Τι άποψη έχετε για την υποχρεωτική στείρωση σκύλων;

@Nausicaa
Πράγματι από αντίστοιχη εμπειρία με γατιά και σκυλιά τα περισσότερα προέρχονταν από εγκαταλείψεις ή γέννες δεσποζόμενων ζώων.
Δηλαδή ακόμα και σε γατοαποικία που ειχαμε καταφέρει με πολύ κόπο να είναι όλα στειρωμένα, κάθε χρόνο άνοιξη-φθινόπωρο έρχονταν βράδυ και εγκατέλειπαν γατάκια (μάλιστα έμοιαζαν τόσο με τα περσινά και τα προπέρσινα που πιθανά προέρχονταν από την/τις ίδιες δεσποζομενες μάνες και τους ίδιους "υπεύθυνους" ιδιοκτήτες). Και με σκυλιά αντίστοιχα, εξ άλλου υπάρχουν και αδεσποτα ράτσας.

Για το κόστος της στείρωσης μπορεί κανείς να βρει ήδη στειρωμένο ζώο ή να υιοθετήσει αδέσποτο και να το στειρώσει σε προνομιακή τιμή. Επίσης γίνεται μια φορά και κοστίζει λιγότερο από τα έξοδα των κουταβιών ή κάποιας επέμβασης/θεραπείας για ασθένεια του αναπαραγωγικού.

Τώρα για τα πτηνά, εαν υπήρχαν υγιή "ανεπιθύμητα" προς υιοθεσία αυτά θα προτιμούσα. Αλλά ελλείψει καταφυγίων πτηνών δεν βρίσκει κανείς εύκολα πτηνά προς υιοθεσία, τουλάχιστον οχι αξιόπιστης προέλευσης. Γιατί ακόμη και όσοι θέλουν να ξεφορτωθούν κάποιο ταλαιπωρημένο ή άρρωστο προσπαθούν να το πουλήσουν.
Οσο για τους ερασιτέχνες εκτροφείς (που ορισμένοι μπορεί πράγματι να είναι υποδειγματικότεροι από τους επαγγελματίες, δεν αντιλέγω) η εκτροφή και εμπορία χωρίς άδεια απαγορεύεται τυπικά ήδη ετσι και αλλιώς (ιδιαίτερα για είδη cites) οπότε δεν ξερω αν έχει σημαντική διαφορά.
Οι έλεγχοι και τα κριτήρια ίσως θα έπρεπε να είναι πιό ουσιώδεις βέβαια ώστε να εξασφαλίζεται η ευζωία των ζώων.
 
Παιδιά υπάρχει λύση.

Στο υποχρεωτικό τσιπάρισμα των ζώων να παίρνουν και DNA

Σε μια βάση δεδομένων το DNA.

Όταν λοιπόν βρεθεί κάποιο αδέσποτο με μια λήψη DNA θα βρεθεί αμέσως ποιοι είναι οι γονείς και σε ποιους ανήκουν

Επιβάλλεις πρόστιμο και ισόβια έξοδα συντήρησης του αδέσποτου σε καταφύγιο Δήμου ή Φιλοζωικής.

Εκτός αν αναλάβει να πάρει το αδέσποτο αυτός ή του βρει στέγη.

Απλά πράγματα

Και να προλάβω για το αν θα τσιπάρει κάποιος το ζώο του και αν δώσει DNA ΜΕ Ελέγχους ΘΑ ΕΝΤΟΠΊΖΟΝΤΑΙ

Ο δήμος Αθηναίων έχει ξεκινήσει ελέγχους στις βόλτες και έχει επιβάλλει τα πρώτα πρόστιμα για μη τσιπάρισμα.
 
Back
Top