εβδομαδα αυγουλακι και καθε δευτερη μερα μαρουλάκι ή μηλακι σωστα πράττω ;
 
Back
Top