Ασθένειες Τις τελευταίες μέρες το καναρίνι μου δεν κελαηδάει καθόλου

Lefteris10

PB New Member
Εγγραφή
29 Ιουλ 2022
Μηνύματα
18
Πόλη
Athens
Παιδια καλησπερα. Χρειαζομαι τη βοηθεια σας. Εχω ενα καναρινακι 3 μηνες τωρα. Τις τελευταιες μερες δεν κελαηδαει καθολου. Σφυραει μονο οταν πηγαινω κοντα αλλα κελαηδισμα καθολου. Νωριτερα κελαηδουσε ασταματητα. Επιπλεον ανοιγει πολυ συχνα το στομα του και πηγαινει και δαγκωνει το κλουβι. Σαν να εχει φαγουρα το ραμφος του κατι τετοιο. Οπτικα το πουλακι δειχνει μια χαρα σε ολο του το σωμα αλλα ειναι και ζωηρο μπορω να πω. Μηπως γνωριζετε τι μπορει να συμβαινει;
 
@Lefteris10 Να πω κάτι άσχετο.... Οι πατήθρες αυτές είναι ακατάληλες λόγω ότι είναι πλαστικές και δεν κάνουν καλό στα πόδια του. Επίσης καλό θα ήταν να βγάλεις το βρακάκι γιατί μπορεί να πιαστούν τα νύχια του σε αυτό. Το πουλάκι μένει έξη ή μέσα?
 
Λευτέρη εάν περνάει πτερόροια είναι λογικό να μειωθεί το τραγούδι του. Βγάλε κοντινή φωτογραφία το ίδιο το πουλάκι. Τις πατηθρες να τις αλλάξεις με ξύλινες όπως σου είπε η Λήδα @Ledagcc. Επιπλέον, νόμιζω ότι τα νύχια του θέλουν κόψιμο. Το κλουβί είναι μικρό κ καλύτερα να το έχεις κάπου σταθερά από το να κρέμεται έτσι.
 
@Lefteris10 Τα κάγκελα μπορεί να τα δαγκώνει και από βαρεμάρα ή απλά καθαρίζει το ράμφος του. Το κάνουν αυτό. Μπορεί να περνάει πτεροροια. Τότε σταματούν να κελαηδούν. Έχεις δει φτερά ή πούπουλα στον πάτο του κλουβιού; Την μεσαία την πατηθρα μπορείς να την βγάλεις δεν χρειάζεται. Και την ψηλή στο έβδομο κενό για να μην βρίσκει η ουρά του!
Αν θέλεις διάβασε και αυτά!
Thread 'Γιατί δεν κελαηδάει το καναρίνι μου;'
https://community.petbirds.gr/threads/Γιατί-δεν-κελαηδάει-το-καναρίνι-μου.27712/
[automerge]1659101231[/automerge]
Thread 'Η διατροφή των καναρινιών'
https://community.petbirds.gr/threads/Η-διατροφή-των-καναρινιών.17688/
[automerge]1659101318[/automerge]
Thread 'Φροντίδα καναρινιών, βασικές οδηγίες'
https://community.petbirds.gr/threads/Φροντίδα-καναρινιών-βασικές-οδηγίες.17652/
Όλα αυτά για αρχή! Ότι άλλο χρειαστείς εδώ είμαστε!🙂
Υ.Γ Να το χαίρεσαι!🙂
 
Τελευταία επεξεργασία:
@ΜΑΡΙΑαα το πουλακι δεν νομιζω να περναει πτερορροια εχω δει ενα δυο το πολυ πουπουλα αλλα πολυ μικρα . Για τα νυχια του το ξερω αλλα να σου πω την αληθεια φοβαμαι να του τα κοψω μη τον τραυματισω. Ασε που δυσκολευομαι να τον πιασω γιατι φοβαται πολυ . Θα σας βγαλω το απογευμα φωτο να τον δειτε απο πιο κοντα που θα γυρισω σπιτι. Ελπιζω να ειναι απο βαρεμαρα οντως αυτο που κανει με το ραμφος του τι να πω..
 
