Γενικά Τελικά τι είδος είναι ο επισκέπτης μου;

φλώρος είναι σιγουρα. και κατά 90 % αρσενικός.
σίγουρα είναι πιασμένο άγριο και ήταν σε κλουβί ξύλινο γιαυτό φοβόταν το άσπρο κλουβι που το εβαλες στην αρχή.
γενικά τα άγρια όσο και να τα έχεις είναι πάντα αγριμια ειδικά αυτά που πιάστηκαν μεγάλα.
έψαχνε τροφή γιαυτό ήρθε και στο μπαλκόνι σου. Γνώμη μου μιλά με κάποιον από φιλοζωικη να σου πει με ποιον τρόπο μπορεί να ξανά ενταχθεί και αν μπορεί πλέον στην φύση.
αν υπάρχει κάποιος μπάρμπας πουλιάτζης στην περιοχή σου εκείνου θα είναι. Η το άφησε επειδή δεν κελαιδουσε καλά η του έφυγε.

Δηλαδή Αλέξανδρε, τι άλλο σκέφτεσαι ότι θα πρέπει να ελεγχθεί;
Σίγουρα πρέπει να ελεγθεί τόσο η καρίνα όσο και οι κουτσουλιές του πέραν της συνολικής συμπεριφοράς του.

φλώρος είναι σιγουρα. και κατά 90 % αρσενικός.
σίγουρα είναι πιασμένο άγριο και ήταν σε κλουβί ξύλινο γιαυτό φοβόταν το άσπρο κλουβι που το εβαλες στην αρχή.
Αλέξη, φαίνεσαι πολύ σίγουρος για το ότι είναι φλώρος.
Γιώργο, αν επικοινωνήσεις με κάποια οργάνωση προτίμησε το ΕΚΠΑΖ, και να συζητήσουμε πρώτα πριν το παραδόσεις.

στις πρώτες φωτογραφίες δεν φαίνεται καλά αλλά στην άλλη που είναι πλατη στο μαύρο πλαίσιο είναι σιγουρα φλώρος.
είμαι από χωριό και μικρός οταν ήμουν γυρνούσα στους πουλιάτζηδες και στους περιστεραδες για βόλτα άτι πάντα είχα κολημα με τα πουλιά.
και ο μπαμπάς μου έχει ακόμα περιστερια και παλιά μας δίναν από κανένα φλώρο η καρδερίνα. άγρια εννοείτε και τότε τα έβλεπα και τα παρατηρούσα και μου έκανε εντύπωση γιατί ήταν τόσο αγρια. Όταν είσαι 8-12 δεν καταλαβαίνεις γιατι γίνεται.
όσα δεν φώναζαν καλά τα αμωλουσαν και δεν κρατούσαν πότε θυλικα τα άφηναν μόνο αρσενικά κρατούσαν.
Έχω πάει για στήσιμο έχω δει πως σεντουκιαζανε και γενικά ξέρω τα πάντα από τους παλιούς πουλιατζηδες
κάφροι με όλη την σημασία της λέξης αλλά ευτυχώς οι νέοι έχουμε περισοτεροι μυαλό και αυτά κοντεύουν να εξαληφθουν ευτυχώς πλέον κυνηγάνε πολύ την περίοδο που στήνουν και οι μπάρμπες φοβουνται να στήσουν.

Καλημέρα σε όλους!
Τράβηξα κάποιες φωτό και βάζω τις καθαρότερες αφού κουνιόταν, ελπίζω να μας διαφωτίσουν περισσότερο, αλλιώς θα το πάω σε γιατρό μέσα στην εβδομάδα
Να συμπληρώσω ότι δεν βγάζει άχνα, φυσικά αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι μετά από 5 ημέρες είναι ακόμη τρομαγμένο

Συνημμένα

• 20170605_121209.webp
    20170605_121209.webp
    24 KB · Προβολές: 60
  • 20170605_121258.webp
    20170605_121258.webp
    12,2 KB · Προβολές: 62
  • 20170605_121355.webp
    20170605_121355.webp
    19 KB · Προβολές: 62
  • 20170605_121236.webp
    20170605_121236.webp
    22,5 KB · Προβολές: 62
  • 20170605_121240.webp
    20170605_121240.webp
    20,1 KB · Προβολές: 57
Φλωρακι γιαβρι ειναι.
Μαλλον αρσενικο οπως ειπε και ο κωστας αλλα θα φανει σε κανα μηνα σιγουρα.
Αφησε το ελευθερο αγριο ειναι και μαλλον η τρομαξε η εχασε τον δρομο του και βρεθηκε στο μπαλκονι σου.

Καλημέρα σε όλους!
Τράβηξα κάποιες φωτό και βάζω τις καθαρότερες αφού κουνιόταν, ελπίζω να μας διαφωτίσουν περισσότερο, αλλιώς θα το πάω σε γιατρό μέσα στην εβδομάδα
Να συμπληρώσω ότι δεν βγάζει άχνα, φυσικά αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι μετά από 5 ημέρες είναι ακόμη τρομαγμένο
εμενα μου φερνει σε φλωροκαναρο η λουγαροκαναρο.
παντως καθαροαιμο το πουλι δεν ειναι.
τωρα αρσενικο η θυληκο...;

Το ζήτημα είναι ότι χωρίς σίγουρη απάντηση δεν μπορεί να αφεθεί ελευθερο.. Πσντως φαίνεται νεαρης ηλικίας.

