Ασθένειες Τεστ για ασθενειες πτηνων στο σπιτι μας

για να εχουν βγαλει σε κυκλοφορια αυτο το... κιτ [ας το πω], που προτεινει το λινκ που βρηκε ο πανος,
σιγουρα θα χει μια χρησιμοτητα σε καποιους χομπιστες-ιδιωτες...
το σιγουρο ειναι οτι δεν απευθυνεται σε μικροβιολογους.

τωρα
αυτο που ειπε η σοφια
.. Ένα ιατρικό εργαλείο όσο σωτήριο είναι στα σωστά χέρια, μπορεί να αποβεί μοιραίο σε λάθος χέριακαι μη ξεχνάμε, η ημιμάθεια είναι περισσότερο επικινδυνη απο την αμάθεια
σωστοτατο !
δεν ειπαμε να. Γινουμε ολοι γιατροι..!

αλλα ισως κάπου μπορει να μας χρησιμευσει, ενα μινι εργαστηριο στο σπιτι!

με τα... φτωχα αγγλικα μου
αυτο που καταλαβα απ το κειμενο, ειναι οτι θελει αρκετο εξοπλισμο αλλα οπωσδηποτε κ αρκετες "γνωσεις-παρατηρηση"
οπως επισης κ συνεννοηση με γιατρο! Οπως λεει μεσα στο λινκ
I suggest using the following antibiotic sensitivity disks, but you might want to discuss this with your vet for their input: SXT, Cephalexin, Amikacin, Cipro or Enrofloxin, doxycycline, Gentocin, pippercillin, clavamox, chloroamphenicol...
η αναστασια :),
απο χθες, ξεκινησε μια αποπειρα μεταφρασης του.
ελπιζω να τα καταφερει να το τελειωσει,
κ μετα,
που θα δουμε τι ακριβως λεει, μπορουμε να συζητησουμε κ να ψαξουμε κ αλλα πραγματα γι αυτο το μινι εργαστηριο.

εμενα παντως θα μ΄ενδιεφερε πολυ.
οπως ειπα κ πριν
τρεχω στον γιατρο καθε λιγο κ λιγακι, γιατι τα πουλια μου εχουν προϊστορια με κοκκιδια, κ διαφορα αλλα, που χρειαζονται παρακολουθηση.
αν το κοστος κ η διαδικασια δεν ειναι ανυπερβλητα για τον ιδιωτη, εγω θα το ψαξω περισσοτερο
 
Έκατσα και μετέφρασα το κείμενο γι' αυτούς που δεν ξέρουν και τόσο καλά Αγγλικά αλλά θα ήθελαν να ενημερωθούν γι' αυτό το τεστ.:) Θα ήθελα μόνο να δείξετε κάποια κατανόηση διότι δεν έχω πάρει και το proficiency, οπότε το κείμενο δεν είναι τέλεια μεταφρασμένο.

Αυτό το έγγραφο μπορεί να αντιγραφεί και να διανεμηθεί ελεύθερα για ιδιωτική χρήση αλλά θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συγγραφέα και του Birds n Ways.

Birds n Ways: Το HEX πτηνοτροφείο είναι ένα γνωστό πτηνοτροφείο στη Νέα Υόρκη.