@Lefteris10 έχουμε κ λέμε:
Πατηθρες, σουπιοκοκκαλο μόνιμα, γκριτ σε μια αυγοθηκη. Μην το αφήσεις με τεράστια νύχια. Εάν δεν μπορείς εσύ κοίταξε με κανένα τοπικό σου πετσοπα ή πτηνιάτρο.
 

Συνημμένα

  • Screenshot_2022-07-29-16-25-52-944_com.android.chrome.webp
    Screenshot_2022-07-29-16-25-52-944_com.android.chrome.webp
    74,1 KB · Προβολές: 5
  • Screenshot_2022-07-29-16-27-35-259_com.android.chrome.webp
    Screenshot_2022-07-29-16-27-35-259_com.android.chrome.webp
    77,7 KB · Προβολές: 5
  • Screenshot_2022-07-29-16-29-07-960_com.android.chrome.webp
    Screenshot_2022-07-29-16-29-07-960_com.android.chrome.webp
    101,6 KB · Προβολές: 5
@Lefteris10 αυτά που σου λέω δεν έχουν θεραπευτικές ιδιότητες αλλά για την καλύτερη ποιότητα ζωής του. Για τα ποδαράκια του οι πατηθρες κ για την χώνεψη το γκριτ κ ασβέστιο το σουπιοκοκκαλο. Εάν το πουλάκι ασθενεί κανένα από αυτά δεν θεραπεύει. Εάν βλέπεις ότι κάτι δεν πάει καλά δεν γλιτώνεις τον πτηνιατρο. Οι κουτσουλιές του πως είναι; Τι τροφές του έχεις; Πρέπει να αρχίσεις διάβασμα κ εδώ έχει αρθα με τις απαραίτητες πληροφορίες. Θα σου τα επισυναψω
[automerge]1659102088[/automerge]
Δες το ποστ έχει μέσα άρθρα που θα σε ενδιαφέρουν.

https://community.petbirds.gr/threads/Είμαι-ο-Τριαντάφυλλος-και-έχω-καναρίνια.45608/
 
Τελευταία επεξεργασία:
@Lefteris10
Η διακοπή του κελαηδίσματος θα μπορούσε να είναι από την πτερόρροια, αν έχει ξεκινήσει.
Το άλλο με την ενόχληση στο στόμα και το δάγκωμα των κάγκελων είναι ύποπτα και τα κάνει και το δικό μου καναρίνι εδώ και κάποιες μέρες. Ίσως το πάω σε γιατρό, και προλαβαίνω οριακά πριν φύγω για διακοπές.

