Αναπαραγωγή Τι άλλο να δώσω στους νεοσσούς κοκατίλ;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης jim23
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

jim23

PB New Member
Εγγραφή
25 Οκτ 2015
Μηνύματα
150
Πόλη
Πάτρα
Αυτό είναι το πρώτο παπαγαλάκι που έσκασε από το αυγό. Για αρχή έβαλα στην τροφή των γονιών λίγο αυγό και αυτοί το έφαγαν και πηγαν να τον ταΐσουν. Έκανα Καλά; Να τους δώσω κάτι άλλο ή να συνεχίσω με αυγό;

20151130_114809.webp
 
Μπράβο να σου ζήσει, με το καλό και τα επόμενα!
Ναι καλά έκανες, αυγό ή αυγοτροφή θα δίνεις στους γονείς και αυτοί θα ταΐζουν τους νεοσσούς. Δεν ενοχλείς καθόλου το ζευγάρι, μόνο τις καθημερινές αλλαγές νερού και τροφής και μια φορά την ημέρα να βλέπεις τους νεοσσούς χωρίς να τους πειράζεις.
 
Οκ! Ευχαριστώ όποτε θα συνεχίζω έτσι αλλά μέχρι πότε;
 
Μέχρι να απογαλακτιστούν οι νεοσσοί. Δηλαδή πάνω από 2,5 μήνες. Εννοείται παράλληλα κανονικά δίνεις στους γονείς το μείγμα σπόρων που τρώνε. Όταν οι νεοσσοί φτάσουν περίπου 7-10 ημερών μπορείς να δίνεις και μήλο στους γονείς. Αυγοτροφή ή αυγό καθημερινά σε επάρκεια. Μην τελειώνει, μη μουχλιάζει. Αλλαγή καθημερινά και αν έχεις πολύ ζέστη κάθε 5-6 ώρες.
 
έβαλα στην τροφή των γονιών λίγο αυγό
Δε θα βάζεις το αυγό μαζί με τα σποράκια. Βράζεις αυγό για πάνω από 12 λεπτά και το βάζεις σε ξεχωριστή αυγοθήκη ώστε μετά από κάποιες ώρες να το αποσύρεις γιατί χαλάει! Καθαρό νεράκι, επάρκεια σπόρων (συσκευασμένοι πάντα) και δεν τα ενοχλούμε! Να σου ζήσει και με το καλό να βγουν και τα υπόλοιπα!
 
Ευχαριστώ! Δεν έχω συσκευασμένα σπόρια αλλά θα πάρω;-)
 
Δεν έχω συσκευασμένα σπόρια αλλά θα πάρω;-)
Να πάρεις πριν τελειώσουν αυτά που έχεις και να τα αναμειγνύεις σταδιακά. Παλιά και νέα τροφή και όλο περισσότερη νέα, μέχρι να δώσεις τελικά την νέα.
 
Μπράβο, μπράβο φτου φτου να σου ζήσουν! Πόσα είναι συνολικά;
 
4 αυγά έκανε και το τελευταίο έπρεπε να βγει σήμερα και βγήκε! Βέβαια μπορεί να ξεκίνησε να τα κλωσαει και κανα δύο μέρες μετά και να περιμένουμε και Κανένα τρίτο. Μακάρι!
 
Και εκεί που νόμιζα ότι θα μείνω με ένα...View attachment 37048να και το τρίτο!
Να τα χαίρεσαι συνέχισε κανονικά το αυγο και μην τα ενοχλείς καθόλου ούτε μετακινήσεις και καθαρισμό!
 
Οκ. Όταν το μεγαλύτερο το βγάλω για να με μάθει σιγά σιγά να του δώσω τπτ να φάει λίγο αυγό ή κάτι άλλο;
 
Οκ. Όταν το μεγαλύτερο το βγάλω για να με μάθει σιγά σιγά να του δώσω τπτ να φάει λίγο αυγό ή κάτι άλλο;
Κοιτα οταν τα μικρά βγάλουν φτερά και δεν χρειάζονται τους γονείς να τα ζεσταίνουν θα μπορείς να τα παίρνεις να σε μάθουν δεν θα σου πρότεινα να τα ταισεις εσυ διότι είναι μεγάλη ευθύνη μαθαίνουν και χωρις τη βοήθεια της συριγγας ούτως η άλλως οι καλύτεροι που ξέρουν να κάνουν αυτη τη δουλειά είναι οι γονείς
 
Με λίπη σας ανακοινώνω οτι το παπαγαλακι που βγηκε σημερα πέθανε. Μάλλον φταίω εγώ... Το πρωί το είδα που προσπαθούσε να βγει... Το αφησα... μετά από κανένα μισάωρο πήγα και ξαναείδα ότι είναι στο ίδιο σημείο. Οι γονείς δεν το βοήθησαν και έτσι είπα να το βοηθήσω έσπασα το αυγό λιγο απο την μια μεριά και το ξανααφησα στην φωλια. Τώρα το βρήκα νεκρό.
 
Back
Top