Φροντίδα Τα parrotlet μου Βλάσης και Κούλα

για τους γνωστους λογους που θα βρεις πολυ ευκολα στο διαδικτυο
Για να ρωτάει οι λόγοι προφανώς δεν του είναι γνωστοί. Αυτό που είναι γνωστό στους περισσότερους που ασχολούνται κάποια χρόνια με το διαδίκτυο είναι ότι δεν υπάρχει "το είδα στο ίντερνετ, άρα ισχύει", αλλά υπάρχουν πηγές και δεν εννοώ φυσικά το site του Μήτσου του Πουλά αλλά τουλάχιστον τα πορίσματα κάποιας έρευνας στο εκάστοτε θέμα.

με τα κλουβια παει η τιμη στις εξετασεις κοπρανων γιαυτο το ειπα ετσι!
Σοβαρά τώρα; Αν έχω 10 πουλιά σε ένα κλουβί θα μου χρεώσουν μια εξέταση;

Ρε συ Τάσο, προσπάθησε να οργανώνεις λίγο καλύτερα τις σκέψεις σου πριν τις γράψεις γιατί κάποιες αοριστίες δημιουργούν λανθασμένες εντυπώσεις στον αναγνώστη και θα λέει στη συνέχεια και αυτός, το διάβασα στο ίντερνετ.
 
@Stavros αν ειμουν ειρωνικος η αν προσεβαλα καποιον ζηταω ταπεινα συγνωμη δεν ειχα τετια προθεση. Εγω συμπαθω ολους που εχουμε το ιδιο χομπι, αρεσκωμαι και απολαμβανω να συζηταω με τις ωρες μαζι τους. Ναι συμφωνω ετσι οπως τα λες ειναι για το ιντερνετ και για το λογο αυτο γινομαι πιεστικος καμια φορα για να μαθαινω περισωτερα! Για εξετασεις κοπρανων μια εξεταση θα χρεωθεις εκτος και αν τα χωρισεις και παρεις ξεχωριστα δειγματα που δεν εχει νοημα αυτο. Πλακα πλακα σκευτομαι να παρω ενα κλιβανο και μια φυγοκεντρο να κανω μονος μου τις καλιεργιες!
 
Εγώ αυτό που γενικά κατάλαβα, καλό είναι να έχουμε έναν πτηνιατρο που τον εμπιστευομαστε, να κάνουμε μια διατροφή με ένα σωστό μείγμα, φρούτα λαχανικά, φύτρες σουποιοκοκ;λο(πάντα μέσα) και αυγοτροφη η αυγό σύμφωνα πάντα με την περίοδο, πτεροροια, προετοιμασία αναπαραγωγής και κατά την διάρκεια που μεγαλώνουν τα μικρά, καλό είναι να έχουμε ξεχωριστά άμμο, Grint και minelar και μέσα ένα από αυτά να έχουμε και κάρβουνο, όσο αναφορά για την λαμπα uvb μετά από αυτά που διάβασα δεν την κρίνω τόσο απαραίτητη όταν τα πουλιά μπορούν να έρχονται σε άμεση επαφή με τον ήλιο, αλλά δεν κάνει και κάποιο κακό αν την έχουμε, ισα ίσα που βοηθάει έστω και λίγο παραπάνω όταν δεν μπορούμε να έρθουν σε άμεση επαφή με τον ήλιο για διάφορους λόγους, δεν μιλάω για αποκλειστική εσωτερική εκτροφή που την θεωρώ απαραίτητη, στην τελική τα ίδια τα πουλιά θα μας δείξουν τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε, και το τι είναι αποδεκτό από αυτά, και τι όχι, νομίζω ότι αυτό καταλαβαίνει οποίος διαβάσει το θέμα, αν κατάλαβα κατι λάθος παρακαλώ διορθώστε με
[automerge]1611648295[/automerge]
Επίσης η ανταλλαγή απόψεων και ο διάλογος είναι ότι καλύτερο και για μας και για το Χόμπι μας
 
@jk1980 mineral gritt? Έχω διαβάσει αντικρουόμενες πληροφορίες για αυτό, με αποτέλεσμα να μην της δίνω ούτε gritt, ούτε και καρβουνάρι. Πέτρα με mineral της έχω κανονικα
Όντως υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις για τη χρήση τους. Εγώ θεωρώ ότι κάνουν περισσότερο καλό από κακό, οπότε τα χρησιμοποιώ εδώ και αρκετά χρόνια όπως ήδη έχω γράψει. Τους λόγους τους εξηγεί πολύ αναλυτικά η Σίσσυ @Sissy στο δικό της μήνυμα.
 
Για εξετασεις κοπρανων μια εξεταση θα χρεωθεις εκτος και αν τα χωρισεις και παρεις ξεχωριστα δειγματα που δεν εχει νοημα αυτο. Πλακα πλακα σκευτομαι να παρω ενα κλιβανο και μια φυγοκεντρο να κανω μονος μου τις καλιεργιες!

Τάσο τέτοιου είδους απαντήσεις στερούν σοβαρότητας. Δεν χρειάζεται πιστεύω καν να μπω στον κόπο να εξηγήσω το αυτονόητο, το γιατί η λογική αυτή που μοιράζεσαι δεν είναι καν λογική αλλά είναι παραλογισμός ή αστείο για να γελάσουμε. Όσο για τις καλλιέργειες που σκοπεύεις να κάνεις μόνος σου (σε τι είδους καλλιέργειες αναφέρεσαι άραγε;) δεν μας είπες αν έχεις τις γνώσεις και την άδεια να συνταγογραφείς και φάρμακα. 🙄 Νομίζω έχουμε ξεφύγει αρκετά απο το νόημα και τη σοβαρότητα που διακατέχει το φόρουμ μας με τέτοιου είδους κουβέντα. Ας επιστρέψουμε παρακαλώ με περισσσότερη σοβαρότητα στο θέμα κι ας γράφουμε όταν έχουμε κάτι ουσιαστικό να μοιραστούμε ειδικά σε θέματα υγείας ή σε θέματα που άνθρωποι και πουλιά χρειάζονται πραγματική βοήθεια.
 
Back
Top