Πραγματικά δεν έχω ιδέα αν είναι κρύοι ή όχι. Και η αλήθεια είναι ότι δεν μπορώ να καταλάβω με την αφή, γιατί και αποφεύγω να τους πιάσω. Μάλλον όμως, λογικά, θα είναι δροσεροί. Αυτό το κάνω πολλά χρόνια και μέχρι σήμερα δεν είχα κανένα πρόβλημα, με τους σπόρους και με την αυγοτροφή. Για την κατάψυξη, θα είχα λίγες επιφυλάξεις, στην ουσία δεν γνωρίζω (αλλά υποθέτω πως συμβαίνει) με την ψύξη και την απόψυξη να αλλοιώνεται λίγο παραπάνω η σύσταση των σπόρων, ίσως κάποιες πρωτεΐνες να μετουσιώνονται και να χάνεται τμήμα της θρεπτικής τους αξίας (παράδειγμα μετουσίωσης πρωτεϊνών αποτελεί το ασπράδι του αυγού που αλλάζει υφή όταν ψήνεται), αλλά στις φάσεις που παρασκευάζω ο ίδιος αυγοτροφή, τη διατηρώ στην κατάψυξη και αφήνω στο ψυγείο μόνο τις μερίδες για δύο ημέρες.Γιάννη όταν τους δίνεις αμέσως από το ψυγείο στο καναρίνι, δεν είναι κρύοι; Ή επειδή τους έχεις στην σακούλα συσκευασίας τους, δεν περνά η ψύξη μέσα; Εάν είναι κρύοι κ δεν πειράζει, θα με γλίτωνε από την αναμονή, ειδικά το χειμώνα.
Ουτε εγώ τους πιάνω αλλά μεταφέροντας την γεμάτη ταίστρα προς το κλουβί του, νοιωθω την κρυάδα τους. Γι'αυτό τους αφήνω για λίγο. Θα το καταλάβαινες εάν ήταν παγωμένοι. Άρα βοηθά η συσκευασία τους.αλήθεια είναι ότι δεν μπορώ να καταλάβω με την αφή, γιατί και αποφεύγω να τους πιάσω.
Για πες ...αλλά στις φάσεις που παρασκευάζω ο ίδιος αυγοτροφή,
Χρησιμοποιούμε τα απαραίτητα cookies για τη λειτουργία του ιστότοπου και προαιρετικά cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία της περιήγησή σας σε αυτόν.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες και διαμορφώστε τις προτιμήσεις σας