Φροντίδα Τη γνώμη σας για ένα κλουβί για budgie

Nicoletta

PB New Member
Εγγραφή
2 Ιουλ 2018
Μηνύματα
119
Πόλη
Πύργος
Καλημέρα σε όλους!Ήθελα την γνώμη σας για ένα κλουβί που παρηγγειλα κατόπιν εορτής βέβαια αλλά αν μου πείτε ότι είναι ακατάλληλο ίσως προλάβω..IMG_20180728_142144-780x1040.webp
 
Ναι, κάποιου κοντά μου που φέρνει από εξωτερικό... Το θέμα είναι ότι είναι φιλος και δεσμευομαι συναισθηματικά. Οποτε εκτός αν είναι ακατάλληλο δεν "μπορώ" να τον απορρίψω.. Ο κατασκευαστής νομίζω είναι η Donald
 
Σίγουρα αυτό που διάλεξες είναι καλύτερο. Αν μπορείς αντικαταστησε τα φυλλάδια που βάζεις στον πάτο με χαρτί κουζίνας. Τα περιοδικά, εφημερίδες κτλ είναι ακατάλληλα.
 
Σε ευχαριστώ πολύ, σκεφτομουν να πάρω άμμο συσκευασμένη,όχι;
 
Σε ευχαριστώ πολύ, σκεφτομουν να πάρω άμμο συσκευασμένη,όχι;
Επειδή εγώ έχω μόνο ένα πουλάκι τώρα και καθαρίζω κάθε μέρα τον πάτο, βάζω μόνο χαρτί κουζίνας. Παλιότερα που είχα πολλά ζευγάρια και τα άλλαζα κάθε 2 ή 3 μέρες, έβαζα και άμμο. Αν δεν θέλεις χαρτί, ρίξε μια ματιά και στο αντίστοιχο θέμα που υπάρχει εδώ για να δεις τι χρησιμοποιουν οι υπόλοιποι.
https://community.petbirds.gr/threads/Στρώμα-υγιεινής-στους-πάτους-των-κλουβιών-των-πουλιών.57/
 
Καλησπέρα.
Μια χαρά είναι το κλουβάκι, απλά συνήθως προτιμάμε τα πιο τετραγωνισμένα για να μην έχουμε χαμένους χώρους.
Λόγο υπερβολικού ύψους σε αντίθεση με το μήκος και το πλάτος, νομίζω μπορείς να πάρεις και τέτοιες [x] πατήθρες για να τις βάλεις με σχεδιάκι και να σκαρφαλώνουν, αλλιώς δεν έχει πολύ νόημα τόσο ύψος!

Γενικά αν το διακοσμήσεις σωστά, θα είναι μια χαρά :)
Αν στο μέλλον θέλεις να τα ζευγαρώσεις, ίσως σου λείψει η απουσία μιας δεύτερης πορτούλας (εκτός αν έχει και δεν φαίνεται).

Όσον αφορά την άμμο ή το χαρτί κουζίνας θα σου πω την προσωπική μου άποψη.
Στην αρχή έβαζα χαρτί κουζίνας και το άλλαζα κάθε μέρα σχεδόν και μία φορά την εβδομάδα έβγαζα όλο το κάτω μέρος για πλύσιμο.
Πλέον βάζω κάτω χαρτί κουζίνας και απο πάνω άμμο και το κρατάει καθαρό χωρίς οσμές και χαμό κάτω για τουλάχιστον 5 μέρες!
Όποτε πλέον το κάνω έτσι γιατί με βολεύει καλύτερα :)
 
Σε ευχαριστώ πολύ! Ναι το ύψος με πατηθρες και παιχνίδια θα το αξιοποιουσα! Θα αλλάξω το υπόστρωμα όπως είπε η ζιζι και θα το κάνω όπως λες. Θέλω να περνούν καλά όσο γίνεται περισσότερο.
 
Θέλω να περνούν καλά όσο γίνεται περισσότερο.

Γι αυτό είμαι σίγουρη :)

ps. Αγαπώ το γαλλάκι σου! Δώσε φιλάκι στην μουσούδα! ❤️️️️
 
Λοιπόν ήρθε το κλουβί και τα καλουδια!Έχει τέσσερεις μικρές πόρτες για φαγητό και δύο μεγάλες και συρτάρι για το καθάρισμα( νομίζω είναι καλό για 50 ευρώ που το πήρα)IMG_20180804_185950-780x1040.webp . Πήρα πατηθρες σκοινί και καλάμια και έχω και άλλη μία παραγγελία με πατηθρες και παιχνίδια που δεν ήρθε ακόμη... Μάλλον το παρακάνα...
PhotoPictureResizer_180804_190823130-780x1040.webp

Τώρα αφού κοιμηθούν τα παιδιά το βράδυ πρέπει να καθαρίσω και απολυμανω και εξοπλισμών μετά το κλουβί... λέτε να αγχωθουν; Η διαφορά του ενός από του άλλου είναι κάπως μεγάλη..
 
Έχω μια ανησυχία ότι με τόσο χώρο θα αγριεψουν πιο πολύ...ίσως λέω βλακείες, δεν ξέρω. Ας μην με συμπαθούν αρκεί να είναι χαρούμενα.
 
Οι αλλαγές πάντοτε αγχώνουν τους παπαγάλους αλλά είμαι σίγουρη ότι θα χαρούν τόσο πολύ με τον επιπλέον χώρο που θα τον συνηθίσουν σχεδόν αμέσως. Την φωλιτσα να μην την βάλεις ακόμη.
 
Σε ευχαριστώ πολύ, σκεφτομουν να πάρω άμμο συσκευασμένη,όχι;


Αυτη ειναι η καλυτερη λυση, προσωπικα χρησιμοποιω την Sanibird.
Μηδεν σκονη,ωραιο αρωμα δενδρολιβανου.
 
Back
Top