Κάποια πράγματα που έχω παρατηρήσει στη δική μου περίπτωση είναι τα εξής:
α) Το καναρίνι μου ίσως έχει ακάρεα στο πόδι του (μοιάζει με ήπια ξηροδερμία στην αρχική του φάση). Και δαγκώνει τα δάχτυλα των ποδιών του αρκετά συχνά. Αυτό το έκανε και άλλοτε, αλλά ίσως, ΑΝ έχει ακάρεα, να μπορούσαν να μεταφερθούν στο στόμα με αυτό τον τρόπο??? Εδώ οι εμπειρότεροι ίσως έχουν κάποια γνώμη να δώσουν.
β) Την τροφή που του δίνω, αν και συσκευασμένη, δεν την έβλεπα και τόσο σόι, και σήμερα πήρα καινούργια. Ήταν στα μισά της σακούλας. Αυτό που δεν μου άρεσε ήταν ότι έβλεπα το ρούπσεν να "πηδάει" λίγο, σα να μαγνητίζεται από τα τοιχώματα της ταΐστρας. Κατά τ' άλλα δεν υπήρχε κάτι άλλο ύποπτο με την τροφή, και η αλήθεια είναι πως αν δεν είχε συμβεί ένα άλλο γεγονός πριν μερικές μέρες, δε θα ψιλιαζόμουν τίποτα. Τι είχε συμβεί: Έχω μια χύμα τροφή που δίνω σε κάποια σπουργίτια στο μπαλκόνι, και την οποία αποθηκεύω σε ένα κλειστό τάπερ μέσα μια εξωτερική ντουλάπα (τη βλέπει ο ήλιος αλλά κάτω από τέντα). Την προτελευταία φορά που την άνοιξα είδα κι εκεί αυτό που σας περιέγραψα με σπόρους να "πηδάνε". Μόνο που τα πράγματα ήταν πολύ πιο ξεκάθαρα: έβλεπα μετά βεβαιότητας κάποια νηματάκια, αόραστα σχεδόν σαν ιστός, που όταν σήκωνες μερικούς σπόρους παρέσυραν (τα νηματάκια) και κάποιους ακόμα. Ενώ την τελευταία φορά που την άνοιξα βγήκαν και πέταξαν από μέσα 3-4 ζουζούνια και επιπλέον είδα κι ένα σκουληκάκι. Την ίδια χύμα τροφή, από το ίδιο πετ έπαιρνα εδώ και πολλούς μήνες χωρίς θέμα, οπότε λογικά είχε να κάνει με τη ζέστη. Επομένως θα σου έλεγα να προσέξεις λίγο την τροφή σου κι αν δεις τίποτα περίεργο να την αλλάξεις.
 
Και αχρειαστη να είναι κ η λίστα πτηνιατρων
Αυτήν που ξέρω είναι η Δουκάκη στον Πειραιά.
[automerge]1659102860[/automerge]
Κ σε εμένα ο Σοφοκλής δαγκώνει τα κάγκελα, την μεταλλικη κρεμάστρα που κρεμιέται το κλουβί του στην ντουλάπα κ τσιμπάει κ τα πόδια του σαν να τα καθαρίζει. Δεν με έχει ανησυχήσει γιατί τρώει σαν λύκος, πίνει νερό, πετάει όποτε θέλει, τραγουδάει λιγότερο, (πτερόροια) κ τρώει σαν λύκος κ έχει όρεξη για καβγά! Δεν βλέπω κάτι να με ανησυχεί. Εδώ κοιτάζω κ τα "μουστάκια" του, έτσι λεω τις τουφίστες που έχει στο πάνω κ στα πλαϊνά του ράμφους του κ δεν βλέπω κάτι.
[automerge]1659102978[/automerge]
@mpalitsas την τροφή να την αποθηκεύεις σε δροσερό κ σκοτεινό μέρος. Εγώ την έχω σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο, όχι πως είναι απαραίτητο, αλλά έτσι κάνω εγώ.
 
Τελευταία επεξεργασία:
@mpalitsas την τροφή να την αποθηκεύεις σε δροσερό κ σκοτεινό μέρος. Εγώ την έχω σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο, όχι πως είναι απαραίτητο, αλλά έτσι κάνω εγώ.
Στο ψυγείο ε; Και είναι οκ; Δεν πιάνει υγρασία; Όταν λες αεροστεγές εννοείς κανονικό αεροστεγές που έχει λάστιχο στο καπάκι;
(Την τροφή του καναρινιού εννοείται την έχω σε ντουλάπι στο σπίτι, αλλά και στα ντουλάπια γύρω στους 30 βαθμούς έχει)
 
@mpalitsas όσο πιο αεροστεγές τόσο καλύτερα. Το αρνητικό είναι ότι πρέπει να πάρουν θερμοκρασία δωματίου πριν το σερβίρουμε στο πουλάκι. Δες αυτό που ρώτησα τότε.
[automerge]1659104810[/automerge]
Έχω διαβάσει στο φόρουμ ότι αν τα έχεις σε σκοτεινό κ δροσερό μέρος να βάζεις φύλλα δάφνης από πάνω από τους σπόρους για τα ζουζούνια.
 
