Γενικά Τιμπράδος μαζί με άλλα πουλιά

Φυσικα και το θεμα των τιμπραντος στην ελλαδα ειναι μια πονεμενη ιστορια. Γενικα το τιμπραντο ειναι μια πονεμενη ιστορια αλλα στην ελλαδα ακομα περισοτερο. Ο ελληνας μολις μυριστει το χρημα τρεχει σαν την μυγα στο σκατο. Ελαχιστοι ειναι αυτοι που κανουν σωστη εκτροφη και εχουν κρατησει καθαρες γραμμες και βεβαια θα συμφωνησω στο οτι αυτοι οι ελαχιστοι εχουν μονο τιμπραντο και τπτ αλλο. Κι οσον αφορα το κομματι των διαγωνισμων θα πω κατι. Η ωραιοτερη ελληνιδα ειναι αυτη που βγηκε Miss Ellas στα καλιστεια ομορφιας; Δεν υπαρχουν πιο ωραιες δλδ; Φυσικα και υπαρχουν και πολυ καλυτερες απλα αυτη ειναι η καλυτερη απο αυτες που πηγαν στον διαγωνισμο. Ξερω ελληνες εκτροφεις στην ελλαδα που συνειδητα δεν κατεβαινουν σε εκθεσεις γτ εχουν ξενερωσει απο τα διαφορα παρασκηνιακα τερτιπια που παιζονται σε αυτες και εχουν πουλια που δεν τα εχουν ονειρευτει καν πολλοι απο αυτους με τα πρωτα βραβεια. Στην ελλαδα εχει καταντησει η βαθμολογηση των πουλιων να μην εχει να κανει με την εξελιξη της ρατσας αλλα με το κοστολογιο των πουλιων.
φιλε μου αυτοι οι εκτροφεις ειναι στα τιμπραδο; Φανταζομαι οτι ξερουν τοσο καλα της νοτες τη ειναι καλο τη ειναι κακο που δεν χριαζονται τη γνωμη των κριτων που ερχονται απο την ισπανια, να τους πουνε αν εχουν καλα πουλια, αλλα ναι ο ελληνας παντα τα ξερει ολα και οταν δεν κερδιζει φταιει το παρασκηνιο...

αλλα εδω χωρις να ξερεις τη πουλια εχει ο αλλος του τα εβγαλες αχρηστα,ωραια...
 
Αυτο θα επρεπε να σε προβληματισει ως προς την ποιοτητα του αιματος που εβαλες στο κοπαδι σου γτ ενα τετοιο πουλι σημαινει οτι δεν ειναι καλος μαθητης. Συνηθως οι σοβαροι εκτροφεις που χτυπανε με φωνες τα πουλια τους ξεσκαρταρουν τετοια πουλια που δεν ειναι καλοι μαθητες και επιμενουν να ειναι ανεπιδεκτοι μαθησεως. Βεβαια οταν χτυπας με φωνες τιμπραντο θα πρεπει και το υλικο που εχεις για μαθητες να ειναι τιμπραντο αλλιως η διδασκαλια παει χαμενη οποτε θα σε συμβουλευα να δωσεις αμεσα το 80% της φετεινης σου εκτροφης και να ξαναρχισεις με το 20% . Οπως λεει η παροιμια...η στραβος ειναι ο γυαλος ή στραβα αρμενιζεις...
καλλημερα..
προφανώς φιλε...tacatac... Ο καθε ενας καταλαβαίνει αυτα που θέλει αυτο συμβαίνει και με σένα... Οι περισσότεροι που σκέπτονται οπως εσυ μονο κακο εχουν κανει στο τιμβραδο και οχι καλο...
δεν ξερω ως τι μιλας αλλα θα επρεπε να ξερεις οτι ο καθε σοβαρός εκτροφέας οπως λες... Δεν ψάχνει να αναπαράγει μίμους και παπαγαλάκια απογόνους στο κοπάδι του... ισως για αυτό ειναι πονεμένη ιστορια το τιμβραδο για καποιους οχι για μένα... και εαν νομιζεις οτι με το να παρεις καποια πουλια θα πρεπει να πουν αυτο που θα τους δασκαλέψεις τοτε τη να πω ακομα. Γιαυτο οπως λες θες να ειναι πονεμενη ιστορια το τιμβραδο... και αλλα πολλα... αλλα το θεμα δεν ειναι η εκτροφή του καθε ενος και να με συμβουλέψεις τη να κανω ... Ο καθε ενας εκφραζη την αποψη του με βαση τις εμπειρίες του... Το θεμα μας ηταν ( Τιμπράδος μαζί με άλλα πουλιά) αν θες πες μας κατι πανω σε αυτο και τις εκτροφικές επιλογες του καθε ενος και τα αποτελεματα αυτών άστα να τα κρινουν οι κριτες...
και βεβαια υπαρχουν και καποιοι που εχουν οικονομικους πορους απο την δουλεια τους και κανουν εκτροφη γιατι (γουστάρουν) το timbrado και οχι για να βιοπορίσουν απ αυτο...

