Γενικά Τελικα μιλανε η οχι τα budgerigars;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης marie
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
:)Παιδια, οταν το πουλι ειναι αρσενικο και ο ιδιοκτητης του ασχοληθει με ιδιαιτερο ενδιαφερον, ειναι πολυ πιθανο να μιλησει! Δεν ειπε κανεις οτι ολα μιλανε, εξαρταται και απο το ιδιο το πουλι. Ηξερα (δεν ζει πια) αρσενικο Budgie πολυ φιλης μου, που μιλουσε πεντακαθαρα! Συγκεκριμενα ελεγε: Μιλια κακο αγορι - σ' αγαπω - αγορι μου:D
Oσο για τα cockatiel, το δικο μου (αρσενικο) το εμαθε να να μιλαει ο cockatoo μας!:D
μιλουσαν για ωρες μεταξυ τους, πολυ καθαρα και ειχαν πολλα θεματα, συζητησης!
 
Κοίτα... Το δικό μου για παράδειγμα δε μιλάει... Αν με ρωτούσε κάποιος για το δικό μου θα απαντούσα έτσι. Αν όμως με ρωτούσαν γενικά για τα Budgerigar αν έχουν την προδιάθεση να μιλήσουν θα απαντούσα: "ναι, μπορούν να μιλήσουν, ωστόσο χρειάζεται η κατάλληλη εκπαίδευση". Εκπαίδευση που απαιτεί περισσότερο χρόνο σε σχέση με αυτόν που απαιτείται πχ για έναν γκρίζο αφρικανικό.
Και αυτό το "ποσοστό" που γράφεις (1 στα 1000), ακόμη και αν ισχύει, οφείλεται στο ότι ένας στους χίλιους ιδιοκτήτες ενδιαφέρθηκε για το αν θα μιλήσει το παπαγαλάκι του. Αλλιώς αν το καλοσκεφτείς αυτό το ένα είναι "το παπαγαλάκι θαύμα" αφού το είδος του δεν μπορεί να μιλήσει.
Όταν ο πετσοπάς λέει ότι δε μπορεί να μιλήσει αποκλείει την περίπτωση της εκπαίδευσης, δηλαδή ακόμη και 5 ώρες την ημέρα να επαναλαμβάνεις την ίδια λέξη αυτό δεν πρόκειται να μιλήσει. Και αυτό είναι λάθος. Όλα τα άρθρα που έχω διαβάσει σχετικά με τα παπαγαλάκια αναφέρουν ότι μπορούν να μιλήσουν. Όλοι αυτοί προφανώς δεν αναφέρονται σε εξαιρέσεις...
 
Και για την ιστορία, ένα Budgie ο Puck έχει μπεί στο βιβλίο Guinness ως το πουλί με τις περισσότερες λέξεις (1728) The Bird with the Largest Vocabulary in the World
 
μα δε μιλανε.. Απλα τιτιβιζουν καπως συμφωνα με τον τονο μιας λεξης... Και αυτα που το κανουν αυτο αποτελουν εξερεση στο γενικο κανονα... Τα Budgies δεν τα αγοραζει κανεις για να του μιλανε.. Το καθε ειδος εχει τις ιδιαιτεροτητες του και τη σκοπιμοτητα του.. Μην εχουμε παραλογες απαιτησεις λοιπον

Φιλε Γιωργο κανεις λαθος. Μιλανε, απλα την ανθρωπινη φωνη την μιμουνται αρκετα χαμηλοφωνα και δυσδιακριτα. Αλλες νοτες ομως οπως αυτες απο ενα κουδουνακι για παραδειγμα μπορουν να τις απομνημευσουν και να τις αναπαραγουν τελεια και σε υψηλοτερη ενταση αποτι την ανθρωπινη φωνη. Αυτο που λες οτι ειναι εξαιρεση επειδη 1 στα 1000 μπορει να μιλησει, ειναι επειδη ενας στους χιλιους αγοραστες θα αγορασει ενα αρσενικο νεαρο μονο του και θα ασχοληθει αρκετα μαζι του.

Παρε ενα νεαρο αρσενικο, βαλτο μονο του σε ενα κλουβι με παιχνιδια που κανουν χαρακτηριστικους θορυβους, σε περιβαλλον που να μην ακουει αλλα του ειδους και βγαλτου μετα απο ενα χρονο ολα τα παιχνιδια και τοτε θα πιστεις

Τωρα οσοι εχουν απο 2 και πανω ειναι οντως απιθανο να καταφερουν κατι γιατι πολυ απλα θα δινουν περισσοτερη προσοχη το ενα στο αλλο παρα σε οποιοδηποτε αλλο ερεθισμα.
 
