Ασθένειες Τελικα αυτα τα μαυρα ειναι ακαρεα ή ψειρες;

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης takis
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Πόλη
Ναύπακτος
καλησπερα... Τι ειναι αυτα τα μαυρα τελικα που υπαρχουν στη πλατη και στα φτερα του καναρινιου και εισχωρουν στις ριζες τους. Γιατι δεν απομακρινονται με chevitren; Τα φωτα σας παρακαλω...

Το chevitren είναι για να μήν πιάσεις ψείρα.Αποτρέπει την εμφάνηση και
την εγκατάστασή της. Υπάρχουν ειδικά σκευάσματα σε υγρή μορφή αλλα και σε σκόνη
που μπορούν να την απομακρύνουν όταν έχει εγκατασταθεί στα πουλιά.
Υπάρχουν σε πολλές μάρκες και κατα το πλείστον είναι αποτελεσματικά.

Συνημμένα

• ANTI.webp
    ANTI.webp
    21,9 KB · Προβολές: 164
...

νομιζω σε αυτο κανεις λαθος... Πολυ γραφουν εδω μεσα οτι το δινουν για να θανατωθει η ψειρα η τα ακαρεα... Καιο το vetermec εδωσα αλλα δεν βλεπω φως... Τι μπορει να συμβαινει;

Δοκιμασε αυτο στην φωτο που εχει επισυναψει ο κ Μακης. Εγω αυτο χρησιμοποιω και δεν εχω δει ποτε ψειρα στα πουλια μου.

πολυ γραφουν εδω μεσα οτι το δινουν για να θανατωθει η ψειρα η τα ακαρεα... Καιο το vetermec εδωσα αλλα δεν βλεπω φως... Τι μπορει να συμβαινει;
Η χορήγηση του vetermec για την ψείρα είναι λάθος. Δεν γνωρίζω καν αν το έχει αναφέρει κανείς ως μέτρο καταπολέμησης της ψείρας. Το vetermec χορηγείται για το άκαρι της τραχείας - αεροσάκων, το οποίο είναι βέβαια διαφορετικό πράγμα από το άκαρι του πτερώματος. Ακάρεα και ψείρες στα πουλιά

...

ωραια τοτε τι να τους δωσω;λογικα ειναι ακαρεα που ειναι στη πλατη και στα φτερα... Μεσα στις ριζες... Οχι σκονες κατι πιο ισχυρο αλλα γι αυτη τη περισταση...poulmosan κανει και για τα εξωτερικα ακαρεα;

παιδια να ρωτησω κατι γιατι δεν ξερω βαζουμε παντα κατι προλυπτικο στα πουλια για να μην κολησσουν ψειρες; Ευχαριστω!

ωραια τοτε τι να τους δωσω;λογικα ειναι ακαρεα που ειναι στη πλατη και στα φτερα... Μεσα στις ριζες... Οχι σκονες κατι πιο ισχυρο αλλα γι αυτη τη περισταση...poulmosan κανει και για τα εξωτερικα ακαρεα;
Όχι δεν κάνει. Και το Pulmosan καταπολεμά το άκαρι της τραχείας (sternostoma tracheaacolum). Για την ψείρα και άλλα εξωπαράσιτα μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτά που σου έχουν προτείνει ήδη ή να δοκιμάσεις ακόμη το http://uk.frontline.com/Pages/Default.aspx, το οποίο αν και προορίζεται για σκύλους, θεωρείται από πολλούς πολύ αποτελεσματικό στην καταπολέμηση της ψείρας στα πουλιά.

παιδια να ρωτησω κατι γιατι δεν ξερω βαζουμε παντα κατι προλυπτικο στα πουλια για να μην κολησσουν ψειρες; Ευχαριστω!

Αν θες να αποφύγεις τις ψείρες, ναι. :)

Κι αυτό που μπορούμε να βάλουμε προληπτικά το αναφέρει ο κ. Μάκης στο post #2.

Ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για το αν έπρεπε να χορηγήσεις ή όχι προληπτικά κάποιο σκεύασμα, παρά μόνο αν εμφανιστεί το πρόβλημα. Δεν είναι κακό πάντως να χρησιμοποιείς ένα ελαφρύ αντιπαρασιτικό στη δοσολογία και τη συχνότητα που προτείνεται από την παρασκευάστρια εταιρία. Για κάθε ενδεχόμενο. :)

...

βρε παιδια σας το ξαναλεω κια chevitren εβαλα...to frontline ειναι μονο για ψειρες... Εχω βαλει και απο αυτο.λογικα ειναι ακαρεα που εισχωρουν στις ριζες τον φτερων και στην ουρα... Τι αλλο ισχυρο να βαλω ;και λεω ισχυρο για τι αμα αυτα δε κανουν δε κανουν ουτε οι σκονες...

Το ακάρι των φτερών δεν θα το έβλεπες. Συνήθως το καταλαβαίνεις από τα μαδημένα φτερά. Δύσκολο να είναι κάτι τέτοιο. Από τη στιγμή που είδες μαύρα στίγματα είναι ψείρα. Τα κλουβιά τα απολύμανες; Πολλές φορές είναι δύσκολη η απομάκρυνση της ψείρας γιατί ξαναπάει στα πουλιά από τα σημεία που κρύβεται μέσα στο κλουβί.

...

τωρα μου μιλας για τα κλουβια και αυτα τδε φευγουν πανω απο τα πουλια...η ψειρα εισχωρει στη ριζα των φτερων και το κανεις να πεφτει;

Το link που έβαλε ο Σταύρος το είδες; Έχει μια φωτό μέσα από ακάρι των φτερών. Αν τα φτερά του πουλιού γίνονται έτσι τότε είναι ακάρι. Και με την ψείρα χάνει πούπουλα το πουλί επειδή ξύνεται όμως και όχι επειδή τα τρώει η ψείρα. Avian World_Bird's Parasites Δες κι εδώ μήπως βοηθηθείς

Το chevitren το χρησιμοποιούμε όλο τον χρόνο
ψεκάζοντας κάθε 15-20 ημέρες τα πάντα στο χώρο.
Το έχω χρησιμοποιήσει συνεχώς τα τελευταία 3 χρόνια.
Αν για κάποιο λόγο πιάσεις ψείρες, 10 μπουκάλια chevitren
να χαλάσεις, με τον ψεκασμό δεν πρόκειται να απαλλαγείς.
Για να δουλέψει το chevitren σ' αυτήν την περίπτωση, πρέπει
να πιάνεις ένα-ένα τα πουλιά και να τα βουτάς μέχρι τον λαιμό, σε ένα διάλυμα
κατά 10% ισχυρότερο αυτού που χρησιμοποιούμε για ψεκασμό.
Πρέπει μάλιστα αυτό να επαναλαμβάνεται κάθε 5-7 ημέρες
ώστε να απαλλαγείς και απο τα αυγά που θα έχουν εκκολαφτεί.
Γι' αυτόν τον λόγο προτιμούμε ισχυρότερα σπρέυ και σκόνες
που με την εφαρμογή τους σε μια εβδομάδα γλυτώνεις.

...

ετσι ειναι η πλατη του... Μες τις ριζες εχουν μπει και πεφτουν τα φτερα του...

Συνημμένα

• DSC00234.webp
    DSC00234.webp
    34 KB · Προβολές: 152
...

κανενας δεν το εχει παθει αυτο; Τι ακριβως ειναι... Καποιος να μας πει ενα καλο φαρμακο... Που να πιασει... Τιποτα...

Εγώ δεν βλέπω ψείρες στην φωτογραφία που παραθέτεις. Μήπως βλέπεις τα νεα φτερά που σκάνε και τα νομίζεις για ψείρες;

...

μεσα στις ριζες ειναι δε φαινονται πολυ καλα... Δε ξερω και κανεναν πτηνιατρο εδω γυρω... Κανενας δε το εχει παθει... Τι διαολο τοσο γκαντεμια...

Back