φιλλικα Γιαννης Λιατσος
 
καλημερα παιδια, παρακολουθω την κουβεντα μας, η αληθεια είναι οτι χάθηκε το νοημα.
Σε μερικές περιπτώσεις, δεν υπάρχει ολίγον έγκυος. Η κατεύθηνση είναι μία όσο και αν αυτό μοιάζει απόλυτο ή ότι κάποιος κάνει τον πόλυξερο.
Οσοι έχουν σοβαρή εκτροφή με καναρίνια φωνής, έχουν μόνο αυτά, τα οποία και κάθε χρόνο τα βελτιώνουν. Κρατάνε τα καλύτερα που ταιριάζουν στο στυλ που θέλει το κοπάδι τους να έχει και ακολουθουν πιστά το πλάνο τους.
προσπαθούν σιγά σιγά να εξαφανίσουν μερικές νότες από το κοπάδι τους και γι αυτό κρατούς ΜΟΝΟ όσα αρσενικά δεν τις έχουν ακόμα κι αν είναι από πρωταθλητές κόσμου.

Μιας ο φίλος παραπάνω έγραψε όνομα και περιοχή θα σας πω ότι στην συγκεκριμένη ράτσα προσωπικά παραδέχομαι ένα φίλο από την Λαμία τον Κώστα όπου έχει μόνο τιμπράντος και μόλις τα άκουσα είπα, παει, τα δικά μου είναι για τα σκουπίδια. Η αλήθεια βεβαια είναι κάπου στην μέση.
Τα τμπράντος εννοείται ότι δεν είναι αν είναι καθαρά για τα σκουπίδια. Είναι μία ράτσα που τώρα έτσι όπως έχει πέσει η αγοραστικής της αξία μιας ακριβώς επειδή βγάζες εύκολα, ασχετα αν ειναι λάθος φωνητικά, βγάζει άριστα θυληκά που ταίζουν εύκολα,ιδανικά για καρδερίνες τόσο για την υγεία τους όσο και για το χαρακτηριστικό μέταλλο της φωνής τους.

Επίσης, αν κάποιος δεν έχει πρόβλημα με το σκούρο χρώμα, όπως εγώ του αρέσει να έχει και 2 ζευγάρια πράσσινα πουλιά στο κοτέτσι του γιατί του αρέσει η ποικιλία.

Άλλο όμως αυτό, άλλο να λέω ότι επειδή έβαλα μία κασέτα έχω τα ίδια πουλιά με τον φίλο μου στην Λαμία, πολύ απλά γιατί αυτός κάνει μία παρα πολυ σοβαρή εκτροφή φωνής.
Φαντάζομαι το ίδιο ισχύει και στα Μαλινουα αν κα δεν εχω ασχοληθει΄.

Αν λοιπόν κάποιος θέλει να κάνει εκτροφή φωνής, αδειαζει το κοτέτσι και πάει σιγά σιγά να βρει αρσενικά που αποδεδειγμενα είναι τοπ για να αρχισει σιγα σιγα. Αν κάποιος, όπως εγώ θέλει να έχει ΚΑΙ τμπράντος, τουλάχιστον να βρει κάποιον να έχει καθαρά και κοντρολαρισμένα πουλιά, να τα ευχαριστηθεί.

αυτη εινα η γνώμη μου.

φιλικα,

Δημητρης.
 
εκτροφεας τιμπραντος χωρις να κατεβαζει τα πουλια του σε αγωνες δεν υπαρχει!
ετσι να μην κανουμε στο τιμπραντο οτι γινετε με τα γαρδελια τα πατρινα τα καλαβρυτινα και κτλ
και να μην ξεχναμε οτι η εκτροφη τους ειναι ενα απλο χομπυ τιποτα αλλο!
 
και για να σου αποδειξω φιλε tacatac οτι εμεις που παμε τα τα πουλια σε διαγωνισμους δεν τα παμε για να κονομησουμε περυσι μια τετραδα μου βγηκε πρωτη στο διαγωνισμο στη ροδο ηταν ολα 93ρια την ιδια τετραδα την πηγα και πτολεμαιδα να κριθει και με focde κριτη ξεροντας οτι εκει θα επερνα λιγοτερο απο 93 το καθε πουλι, για την κονομα το εκανα; Εχουμε δωσει μια περιουσια φερνουμε πουλια απο ισπανια ασχολουμαστε τοσα χρονια μονο με τιμπραδο και λεμε αμαν να ερθει ενας κριτης να μας πει μερικα πραγματα και εσυ μου λες οτι καποιοι που δεν πηγαν ποτε σε διαγωνισμο ξερουν τα παντα και εχουν καλυτερα πουλια και πως τα μαθαν αυτα ρε παιδια απο μονοι τους ετσι... φιλικα τασος...
 
εκτροφεας τιμπραντος χωρις να κατεβαζει τα πουλια του σε αγωνες δεν υπαρχει!
ετσι να μην κανουμε στο τιμπραντο οτι γινετε με τα γαρδελια τα πατρινα τα καλαβρυτινα και κτλ
και να μην ξεχναμε οτι η εκτροφη τους ειναι ενα απλο χομπυ τιποτα αλλο!
σωστός.
 
Back
Top