Μικροβιολογία για πτηνοτροφία - Μέρος 1ο

Είστε ικανοί να κάνετε τις δικές σας καλλιέργειες και η αλλαγή του χρώματος του γραμμοατόμου μπορεί να είναι απαραίτητο εργαλείο για να σας βοηθήσει να αποφασίσετε εάν και τι προβλήματα θα μπορούσαν να βρίσκονται στο πτηνοτροφείο σας.
Συγκεκριμένα, αυτό είναι σημαντικό στον πτηνιατρικό σταθμό. Ένα άρρωστο μωρό χρειάζεται βοήθεια αμέσως, και να είναι εφικτό να γίνει γρήγορη και άνεξοδη καλλιέργεια για την ακολουθία ειδικού γραμμοατόμου με την άθροιση αρνητικών βακτηρίων, ένα μεγάλο όπλο για το δικό σας οπλοστάσιο σε μια πτηνοτροφική διοίκηση. Αυτό μειώνει τα έξοδά σας, καθιστά ικανή την καλλιέργεια των πτηνών σας συχνά και συντομεύει το χρονικό διάστημα που θα περίμενε κάποιος από τα εμπορικά εργαστήρια, να πάρει τα αποτελέσματα σε 48 με 72 ώρες. Κοστίζει γύρω στα $5 για να κάνετε τις δικές σας καλλιέργειες, ενώ είναι πιθανό να κοστίζουν αλλού γύρω στα $40 με $50 για να σταλούν οι καλλιέργειες σε ένα εμπορικό εργαστήριο. Είναι ακόμη αξιοσύστατη και μερικές φορές απαραίτητη η χρήση ενός εμπορικού εγαστηρίου για ιδιαίτερους τύπους τεστ, αλλά απαιτητικό για e.coli, σαλμονέλα, μύκητες γένους candida κα. μπορούν να γίνουν γρήγορα και εύκολα σε ένα πτηνοτροφείο.
Η δυνατότητα του να κάνεις την δική σου καλλιέργεια μπορεί να είναι ειδικά σημαντικό σε πτηνοτροφία που βρίσκονται σε απομονωμένες περιοχές και δεν έχουν γρήγορη και εύκολη πρόσβαση σε μία κτηνιατρική κλινική.

Τα παρά πόδα όπλα για την πραγματοποίηση μιας καλλιέργειας, είναι τα ακόλουθα υλικά που είναι αναγκαία:

1) Δίσκοι καλλιέργειας - επίλεκτοι άγαρ δίσκοι, συνήθως περιέχονται ένας ή παραπάνω άγαρ.
2) Ευαίσθητοι δίσκοι - για να αποφασίσετε τι είδους αντιβιοτικό είναι απαραίτητο για να θεραπευθεί ο συγκεκριμένος σύνθετος οργανισμός.
3) Ένα εκκολαπτήριο για να αναπτυχθούν οι μικροοργανισμοί.
4) Αντιβιοτικοί ευαίσθητοι δίσκοι
5) Στείρες εμβόλιες θηλιές για επιμετάλλωση και streaking.
6) Αντιβιοτικές ευαίσθητες κυριαρχικές περιοχές για το διάβασμα των ευαίσθητων περιοχών.
7) Βαφή για την σχεδίαση της ροής των βακτηρίων (προαιρετικά)
8) Άτλας από ή άλλων κειμένων μικροβιολογίας
9) Κατάλογος βιβλίων ή καρτών για κατάλογο αποτελεσμάτων.