εμενα μου φερνει σε φλωροκαναρο η λουγαροκαναρο.
παντως καθαροαιμο το πουλι δεν ειναι.
τωρα αρσενικο η θυληκο...;
Το Λουγαροκαναρο διαφέρει αρκετα. Γιατί λες ότι δεν ειναι"καθαρόαιμο ";τι είναι αυτό που βλέπεις;

Επανέρχομαι δριμύτερος μετά από ψάξιμο τόσων ημερών για την ταυτότητα του πουλιού
Ανακάλυψα μέχρι και παππού στην Ν.Φιλαδέλφεια ο οποίος εκτρέφει πουλιά για το γούστο του χωρίς να πουλά, με διαβεβαίωσε ότι πρόκειται για Φλώρα μικρή
Όμως ήθελα να εξαντλήσω κάθε πιθανότητα λάθους και βρήκα εξειδικευμένο κτηνίατρο που γνωρίζει από άγρια πουλιά
Το ίδιο μου είπε κι εκείνος και του έκανε μέχρι και δοκιμαστική πτήση και πετάει μια χαρά
Τον ρώτησα αν θα πρέπει να το πάω προς Πάρνηθα μεριά σε δασώδες μέρος αφού ασχολούμαι με το βουνό
Μου συνέστησε να το αφήσω από το χώρο που το βρήκα και μεγάλωσε και θα κουρνιάσει για αρχή σε κάποιο πεύκο που είναι γεμάτη η περιοχή μου, αυτό και έκανα και όντως πέταξε μια χαρά και έκατσε στο πρώτο πεύκο του άλσους που έχουμε
Καλές πτήσεις να έχει.
Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας, θα επανέλθω και πάλι με το νέο μου καναρινάκι από Σεπτέμβρη που θα αγοράσω σε κάποιο pet-shop
Έτσι και αλλιώς έχω πολύ διάβασμα να ρίξω εδώ μέσα και θα τα λέμε συχνά.

Μπράβο φίλε και σ' εσένα και τη γυναίκα σου που το βρήκε και κάνατε όλη αυτή την αναζήτηση για το τυχερό τελικά πουλάκι. Καλότυχο να είναι!
από Σεπτέμβρη που θα αγοράσω σε κάποιο pet-shop
Αν ρωτάς γνώμη, καλύτερα από εκτροφείο. Με το καλό να το πάρετε όπως και να 'χει :)

καρδερινοκάναρο υπάρχει περίπτωση να βρω κάπου νόμιμα
Τα καρδερινοκάναρα νόμιμα τρόπος του λέγειν τα βρίσκεις, γιατί είναι σίγουρα πουλιά εκτροφής και όχι άγρια της φύσης.
Τώρα η προέλευση της καρδερίνας άγνωστη αλλά στο συγκεκριμένο δεν σε αφορά κατά κάποιο άμεσο τρόπο, μόνο ως ηθική παράμετρος.
Προσωπική γνώμη, αυτά είναι μύθοι για να συντηρούν κάποιοι την "πανγνωσία" τους, δηλαδή πως τραγουδούν καλύτερα.
Βρες ένα πουλάκι καναρινάκι να τραγουδάει όμορφα, μάθε να το φροντίζεις και θα είσαι μια χαρά, απαλλαγμένος και από σκέψεις.

αλλά καρδερινοκάναρο υπάρχει περίπτωση να βρω κάπου νόμιμα Μαρία;
Γιώργο μπράβο, μπράβο και πάλι μπράβο που ασχοληθήκατε όλοι σας. Είστε πραγματικά υπέροχοι και αν είχα πουλάκι (καναρινάκι) να σου χαρίσω, πραγματικά θα το έκανα, αλλά φοβάμαι ότι όσα μικρά έχω είναι θηλυκά.
Όσον αφορά στα καρδερινοκάναρα: Μια χαρά πουλάκια είναι - υβρίδια μεν, στείρα δε - και το κελάιδισμά τους καλό επίσης, αλλά στις περισσότερες των περιπτώσεων σχεδόν καναρινίσιο. Το πρόβλημα είναι ότι για να βγουν, να παραχθούν με άλλα λόγια, γίνεται η διασταύρωση καρδερίνος χ κανάρα, όλα βγαίνουν στείρα, τα αρσενικά τα θέλει πολύς κόσμος και μάλιστα συχνά τα ακριβοπληρώνουν και τα θηλυκά πάνε στα αζήτητα, οπότε άλλοι τα θανατώνουν (χωρίς να το λένε φυσικά), άλλοι τα ξεφορτώνονται στη φύση, τα αμολάνε δλδ (χωρίς να το λένε εννοείται) και τα πουλάκια πεθαίνουν στην καλύτερη από ασιτία, στη χειρότερη τουλάχιστον γίνονται βορά στα αρπακτικά, και άλλοι τα πασάρουν και καλά ως πολύ καλές παραμάνες (χωρίς να λένε ότι δεν διαφέρουν και από τις άλλες κανάρες παραμάνες). Γενικά δλδ, εσύ θα πάρεις ένα αρσενικό καρδερινοκάναρο, ο πωλητής θα πάρει τα λεφτά του, αλλά να ξέρεις ότι για τη δημιουργία τους υπάρχουν συχνά θύματα - οι αδερφές του. Οπότε θα σου πρότεινα να μην ενισχύσεις ούτε κατά διάνοια αυτού του είδους την απάνθρωπη δραστηριότητα. Εάν θέλεις κελάιδισμα, αγόρασε ένα Τιμπράντο από καλό εκτροφέα και.. Έχε το στο μπαλκόνι (με προστασία από τα αρπακτικά) και ας ελπίσουμε ότι θα έχεις και καλούς γείτονες😛 που δεν θα ενοχλούνται από το εκκωφαντικό συχνά κελάιδισμά του.

Back