Γενικά Τελικα μιλανε η οχι τα budgerigars;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης marie
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

marie

PB Member
Εγγραφή
8 Απρ 2008
Μηνύματα
325
Πόλη
Αθήνα
σημερα πηγα σε ενα πετ σοπ στην Αθήνας να παρω τροφη για τα παπαγαλακια μου! Εκει ηταν ενας πετσοπας που γενικα τον εμπιστευομουνα και τον ρωτησα αν εχει Budgerigars! Αυτος μου εδειξε ενα κλουβι με 2 παπαγαλακια μεσα κιτρινα σε μεγεθος καναρινιων και πανω στο κλουβι εγραφε τιμη 15 ευρω!
τον ρωταω λοιπον αν μιλανε και μου λεει οτι δεν μιλανε αυτοι οι παπαγαλοι! Μονο τα κοκατιλ λενε καμια δυο λεξουλες και οι μακαο!
τελικα μιλανε η δεν μιλανε;
γιατι αν μιλανε τοτε πουλανε απλα παπαγαλακια για Budgerigars!
ειμαι τοσο ασχετη τελικα;
 
γιατι αν μιλανε τοτε πουλανε απλα παπαγαλακια για Budgerigars!

😕 τι εννοεις;
αυτα τα δυο ειναι το ιδιο πραγμα!

ναι μιλανε τα αρσενικα αν τα εχεις απο μωρα και τους μιλας... :D βαλε στο youtube να ακουσεις.

και τα κοκατιλ μιλανε τα αρσενικα αλλα λιγοτερο απο τα παπαγαλακια εξαρταται παντα απο το καθε πουλι. Οι μακαο δεν φημιζονται για την ομιλια τους παρολα αυτα μαθαινουν μερικες λεξεις και ηχους αλλα οχι ολοι. Ενας γνωστος μου εχει ενα μακαο απο μωρο τον μεγαλωσε στο χερι και δεν λεει ουτε μια λεξη.


Οι παπαγαλοι που φημιζονται για την πολυλογια τους ειναι :
  1. γκρι αφρικανικοι
  2. τα είδη Yellow naped, Double Yellow Headed, Blue fronted, Yellow Crowned Αμαζονίου
  3. Κοκατου και μακαο
  4. ολα τα υπολοιπα ειναι σχετικα.
 
α! Ε τοτε γιατι αυτος μου ειπε οτι δεν μιλανε; Μου το απεκλεισε! Εκτος αυτου αυτα που ειχε εκει δεν εμοιαζαν καθολου με αυτα που εχω δει στο youtube!
τελικα μιλανε καλα;
α και κατι αλλο! Αυτα δεν εχουν μεγαλη ουρα η ειναι αλλα αυτα με την ουρα;ντιουνγκ... ελπιζω να μην πεταω συνεχεια κοτσανες...
 
Edo to Link gia to Budgie pou milai

Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.

Milai omos Germanika. Rekord einai ena Budgie sto Duesseldorf pou kserei 400 lexis.

Alexandros
 
μα μου κανει εντυπωση που μου ειπε οτι δεν μιλαει! Αρα ηταν ασχετος!
τι να πω;
ειδα κι εγω πολλα στο ιντερνετ! Αλλα τα περισσοτερα δεν εμοιαζαν καθολου με εκεινα! Εκτος κι αν ηταν μωρακια! Αλλα να εχουν μονο 15 ευρω;
τα θυληκα δεν μιλανε;
 
μιλανε και λενε και πολλες λεξεις μαλιστα εχω δει σε πετ σοπ αλλα με το ζορι του εβγαζες μια λεξει παντως ειχε πολυ πλακα.
 
  • Like
Αντιδράσεις: marie
ρε παιδια τα παπαγαλακια που μιλανε ειναι η εξαιρεση, γιατι κανονικα δεν μιλανε!
οταν λεμε μιλανε η οχι δεν ενοουμε αν καποια εχουν πει καμια λεξη αλλα αν τα περισσοτερα μπορουν να μιλησουν.
γιαυτο λεμε οτι συνηθως τα μικρα δεν μιλανε. Τωρα αν καποια εχουν καταφερει να πουν μερικες λεξεις ειναι η εξαιρεση.

και στους μεγαλους παπαγαλους που λεμε οτι μιλανε αμα δεν τον εχεις μεγαλωσει με αγαπη απο μικρο και να του μιλας συνεχεια δε θα μιλησει και ασ ειναι μεγαλος! Που και παλι και αυτα να εχεις κανει μπορει να μη μιλησει γιατι δεν εχουν ολοι τις ιδιες ικανοτητες! Αλλα το σιγουρο ειναι οτι οι μεγαλοι αμα ασχοληθεις μπορουν να μιλησουν που δεν ειναι ομηλια αλλα μιμηση λεξεων και φρασεων ουσιαστικά!