Κάνοντας μια καλλιέργεια αναγκάζει σε εμπλοκή την ανάπτυξη και την αναγνώριση των μικροοργανισμών πάνω στα μέσα της καλλιέργειας. Τα αποτελέσματα αποκαλύπτουν την θέση των talways που έχουν "καλή" μη νοσογόνα βλάστηση που παρουσιάζονται σε αυτό το σύστημα.
Μια καλλιέργεια επιτυγχάνεται παίρνοντας ένα δείγμα βακτηρίου ή μύκητα από μία θέση και μεταφέροντάς το στο δίσκο καλλιέργειας. Οι δίσκοι καλλιέργειας πρέπει να ψύχονται και καλό θα ήταν να απομακρύνονται από τον ψύκτη μία ώρα πριν πραγματοποιηθεί η καλλιέργεια. Οι δίσκοι θα πρέπει πάντα να φυλάσσονται με την πάνω πλευρά προς τα κάτω, αυτό για να πούμε ότι η καθαρή κάλυψη στο τραπέζι και τα μέσα να συντάσσονται. Αυτό μας επιτρέπει όλες τις υπερβολές της υγρασίας να μείνουν πάνω στην κάλυψη κι έτσι αποφεύγεται η μόλυνση του άγαρ. Οι περισσότεροι δίσκοι εκπέμπουν μερικούς βαθμούς υγρασίας. Ο δίσκος καλό θα ήταν να απομακρύνεται και να του επιτρέπεται το πλησίασμα της θερμοκρασίας δωματίου, πριν την χρησιμοποιήση του δίσκου.
Η καλλιέργεια θα πρέπει να πραγματοποιείται μέσα σε μία ελεύθερη επιλεγμένη περιοχή ούτως ώστε ο επίκαιρος αέρας να μην μεταφέρει αεροπορικά μολύνον υλικό πάνω στο δίσκο. Επίσης να αποφεύγετε να αναπνέετε κατευθείαν πάνω του ή να αγγίζετε την επιφάνεια του άγαρ με ο, τιδήποτε άλλο όταν η εμβολιακή θηλιά για την αποβολή οποιασδήποτε ανάπτυξης της μόλυνσης, η οποία θα έβλαπτε τα αποτελέσματα.
Ένας δίσκος καλλιέργειας μπορεί να περιέχει ένα ή πολλαπλούς τύπους άγαρ. Οι πιο κοινοί τύποι που χρησιμοποιούνται σαν μέσα καλλιέργειας για εξέταση για παθογόνα γραμμάρια αρνητικών βακτηρίων που φθείρουν τα πτηνά είναι: EMBL, Blood Agar and Mac Conkey Agar.
Ο δίσκος είναι εμβολιασμένος με το δείγμα. Είναι τότε τοποθετημένος μέσα σε ένα εκκολαπτήριο στα 98.5% και επιτρέπεται να μεγαλώσει για 18 έως 24 ώρες. Στο τέλος της ώρας, το δείγμα εξετάζεται για το αν μεγάλωσε. Εάν η ανάπτυξη είναι ευδιάκριτη, παίρνετε ένα δείγμα από το δίσκο και το τοποθετείτε πάνω σε ένα άλλο δίσκο, έναν ευαίσθητο δίσκο. Το Mueller Hinton άγαρ είναι το ενδιάμεσο πιο κοινό που χρησιμοποιείται για την ευαίσθητη εξέταση. Οι ευαίσθητοι δίσκοι είναι εμβολιασμένοι και ραβδωτοί με τις καλλιέργειες που μεγαλώνουν πάνω στον πρώτο δίσκο. Οι αντιβιοτικοί ευαίσθητοι δίσκοι είναι τοποθετημένοι ομοίως γύρω απ' τον δίσκο και αυτός ο δίσκος είναι επιστρέφων στο εκκολαπτήριο γι' άλλες 18 με 24 ώρες. Στο πέρας αυτού του διαστήματος, ο Mueller Hinton δίσκος εξετάζεται και οι διαφορετικές ευαίσθητες περιοχές πάνω στον δίσκο διαβάζονται και διερμηνεύεται και επιλέγεται το κατάλληλο αντιβιοτικό.

