Ασθένειες Τις τελευταίες μέρες το καναρίνι μου δεν κελαηδάει καθόλου

Γιάννη όταν τους δίνεις αμέσως από το ψυγείο στο καναρίνι, δεν είναι κρύοι; Ή επειδή τους έχεις στην σακούλα συσκευασίας τους, δεν περνά η ψύξη μέσα; Εάν είναι κρύοι κ δεν πειράζει, θα με γλίτωνε από την αναμονή, ειδικά το χειμώνα.
Πραγματικά δεν έχω ιδέα αν είναι κρύοι ή όχι. Και η αλήθεια είναι ότι δεν μπορώ να καταλάβω με την αφή, γιατί και αποφεύγω να τους πιάσω. Μάλλον όμως, λογικά, θα είναι δροσεροί. Αυτό το κάνω πολλά χρόνια και μέχρι σήμερα δεν είχα κανένα πρόβλημα, με τους σπόρους και με την αυγοτροφή. Για την κατάψυξη, θα είχα λίγες επιφυλάξεις, στην ουσία δεν γνωρίζω (αλλά υποθέτω πως συμβαίνει) με την ψύξη και την απόψυξη να αλλοιώνεται λίγο παραπάνω η σύσταση των σπόρων, ίσως κάποιες πρωτεΐνες να μετουσιώνονται και να χάνεται τμήμα της θρεπτικής τους αξίας (παράδειγμα μετουσίωσης πρωτεϊνών αποτελεί το ασπράδι του αυγού που αλλάζει υφή όταν ψήνεται), αλλά στις φάσεις που παρασκευάζω ο ίδιος αυγοτροφή, τη διατηρώ στην κατάψυξη και αφήνω στο ψυγείο μόνο τις μερίδες για δύο ημέρες.
 
αλήθεια είναι ότι δεν μπορώ να καταλάβω με την αφή, γιατί και αποφεύγω να τους πιάσω.
Ουτε εγώ τους πιάνω αλλά μεταφέροντας την γεμάτη ταίστρα προς το κλουβί του, νοιωθω την κρυάδα τους. Γι'αυτό τους αφήνω για λίγο. Θα το καταλάβαινες εάν ήταν παγωμένοι. Άρα βοηθά η συσκευασία τους.
Για το τάπερ στην κατάψυξη δεν το χω ξανακάνει, μου τοχαν πει. Εννοείται ότι θα πρέπει να τους αφήσω πρώτα μέρες στην συντήρηση. Στην τελική αφού μπορεί να έχουν μειωθεί τα θρεπτικά συστατικά τους, παίρνω φρέσκους. Αλλά τώρα που μας την έκανε η Manitoba platinum t3 θα αλλάξω όταν χρειαστεί με την κοντινότερη σύσταση της vadigran. Σταύρο αναμένουμε!
Ναι, την αυγοτροφή την έχω στο ψυγείο στο ίδιο συρτάρι. Κ επειδή είναι στην συσκευασία της όταν την δίνω όντως δεν είναι παγωμένη.
 
Άμα χρειαζόταν ψυγειο, καταψυξη κτλ, όσοι έχουν παραπάνω πουλιά θα έπρεπε να έχουν και κάνα 2-3 ψυγεία για να βάζουν τις τροφές και τις αυγοτροφες.

Και οι σπόροι και οι αυγοτροφες του εμπορίου χρειάζονται ένα δροσερό (και ιδανικά σκοτεινό μέρος) και κλείσιμο της συσκευασίας (αν γίνεται αεροστεγώς ακόμα καλύτερα).

Τα υπόλοιπα είναι δικά μας κόλπα.

Edit: Επισης περί γκριτ κτλ, δεν υπάρχει ερώτημα για το αν περιέχουν μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Η κάθε συσκευασία αναγράφει την αναλυτική σύσταση.
Σαφώς και περιέχουν.
 
@patrickios σίγουρα δεν χρειάζεται κ δεν είναι απαραίτητο. Απλά όταν η μικρότερη συσκευασία του μείγματος της Manitoba χωρίς ρουσπεν, είναι 5κιλη κ έχω ένα κ μονάκριβο καναρινι, το κάνω για καλύτερα όχι γιατί είναι αναγκαίο. Δικό μου κόλπο, όπως το λες.
Είχα διαβάσει στο φόρουμ, όταν οι σπόροι αποθηκεύονται σε δροσερό κ σκοτεινό μέρος να τοποθετούνται από πάνω τους φύλλα δάφνης κ κάτι άλλο, που σπάω το κεφάλι μου αλλά δεν το θυμάμαι.
[automerge]1659182604[/automerge]
αλλά στις φάσεις που παρασκευάζω ο ίδιος αυγοτροφή,
Για πες ...😊
 
Όσο αφορά την πτερόρροια, να πούμε πως δεν χρειάζεται να σταματήσουν το κελάηδισμα ταυτόχρονα με την ρίξη των φτερών. Πολλές φορές σταματούν το κελαηδισμα αρκετά ποιο νωρίς, και ας μην έχουν αρχίσει ακόμα την ρίξη των φτερών. Πιστεύω πως σύντομα θα δεις και τα πρώτα φτερά.
 
Back
Top