Διατροφή Τα lovebirds μου τρώνε επιτέλους φρούτα

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης mariah
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Κανένας κίνδυνος Δημήτρη!
Να τα αφησεις να κρυωσουν τελειως πριν τα ταισεις. :)
Εγώ διάβασα σε ένα site ότι επειδή οι παπαγάλοι κατάγονται από θερμά κλίματα, τα φρούτα που τρώνε είναι ζεστά -έστω και ελαφρώς- οπότε έλεγε μάλιστα ότι ένας τρόπος να τα δελεάσουμε να φάνε είναι να τους ζεστάνουμε την τροφή ελαφρά σε φούρνο μικροκυμάτων. Εγώ με τον δικό μου το έχω παρατηρήσει ότι δελεάζεται πολύ περισσότερο με μια τροφή που έχει ζεσταθεί ελαφρά!

Ετσι μπραβο χαιρομαι που ακουω καλα νεα! Να το κανεις καθημερινα αυτο για να το συνηθισουν! Και τα δικα μου στην αρχη δεν τρωγαν και τωρα μολις βλεπουν το μπολακι ορμανε κατευθειαν.

• Like
Αντιδράσεις: Sissy
Τελειο κολπο! Μαρια το δοκιμασα και εγω, και τα μπατζι μου εχουν ξετρελαθει με τις καινουριες γευσεις! Σημερα τους εβαλα φραουλα, καροτο και μηλο, με λιγα σπορακια βεβαια! τρωνε λες και εχουν να φανε καμια βδομαδα! Εχει πολυ πλακα να βλεπεις τα πασαλιμενα μουτρακια τους! 🙂

Να ρωτήσω κάτι. Απ'ότι ξέρω οι φράουλες, στην περιοχή μου τουλάχιστον, είναι φουλ στο φυτοφάρμακο. Ούτε εγώ δεν τρώω που ξετρελαίνομαι για φράουλες. Κάνει να δώσουμε από αυτές στα πουλάκια;

Να ρωτήσω κάτι. Απ'ότι ξέρω οι φράουλες, στην περιοχή μου τουλάχιστον, είναι φουλ στο φυτοφάρμακο. Ούτε εγώ δεν τρώω που ξετρελαίνομαι για φράουλες. Κάνει να δώσουμε από αυτές στα πουλάκια;

Αυτα που δινουμε στα πουλια μας πρεπει να ειναι ιδιας ποιοτητας αν οχι καλυτερης απο αυτα που τρωμε. Μην ξεχνας οτι ενα σωμα 70 κιλων μπορει να "συγχωρεσει" περισσοτερα απο ενα σωμα λιγων γραμμαριων.

• Like
Αντιδράσεις: Sissy
αυτό είναι το μόνο σίγουρο... Αλλά πολλές φορές δεν μπορούμε να βρούμε το "καλό" για εμάς πόσο μάλλον για τα πουλιά μας... Ακόμη και αν το βρούμε ποτέ δεν είμαστε σίγουροι αν όντως το προϊόν είναι ασφαλές...

ακριβως το ιδιο θεμα ειχα προχθες αλλα οχι με τον Τουιτυ μου αλλα με τον Δια μου... Ο Διας μου ειναι ενα ψαρακι που εχω 6χρονια ο οποιος δεν ετρωγε τροφες του εμποριου (πολυ κακο γιατι ειναι σουπερπληρες τροφες) ηταν καλομαθημενος μονο με ΜΥΔΙΑ! σωστα καταλαβατε καθε μια βδομαδα μινιμαρκετ και μια σακουλα μυδια για την παρτυ του, εδω και εξι χρονια μυδια και μονο! Και αυτον τον χρονο εκατσα και σκεφτηκα να τριψω το μυδι μαζι με την τροφη του εμποριου, τελος το εκανα εφτιαξα την τροφη σε μικρες μπουκιτσες... και ο Διας την τρωει σαν λαιμαργος... μερικες φορες η αγαπη μας για τα ζωα, μας κανει να αυτοσχεδιαζουμε και να δημιουργουμε χιχιχιχ

εγω εβαλα λιγο σε ενα δοχειο και απο πανς εβαλα τροφη! Πολυ τροφη να βαζς η λιγη; Μεχρι τωρα δ δειχνουν ενδιαφερον!

Τα σπορακια που βαζεις να τα ανακατευεις με το μειγμα λαχανικων ή φρουτων. Και δε χρειαζεται να βαζεις παρα πολλα σπορακια απο πανω,ισα ισα να τα βλεπουν. Να επιμεινεις. Με την πρωτη φορα μην περιμενεις πολλα!

παιδια ωραια ολα αυτα που λετε αλλα να σας πω την αληθεια, ποτε πρινα δεν τα ειχα ξανακουσει! στο petshop μου ειπαν μονο παπαγαλινη να τους δινω ουτε σουπιοκοκκαλο ουτε φρουτα και ποσο μαλλον φυτρες, αυγο η αυγοτροφη! Δηλαδη δεν εχουν ευθυνη να ενημερωνουν τον κοσμο που αγοραζει ενα πουλι για την περιποιηση του η δεν ξερουν καλα καλα και οι ιδιοι τι χρειαζεται; και παρεπιπτοντως μπορω να βρω εναλλακτικες τροφες στο petshop η να το φροντισω μονη μου;

Φρουτα, λαχανικα, σουπιοκοκκαλο ειναι απαραιτητα για τα πουλια σου! Πρεπει να αρχισουν να μαθουν να τρωνε! Παρε και συσκευασμενη τροφη για Lovebirds και οχι χυμα! Ειναι καλυτερη!Η χυμα τροφη ειναι εκτεθειμενη σε υγρασια, μαμουνια, σκονη...Ασε τους πετ σοπαδες να λενε!
Διαβασε και αυτο https://community.petbirds.gr/threads/Τι-διατροφή-ακολουθούν-οι-παπαγάλοι-μας.4000/

Back