Μικροβιολογία για πτηνοτροφία - Mέρος 2ο

Υπάρχουν δύο εργαλεία που μπορούν να αγοραστούν για να αρχίσετε να κάνετε τις δικές σας καλλιέργειες. Και τα δύο έχουν κάτι αλλά το εκκολαπτήριο και οι κατάλληλοι αντιβιοτικοί δίσκοι. Είναι το Birdseye εργαλείο από το Microbio, Τempe AZ. 1 (800) 642-7624, και το BactiStar σύστημα καλλιέργειας από το Troy Biologicals. Το Troy Biologicals δεν πωλείται άμεσα σε ατομικά, πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα διανομέα. Εγώ χρησιμοποιώ το Physicians Laboratory Supply Co. 1 (800) 445-6507. Και τα δύο εργαλεία έχουν δίστιχους δίσκους, αλλά ο ευαίσθητος δίσκος στο εργαλείο Birdseye είναι ένας χωριστός δίσκος, ενώ ο Bactistar ευαίσθητος δίσκος είναι προσαρτημένο στο δίστιχο δίσκο. Το θετικό του να έχεις δύο χωριστούς δίσκους είναι μόνο εάν το πτηνό έχει μη νοσογόνα χλωρίδα στις καλλιέργειες, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε έναν ευαίσθητο δίσκο, ο οποίος σώζει τα χρήματα και τον εξοπλισμό σας. Το εργαλείο Birdseye επίσης σας δίνει μία επιλέον μεσαία καλλιέργεια, το Biggy άγαρ μέσα σε ένα ξεχωριστό σωλήνα. Το Biggy άγαρ χρησιμοποιείται στην εξέταση για μύκητες γένους candida.
Και οι δύο δίστιχοι δίσκοι εξετάζουν για το ακόλουθο γραμμάριο αρνητικού βακτηρίου: E.Coli, εντεροβακτήρια, στρεπτόκοκκο, klebsiella, βακτήρια γένους proteus, ψευδομονάδα, μικρόβια γένους shigella, σαλμονέλα κα. Εγώ προτείνω την χρήση των ακόλουθων αντιβιοτικών δίσκων αλλά θα μπορούσατε αν θέλετε να το συζητήσετε με έναν κτηνίατρο για την εισαγωγή τους: SXT, Cephalexin, Amikacin, Cipro ή Enrofloxin, doxycycline, Gentocin, pippercillin, clavamox, chloroamphenicol. Ένα γραμμάριο ζυγαριάς είναι απαραίτητο για να αναμετρηθεί το πτηνό για μια ακριβή δόση φαρμακευτικής αγωγής που μπορεί να υπολογιστεί.
Και το Microbio και το Physicians Laboratory Supply Co. Πουλούν δίσκους και εξοπλισμό για καλλιέργεια. Οι δίσκοι μπορεί να πωλούνται σε δεκάδες.
Το Troy Biologicals πουλάει μία βαφή διαγράμματος για την ανάγνωση των καλλιεργειών. Τα διαγράμματα #PS100 και PS101 είναι και τα δύο πολύ χρήσιμα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν με το ένα ή το άλλο εργαλείο. Η συνεργασία ενός πτηνοτρόφου κτηνίατρου είναι σημαντικό κεφάλαιο στην πραγματοποίηση των δικών σας καλλιεργειών και καλό είναι να συμβουλεύεστε έναν κτηνίατρο πριν την φαρμακευτική αγωγή σε κάποιο πτηνό. Καλή επιτυχία!
 
αυτο το κοιτουσα κ γω πριν με το λεξικο
"5) Στείρες εμβόλιες θηλιές για επιμετάλλωση και streaking."

εννοει "αποστειρωμενες" νομιζω
 
ξεκινησα να ψαξω λιγο για το αγαρ
=
Βασικό μέσο για την ανάπτυξη και απομόνωση μικροβίων. Πρόκειται για ένα σύνθετο πολυσακχαρίτη που λαμβάνεται από ερυθροφύκη. Έχει το πλεονέκτημα να τήκεται στους 100 οC, δηλαδή διατηρείται στερεό σε όλες τις περιοχές θερμοκρασίας που καλλιεργούνται τα μικρόβια, και όταν υγροποιείται στερεοποιείται στους 44 οC.

επισης χτυπησα στο google "αγαρ δισκοι"
κ βρηκα αρκετο υλικο [κ με φωτο απο μικροσκοπιο μεσα]:) σε διαφορα pdf k ppt
δεν σας ανοιγει το λινκ κολληστε το απευθειας στη γραμμη διευθυνσεων

που εκτος απο διαφορα δυσκολονοητα ☹
εχουν μεσα διαφορες πληροφοριες για τα..."βαθεια νερα" που πεσαμε...

αν μη τι αλλο... λιγο διαβασμα δεν εβλαψε ποτε κανεναν😛
 
Ευχαριστουμε Αναστασια και Ευα,
αντε μπας και βρουμε καμμια ακρη

ΜΦΧ
Πανος
 
Back
Top