οπωτε πιστευω οτι καλα ειπε ο πετσηοπασ οτι δεν μιλανε και οχι οτι δεν ηξερε τι του γινοταν. Οπως και τα κοκατιλ, δεν ειναι ευκολο να πουν καμια λεξη, ασχετο αν καποια σπανια εχουν καταφερει.
 
Paidia...Milane milane! Otan imouna 10 eton gia ginethlia mou pigame me ton patera ki pirame ena papagalaki moro...Kai den kano plaka iksere para polles leksis! H mana mou tote eixe adia egkimosinis kai kathomastan oli tin ora kai tou milisame...
"Richi kalo poulaki! Richi omorfo poulaki! Sagapao poli! Dose mou ena filaki! Theleis patataki? Poios einai?" Autes fraseis iksere o dikos mou! Eitane sxedon oli tin ora elefteros sto spiti...kathotan sixna sto patoma kai etrekse piso mas san skilaki...ki mia mera to patisame kai pethane sta xeria mas...Krima poli...alla Budgerigas pou ixa mathane 2-3 lekseis ki oxi parapano!
 
  • Like
Αντιδράσεις: marie
ηταν ενας πετσοπας
😀 :D
Epidi eitan PETSOPAS, giauto den iksere!
Paidia, h alithia einai oti apauto to foroum matheneis perisotera pragmata aposa mporei na sou pei kapoios anthropos "pou gnorizei" , kapoios san autos "petsopas"! Edo den exoume mono mia gnomi...exoume ekatontades antitraseis, kai xiliades apantisis!
 
  • Like
Αντιδράσεις: marie
Νασο δεν εχεις δικιο οτι ειναι μιμηση και οχι ομιλια. Αυτοι που ειναι μεγαλωμενοι απο μωρα με ανθρωπους και εχουν την καταλληλη εκπαιδευση ξερουν να χρησιμοποιουνε λεξεις και προτασεις καταλληλα.

Το πιο λαμπρο παραδειγμα ειναι ο Alex (ο πιο διασημος παπαγαλος) ενας αφρικανικος γκρι που ηταν μερος του πειραματος για την εξακριβωση της νοημοσυνης των παπαγαλων και κατα ποσο μιμουνται απλα η νιωθουν την εννοια αυτων που λενε...
Πεθανε το περασμενο φθινοπωρο ξαφνικά σε ηλικια 31 ετων. Η καθηγητρια Irebe Pepperberg τον αγορασε για το ''πειραμα'' σε ηλικια 1 ετους περιπου.

οριστε και βιντεο του Alex για να δειτε τι ηξερε..

?R6KvPN_Wt8I]YouTube - Alex The Talking Parrot

?WGiARReTwBw]YouTube - Alex the parrot.wmv

ειναι προφανες οτι ηξερε πολυ καλα τι ελεγε. :D
 
Επισης σε ενα ντοκυμαντερ του National Geographic που ειχε ο Σκαι και βαθμολογουσε τα 10 ευφυεστερα ζωα ειχε τους παπαγαλους στο Νο 1 !

παραδειγμα ηταν βεβαια ο Alex και οι σαρκοφαγοι απειλουμενοι παπαγαλοι Κέα (Kea) της Ν.Ζηλανδίας.
 
Συμφωνω με τον Φοιβο. Ο αλεχ ηταν φοβεροσ. Οσο για τα Budgies τοξερω οτι εχουν τη δυνατοτητα να μιλησουν... Εμενα μου το χε πει και αυτοσ απο το πετ σοπ... Ξερω ε[ισης οτι μιλανε μονο τα αρσενκα. Εγω εχω ενα θηλυκο και ενα αρσενικο αλλα ειναι μικρα ακομα... Τουσ μιλαω συνεχωσ ελπιζοντασ να πουνε κατι...
 
  • Like
Αντιδράσεις: marie
Θα μιλήσω από προσωπική πείρα. Είχα παπαγαλάκι το οποίο μιλούσε. Το είχα από μωρό και του αφιέρωνα πολύ χρόνο ώστε να του μαθαίνω μικρές λεξούλες. Το θέμα ειναι η εκπαίδευση να αρχίσει από πολύ μικρή ηλικία και να έχουμε υπομονή.
 
