Ασθένειες Τις τελευταίες μέρες το κοκατίλ μου ρίχνει πολλά φτερά

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Flock
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Flock

PB New Member
Εγγραφή
30 Αυγ 2015
Μηνύματα
245
Πόλη
Πάτρα
Γεια σας, πριν δυο εβδομάδες ο παπαγάλος μου ( cockatiel) άρχισε να βγάζει φτερά δηλαδή άρχισε η πτερορροια. Την δεύτερη εβδομάδα έβγαλε αρκετά φτερά και έγινε νευρικός. Όταν μάζευα τα φτερά από τον πάτο και με εβλεπε, άρχισε να μου επιτίθεται. Τις τελευταίες μέρες βγάζει πολλά φτερά και εχω αρχίσει να ανησυχώ. Ασχολείται συνέχεια με τα φτερά του. Τι πιστεύετε;
 
Δημήτρη, εννοείς οτι χάνει κανονικά τα φτερά του και οχι οτι τα συγκεντρώνει σε κάποιο σημείο, έτσι δεν ειναι;
 
Η περίοδος της πτερόρροιας στα πουλιά συντροφιάς είναι μια από τις πλέον σημαντικές και απαιτητικές στην ζωή τους. Συμβαίνει στους παπαγάλους συνήθως μέχρι 2 φορές το χρόνο Άνοιξη και Φθινόπωρο και στα καναρίνια 1 φορά το έτος (προς το τέλος του καλοκαιριού ). Το διάστημα που κρατάει είναι περίπου 1-2 μήνες. Σημαντικό ρόλο παίζουν στη διάρκεια και στην εποχή της πτερόρροιας το ημερήσιο φως, οι κλιματολογικές συνθήκες, οι συνθήκες διαβίωσης των πτηνών μας (εντός σπιτιού, στο μπαλκόνι κτλ) αλλά και η γενικότερη υγεία του πουλιού.
Το στρες μπορεί επίσης να επηρεάσει και να προκαλέσει πτερόρροια.
Κατά την περίοδο της πτερόρροιας μπορεί να παρατηρήσουμε αλλαγές, ο φτερωτός μας φιλαράκος μπορεί να είναι λίγο πιο άκεφος ή το καναρίνι να σταματήσει να κελαηδάει. Δεν είναι φυσιολογικό για ένα πουλί να έχει γυμνά ή φαλακρά σημεία κατά τη διάρκεια της πτερόρροιας.Αν συμβαίνει αυτό τότε θα πρέπει να απευθυνθούμε στο γιατρό για εξέταση.

πες μας μερικά πραγματάκια για το μικρό σου :
τι ηλικία έχει;
μπανάκια το κάνεις;
τι περιλαμβάνει η διατροφή του;
ζει σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο;
 
Ειναι τριών. Μπάνιο τον κάνω μια φορά την εβδομάδα όταν έκανε κρύο. Ενώ το καλοκαίρι κάθε μέρα. Τρώει σπόρους verselle laga και φρουτα. Το πρωί τον βγάζω εξω στο μπαλκόνι και όταν βραδιάζει τον βάζω μέσα.

Δημήτρη, εννοείς οτι χάνει κανονικά τα φτερά του και οχι οτι τα συγκεντρώνει σε κάποιο σημείο, έτσι δεν ειναι;
Ασχολείται με όλα τα φτερα
 
Τι εννοεις ασχιλειται; καθαριζεται η τα βγαζει μονο του το πουλακι; Οπως το καταλαβαινω μλαμε για πτερορροια! Απλα μπορει να τη περναει εντονη! Βαλε μας φωτο απο το πουλακι να δουμε μηπως καταλαβουμε καλυτερα αν θες!
 
Εννοώ ότι καθαρίζεται όπως κάνει καθημερινά απλώς ασχολείται περισσότερο από τις άλλες φορες.
Θα πάω λογικά αυριο να πάρω βιταμίνες
 
Δε νομιζω οτι χρειαζεται να χρησιμοποιησεις καποιο σκευασμα! Φρουτα, λαχανικα, αυγο βραστο, αυγοτροφη και μπανακια ειναι μια χαρα και θα το βοηθησουν!
 
Back
Top