Τελευταία επεξεργασία:
όσο πιο αεροστεγές τόσο καλύτερα. Το αρνητικό είναι ότι πρέπει να πάρουν θερμοκρασία δωματίου πριν το σερβίρουμε στο πουλάκι.
Πάνω σε αυτό το σημείο, να πω ότι κι εγώ διατηρώ όλες τις τροφές στο ψυγείο, όχι σε αεροστεγή δοχεία, αλλά εντός της συσκευασίας τους, την οποία κλείνω με λαστιχάκι, βγάζοντας τον αέρα, και έπειτα σε σακούλα απλή και εδώ και 10 χρόνια που κάνω αυτήν τη δουλειά, δεν έχω δει ποτέ κάποιο παράσιτο της τροφής, αλλά ούτε και μειωμένη αποδοχή στα πτηνά μου, συγκριτικά με την ίδια τροφή που μόλις ανοίχτηκε. Και κυρίως να συμπληρώσω....δεν αποψύχω, τη βάζω έτσι στις ταΐστρες, και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
Τώρα όσον αφορά στο γκριτ, ξέρω ότι τα καναρίνια το τρώνε, αλλά από την άλλη, δεν γνωρίζω αν πραγματικά έχει κάτι να τους προσφέρει στο θέμα πέψης....τα καναρίνια βγάζουν τον εξωτερικό φλοιό των σπόρων πριν τον καταναλώσουν, δεν είναι σαν τις κότες πχ, που τα καταπίνουν όλα. Τώρα, όσον αφορά σε ιχνοστοιχεία που μπορεί να έχει το γκριτ, δεν γνωρίζω...ούτε αν έχει, ούτε και το βαθμό απορρόφησής τους από τον οργανισμό τους. Με άλλα λόγια θεωρώ ότι μάλλον αχρείαστο είναι. Υπήρχε παλιότερα ένα θέμα με το γκριτ αλλά δυστυχώς δεν έχω τον χρόνο να το βρω...
 
Και κυρίως να συμπληρώσω....δεν αποψύχω, τη βάζω έτσι στις ταΐστρες, και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
@ianos Γιάννη όταν τους δίνεις αμέσως από το ψυγείο στο καναρίνι, δεν είναι κρύοι; Ή επειδή τους έχεις στην σακούλα συσκευασίας τους, δεν περνά η ψύξη μέσα; Εάν είναι κρύοι κ δεν πειράζει, θα με γλίτωνε από την αναμονή, ειδικά το χειμώνα.
Εγώ τους έχω στο συρτάρι του ψυγείου σε τάπερ σανιτας κ μετά σε μια σακούλα ψυγείου. Κ έχω κ ένα τάπερ στην κατάψυξη. 5κιλο Manitoba platinum t3 είχα πάρει κ όσο να πεις, είναι πολύ.
Για το γκριτ έχεις δίκιο υπάρχει σχετικό άρθρο στο φόρουμ που αναφέρει ότι ίσως πια είναι άχρηστο κ αν θυμάμαι καλά, ίσως να βλάψει ( πχ να τραυματίσει τα εσωτερικά του όργανα) αλλά εκτός ότι πια περιέχει κ κάρβουνο, ίσως προσφέρει κάποια στοιχεία. Όπως κ ναχει, ο δικός μου το τρώει. Εκτός από αυτό που επισύναψα, του δίνω άλλες φορές το grit mix της evia parrots που λέει ότι έχει κ βότανα.
[automerge]1659157826[/automerge]
Βρήκα αυτό που μάλλον θυμάσαι

Κ από το ην άλλη υπάρχει κ αυτό


Ο καθένας βγάζει τα δικά του συμπεράσματα 🤔. Εγώ πχ του δίνω όλο τον χρόνο.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Back
Top