Μιλανε, μη φανταστειτε ομως οτι θα ανοιξουν κουβεντα μαζι μας! Απλες λεξουλες λενε. Ο δικος μου λεει σκασε καθε φορα που ανεβαζουμε τον τονο της φωνης μας. Εννοειται οτι το εμαθε απο μας, οχι ομως με εκπαιδευση αν και ειναι αρκετα εξημερωμενος. Το ακουγε συχνα, γιατι ειναι πολυ φωνακλας και τραγουδαει συνεχεια. Μιμουνται ηχους εκπληκτικα, οταν ηταν μωρο, την εποχη που μαθαινουν πιο ευκολα δλδ, ηταν κοντα σε καναρινια και εμαθε να κελαηδαει σαν αυτα. Τα αρσενικα κυριως και αναλογως το πουλι παντα.
 
Ισχύει αυτό για τον Alex! Ήταν πραγματικά εντυπωσιακό. Η Irebe Pepperberg μάλιστα ζήτησε από τον πετσοπά να διαλέξει ο ίδιος ένα πουλί στη τύχη, για να μην ειπωθεί μετά ότι διάλεξε η ίδια ένα πουλί ιδιαίτερης νοημοσύνης. Μπορούσε ο Alex να ξεχωρίζει χρώμματα, σχήματα, αλλά και να κάνει δικές του λέξεις! Ας πούμε, επειδή το μήλο του θύμιζε στη γεύση μπανάνα και οπτικά του έμοιαζε με το κεράσι, το έλεγε μπανάσι! Δεν είμαστε το μόνο νοήμον ον σε αυτό το πλανήτη. Καιρός να το πάρουμε απόφαση! 🙂
 
και το δικο μου παπαγαλακι μιλαει! Το εχω χρονια διπλα στο ζακο και εμαθε κι αυτο αρκετα! Λεει:κερατα! Νιαου! που ειναι το αγορι;hello! Κ. Α.
στο τσακιρ κεφι κελαϊδαει σαν παραδεισιο...
μουσικη εμεις, δεν ακουμε ποτε! Τρελενονται μολις την ακουν και σφυριζουν τοσο δυνατα που θες βιονικα αυτια για να ακουσεις!
 
Εμείς έχουμε τον Toti από πολύ μικρό. Η γυναίκα μου είχε αφιερώσει πολύ χρόνο τότε με αποτέλεσμα το παπαγαλάκι να έχει εξοικειωθεί πλήρως με τους ανθρώπους και να τον βγάζουμε από το κλουβί πολύ συχνά για να μας κάνει και να του κάνουμε παρέα.

Δε θυμάμαι πόσους μήνες μετά την αγορά, ο Toti άρχισε να λέει τις πρώτες του λέξεις. Το λεξιλόγιο με τον καιρό έγινε πιο πλούσιο, με αποτέλεσμα να υπάρχουν στιγμές που να μη βάζει γλώσσα μέσα του!

Ενδεικτικά αναφέρω ορισμένες λέξεις και φράσεις:

-καλημέρα (τι πρωτότυπο)
-φιλάκι
-Τότι
-Λίλα (η γυναίκα του)
-Κίκο (ο σκύλος μας)
-Τι κάνεις;
-Στη φωλιά σου! (αυτό το λέμε στο σκύλο όταν κάνει ζημιές)

Δε μπορώ να θυμηθώ άλλες λέξεις τώρα, σίγουρα όμως λέει πολλά άλλα. Αυτό επίσης που κάνει είναι να μιμείται και άλλα ζώα. Εντύπωση μου έκανε όταν τον άκουσα να κάνει όπως κάνει ο σκύλος όταν "κλαίει". Ξέρετε, αν τον βγάλουμε το σκύλο στη βεράντα και κατεβάσουμε τα ρολά για να φύγουμε, μερικές φορές "κλαίει". Ε αυτό ακριβώς κάνει ο παπαγάλος! Όπως επίσης μιμείται τα σπουργίτια.

Αντιθέτως η θηλυκιά δεν έχει μάθει ουτε μια λέξη.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Yasmin
πρεπει να μιλανε στο πετ σοπ που πηγα και πηρα εγω τα δικα μου μου ειπαν πως μιλανε. Εχω ρωτησει κι αλλο πετ σοπ και μου ειπαν ΝΑΙ.
 
εγω εχω γνωστους που ειχαν Budgie και μιλουσαν.. Το σκασε νομιζω ειναι η αγαπημενη τουσ λεξη τελικα! Ο πετσοπασ ισως απλα ηθελε να σου πουλησει τ αλλα2που ειναι πιο ακριβα και τα περνει λιγοτεροσ κοσμος.. Οσο για τον αλεξ ειναι εκπληκτικα τα βιντεακια! Και το go back που ελεγε ειδικα οταν ηθελε να παει στο κλουβι του. Αν αφιερωσεισ χρονο πιστευω θα μιλησει!
 
Back
Top