ευχαριστω πολυ παιδακια για τις πληροφοριες σας! Εχω σταματησει να ακουω τον καθε ενα που δουλευει σε ενα μαγαζι και θελει να πουλησει(εσεις μου το μαθατε αυτο)
και πλεον προβλημα εχω η απορια μου το λυνετε εσεις!
τελικα λοιπον μιλανε πολυ απο αυτους με τη σωστη εκπαιδευση και την αγαπη που θα τους δωσουμε! 🙂
 
Tα Budgerigars μιλανε μια χαρα!:DΚαι φυμηζοντε για αυτο πολυ περοσσοτερο απ'τα κοκατιλ... Της Ροζας το θυλικο ξερει να λεει "εμπρος"ξερει να δινει φιλακια και πρωσφατα εμαθε να λεει το ονομα της. Ειχα ακουσει οτι τα Budgie δεν εχουν δικη τους φωνη και οτι ακουνε το κανουν σαν ηχογραφηση. Υσχηει αυτο;
 
εξερεσεις ειναι τα Budgies που μιλανε...1 στα 1000 μπορει να μαθει να μιλαει.. Μη τρελαθουμε κιολας.. Αυτος στο pet shop δε σου πουλησε τρελα οπου και να πας αυτο θα σου πουν.. Αν σου ελεγε οτι μιλαει θα σε ειχε κοροϊδεψει.. Καλυτερα να στο ελεγε ετσι; 😕
 
Θα μπορουσε να της πει απλα οτι μπορουν να μιλησουν αλλα να μην περιμενει αμεσα αποτελεσματα. Γιατι αμα της ελεγε δεν μιλανε ειναι παλι λαθος δεδομενα.
 
μα δε μιλανε.. Απλα τιτιβιζουν καπως συμφωνα με τον τονο μιας λεξης... Και αυτα που το κανουν αυτο αποτελουν εξερεση στο γενικο κανονα... Τα Budgies δεν τα αγοραζει κανεις για να του μιλανε.. Το καθε ειδος εχει τις ιδιαιτεροτητες του και τη σκοπιμοτητα του.. Μην εχουμε παραλογες απαιτησεις λοιπον
 
  • Like
Αντιδράσεις: Stefan
εξερεσεις ειναι τα Budgies που μιλανε...1 στα 1000 μπορει να μαθει να μιλαει.. Μη τρελαθουμε κιολας.. Αυτος στο pet shop δε σου πουλησε τρελα οπου και να πας αυτο θα σου πουν.. Αν σου ελεγε οτι μιλαει θα σε ειχε κοροϊδεψει.. Καλυτερα να στο ελεγε ετσι; 😕

Δεν είναι λιγάκι παράλογο να λέμε ότι κάποια παπαγαλάκια έχουν την προδιάθεση να μιλάνε και κάποια όχι; Είναι σα να κατατάσσουμε σε άλλο είδος αυτά που μιλάνε. (μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο; 😕)
Το μυστικό, όπως έχει προαναφερθεί, είναι η εκπαίδευση. Και είναι γεγονός ότι η ικανότητα ενισχύεται με την εκπαίδευση. Όση περισσότερη και συστηματικότερη εκπαίδευση τόσο μεγαλύτερη ικανότητα. Φυσικά όλα αυτά μέσα στα όρια του κάθε είδους (δε φαντάζομαι κάποιον παπαγάλο να μιλάει σαν άνθρωπος).
Από την άλλη έχουν αναφερθεί (και έχουμε δει) τόσα πολλά περιστατικά πετσοπάδων που δεν έχουν ιδέα για τα ζώα στο κατάστημα τους, όποτε εγώ έχω πειστεί ότι οι πετσοπάδες που έχουν γνώση αποτελούν την εξαίρεση, 1 στις 1000 όπως είπες! 🙂
 
Δεν λεω οτι οι πετσοπαδες ειναι γνώστες του επαγγελματος τους ουτε οτι εχουν ιδεα απο αυτο που κανουν, απλα δεν ειναι τοσο παραλογο να πεις οτι τα bedgies δε μιλανε απο τη στιγμη α)που μιλαει 1 στα 1000 και β)για να μιλησει αυτο το 1 πρεπει να εχει υποστει τη καταλληλη εκπαιδευση οπως σωστα λες...υπαρχουν αλλοι χειροτεροι πετσοπαδες που κανουν αθλια πραγματα και βαζουν σε κινδυνο τις ζωες των ζωων για να τα οικονομησουν, αυτους δηλαδη τι επρεπε να τους κανουμε; 😕
 
Back
Top