Γενικά Την Τριτη θα παρω το καινουργιο μου παπαγαλακι

εγω εξαχνα για κλουβι μεγαλο για τα παπαγαλακια μου αλλα δεν εβρισκα και ετσι πηρα ζευγαρωστρα και εβγαλα το χωρισμα και τα εχω εκει 😉 21 ευρω στον πυργο ηλειας οπου μενω
 
Το θεμα ειναι οτι το κλουβι αυτο παροτι το μεγαλειο του μυριζει πολυ! Και μετα απο πεντε λεπτα αρχισε να μυριζει και το δωματιο! Τι μπορω να κανω για αυτο; Μιλαμε για το κλουβι ετσι οπως το πηρα! Δεν ειχα βαλει κανενα παπαγαλακι μεσα!
 
Μπορεις να το πλυνεις με νερο και σαπουνι κουζινας και να το περασεις με ενα βετεξ και μυλοξιδο και θα παρει τη μυρωδια. Τι εννοεις ομως οτι μυριζει; Καινουριο πλαστικο φανταζομαι, ε;
 
Μπορεις να το πλυνεις με νερο και σαπουνι κουζινας και να το περασεις με ενα βετεξ και μυλοξιδο και θα παρει τη μυρωδια. Τι εννοεις ομως οτι μυριζει; Καινουριο πλαστικο φανταζομαι, ε;
Οχι εχει μυρωδια πτηνων. Τελικα το πετσοπ εκεινο δεν ηταν και τοσο τελειο. Μυριζε λιγακι.
 
Το καθε μαγαζι που εχει ζωακια τροφες και χιλια δυο αλλα πραγματα μεσα ειναι λογικο να εχει καποια μυρωδια. Το περιεργο ειναι που εχει μυρωδια το κλουβι, μηπως ηταν χρησιμοποιημενο, αρα το πλενεις οπως σου λεει ο Ανεστης το αφηνεις λιγο εξω απο το δωματιο να αερισεις και το δωματιο και ολα καλα!
 
Τον αγορασα και ειναι κουκλος! Ειναι διασταυρωση πρασινου με μπλε μπαντζι. Εχει κιτρινο κεφαλακι γαλαζιο σωμα με ιχνη απο λαχανι και απο πισω ειναι ασπρος οπως και τα φτερα του! Ειναι πανω απο δυο μηνων και λιγο αδυνατουλης. Με το που τον πηρα στο αυτοκινητο εφαγε και ενιωθε σαν το σπιτι του. Πολυ χαλαρος ο τυπος. Το μονο που με ανυσηχει ειναι η υγεια του. Οταν ανασαινει γρηγορα το ραμφος του κανει ενα επαναλαμβανομενο τσικ τσικ. Επισης στο κλουβι που τον ειχαν υπηρχε ενα αρρωστο μπαντζι στον πατο. Ειχε ακαρεα και δεν ειχε σχεδον καθολου πουπουλα στο κεφαλακι του. Μηπως κολλησε κατι και ο δικος μου; Να μη ξεχασω οτι ειναι πενταβρομικος. Εχει μαυρα νυχια και το ραμφος του σε ορισμενες πλευρες ειναι πιο σκουρο.
Τον πηρα απο το πετσοπ που ειχα παρει και την Σαρα. Τελκια αποφασισα οτι ηταν καλητερο απο το καινουριο. Στο καινουριο τα ειχαν στριμωγμενα.
 
γιατι βρε Ελευθερια μου πηγες και πηρες πουλακι απο κλουβι που ηταν αρωστο πουλι μεσα; Και απο τη στιγμη που καταλαβες πως ειχε ακαρεα ισως. Δεν εκανες και εγκλημα αλλα τωρα προσοχη! Σε χωριστο κλουβακι μονο του και βγαλε μας το φωτο ολοκληρο το πουλακι, το πρωσωπακι του απο κοντα να φενετε η μυτουλα του καλα και βλεπουμε. Σε Στεναχωρησα συγουρα αλλα αυτο που θελω ειναι στο μελλον να χαρεις ενα ομορφο και υγιες πουλακι και η Σαρα σου ενα αυριανο ομορφο συζυγο:)
 
Πιστευω ειναι μια χαρα. Απο σημερα εφαγε κεχρι απο το χερι μου και με αφησε να το κανω μπανιο μεσα στο κλουβι φυσικα. Φοβαμαι το βγαλω μεσα στο σπιτι μη μου φυγει...Φωτογραφιες θα βαλω το απογευμα... Τι λετε να το βγαλω;
 
Θα ελεγα να περασει η περιοδο καραντινας και μετα ομως παιζε μαζι του μηλα του καραντινα δεν συμενει φυλακι και εγκαταληψη.
 
Εύχομαι να είναι γερό και δυνατό και να πάνε όλα καλά. Αφού φοβάσαι πάντως, πρώτα θα καθαρίζεις το κλουβί της Σάρας και θα της βάζεις τροφή και καθαρό νερό και των καναρινιών σου και στο τέλος το νεοφερμένο πουλάκι. Αν έχει κάτι, μην κολλήσουν τα άλλα από τα χέρια σου. Επίσης κράτα αυστηρή καραντίνα μακριά από όλα τα πουλιά. Φτιάξε του τσάι ρίγανης ή τριών βοτάνων, στην συνέχεια μηλόξυδο και σκορδόνερο να το διασφαλίσεις από κάθε ενδεχόμενο αφού ήταν βρώμικο και νοσηρό το περιβάλλον του και σχολαστική καθημερινή καθαριότητα γιατί τα περισσότερα αυγά που αποβάλλονται από τα κόπρανα, εκκολάπτονται εντός 24 ώρου. Θέλω να πιστεύω ότι είναι καλά.
Να σου ζήσει και περιμένουμε φωτογραφίες!
 
Οι φωτογραφιες θα ερθουν σε λιγο οταν γυρισει ο μπαμπας μου. Παρατηρησα οτι οι κουτσουλιες του ειναι πηχτες και πρασινες. Ειναι απο την αλλαγη του περιββαλοντος;

Και επισης ποτε θα μπορω να το βγαλω ελευθερο μεσα στο σπιτι;
 
Όπως σου έγραψα και στο μήνυμα, οι πράσινες κουτσουλιές δεν μου αρέσουν καθόλου. Βάλε φωτογραφίες και πάρε μέτρα προστασίας για πιθανή σαλμονέλα.
 
Kαι εμενα κανει πρασσινες κουτσουλιες πιχτες με μαυρο και ασπρο αλλα πολυ μικρες!To cockatiel μου!
 
Back
Top