Φροντίδα Τη γνώμη σας για ένα κλουβί για budgie

Ναι, έπλυνα κλουβί ταιστρες και παιχνίδια και αφού τα στέγνωσα επιασα την Δεντρολίβανη την χάιδεψα λίγο (ευκαιρία και για φωτό για το scally face που προοδευει) και την άφησα μεσα. Ηταν πολυ τρομαγμένη, και πρόσεχε να σκαρφαλώνει μόνο στα κάγκελα χωρίς να ακουμπάει τίποτα άλλο μέσα στο κλουβί ούτε καν τις πατηθρες. Μετά από μιση ώρα άφησε το κάγκελο στην κορυφή για να κάτσει σε μια από τις πατηθρες - σχοινί και την άφησα να ηρεμήσει. Εν τω μεταξυ είχα βάλει και τον Ιβίσκο ο οποίος ήταν επιφυλακτικός για 5 λεπτά το πολύ και μετά μεταξένια σε μια πατηθρα.Αφου ηρέμησαν για λίγα λεπτά τα καλωσορίσα με λίγο κεχρί που το έφαγε ο Ιβίσκος από το χέρι μου! αυτη με περιφρονησε... Μετά από κανένα δυοωρο επισκέφτηκαν και τις άλλες πατηθρες και μετά έφαγαν λίγη αυγοτροφη.,Κουρνιασαν μαζί σε μια ήρεμα.. Νομίζω καλά πηγε...IMG_20180805_202533-780x1040.webp
 
Εντάξει, τρομερή η διαφορά κλουβιών.
Αυτό είναι τέλειο και το διακόσμησες πολύ όμορφα!
Θα είναι χαρούμενα εκεί τα μικρά σου.
Αχ έγινες κι εσύ "τρελή" παπαγαλομαμά.
Πάντα για λίγα ξεκινάω κι εγώ και μόνο λουρί σκύλου δεν τους αγοράζω από την υπερβολή μου να πάρω τα πάντα 😀 😛

ps Είμαι σίγουρη ότι την τελευταία απάντηση την έγραψες από κινητό 😛
 
Ναι, δεν νομίζω ότι χωράνε αυτά που παρήγγειλα, το παρακάνα! Θα βάλω μπρος να τα εκπαιδεύσω, πήρα κεχρί και άγριους σπόρους για σνακ ... Ελπίζω να τα καταφέρω.
..."μετά μεταξενια σε μια πατηθρα" 😀 ...η αυτόματη συμπλήρωση μπορεί να γίνει μπελάς!
 
Ναι, δεν νομίζω ότι χωράνε αυτά που παρήγγειλα, το παρακάνα! Θα βάλω μπρος να τα εκπαιδεύσω, πήρα κεχρί και άγριους σπόρους για σνακ ... Ελπίζω να τα καταφέρω.
..."μετά μεταξενια σε μια πατηθρα" 😀 ...η αυτόματη συμπλήρωση μπορεί να γίνει μπελάς!
😀 ξέχασες και αυτό "Κουρνιασαν μαζί σε μια ήρεμα.." 😛

Αφού ο Ιβίσκος έκανε ήδη κίνηση να φάει απο το χέρι σου, πιστεύω ότι θα ξανάρθει.
Αν τους κάνεις σωστή διατροφική προετοιμασία μπορείς να βάλεις φωλιά απο το Σεπτέμβριο, ούτως η άλλως θέλουν καιρό να την συνηθίσουν.
Βέβαια θα δείς και πότε είναι έτοιμα απο το ράμφος. Της θηλυκιάς θα γίνει καφέ και του αρσενικού μπλέ έντονο προς το μωβ :)
Σουπιοκόκκαλο πήρες; Αυτό και το υγρό ασβέστιο είναι must για την περίοδο της αναπαραγωγής :)
 
Τέλεια! Σε ευχαριστώ πολύ! Ναι σουπιοκοκκαλο έχουν και την άλλη εβδομάδα θέλει αλλαγμα. Υγρο ασβέστιο δέν έχω. Να πάρω από τώρα να τους βάλω ή τον Σεπτέμβριο;

IMG_20180806_115508-600x800.webp
Χαλαρααα
 

Συνημμένα

  • IMG_20180806_115508-600x800.webp
    IMG_20180806_115508-600x800.webp
    93,4 KB · Προβολές: 3
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Νικολετα μου καλυτερα να βγαλεις αυτο το στυκακι με τα σπορια!
Δε προσφερει τιποτα, μονο παχος και οι σποροι ειναι αμφιβολου ποιοτητας.

Επισης (χωρις να θελω να σε τρομαξω) προσεχε αυτο 20180806_092429.webp ο δικος μου ειχε μπλεχτει πολυ ασχημα μια φορα.
 
Ωχ! Σοβαρά;Θα βάλω σκάλες ξύλινες καλύτερα! Σε ευχαριστώ ! Και το στικάκι ήταν το τελευταίο που είχε μείνει πριν καιρό που τα σταμάτησα γιατί διάβασα ότι δεν κάνουν καλό και το έβαλα για το καλοσωρισμα στο καινούργιο κλουβί. Θα το πέταξω .
Αυτή είναι η μόνιμη θέση του κλουβιου για το καλοκαίρι, είναι προστατευμένη νομίζω από ρεύματα γιατι είναι στην γωνία και κάτω από τέντες,το βράδυ τα σκεπάζω με ύφασμα ( ίδιο με τα μαξιλάρια, πάνω από όλα το ντεκορ😛), δεν είναι καλά εκεί;

IMG_20180806_123134-780x1040.webp

Η τέντα κατεβαινει κι αλλο
 
Αχ χαίρομαι πολύ, ο χρόνος μου είναι λίγος με τα 4 κλωσσοπουλακια μου και προσπαθώ να κάνω πολλά πράγματα ταυτόχρονα! Τώρα μου έφυγε τουλάχιστον η στεναχώρια ότι είναι δυστυχισμένα σε έναν μεγάλο μικρό χώρο.
 
τα έχεις φτιάξει όλα πολύ ωραία! Μπράβο σου!
όλους μας πιάνει αυτό το να πάρω και τούτο το παιχνιδάκι, να πάρω και κείνη την πατήθρα 😀 ευτυχώς με τον καιρό, μαθαίνουμε τις προτιμήσεις των μικρών μας και ψωνίζουμε ανάλογα με τις ανάγκες τους. 🙂
 
Πάρα πολύ ωραίο το κλουβί ότι πρέπει για τα παπαγαλάκια!👍
Όσο αναφορά την αναπαραγωγή από φθινώπορο σίγουρα (αρχές Οκτώβρη περίπου), αφού έχεις κάνει διατροφική προετοιμασία και επιβεβαιώσεις ότι έχει θεραπευτεί πλήρως το scally face.
Μου φαίνεται ότι οι ουρές τους ακουμπούν στα κάγκελα όταν βρίσκονται στην κάτω πατήθρα. (μπορεί να με ξεγελά η φωτογραφία.)Αν όντως συμβαίνει αυτό καλό θα ήταν να αλλάξεις τη διάταξη τους 😉
View attachment 57020

img_20180805_202533-780x1040-jpg.57020
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Χμμμ, δεν είμαι σίγουρη αλλά νομίζω ότι έχεις δίκιο.. Αυτήν την στιγμή είναι ψηλά και δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω αλλά θα το μετακινήσω καλού κακού..σε ευχαριστώ πολύ !
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Back
Top