Φροντίδα Τι έπαθε ο μικρός;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Venia93
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Venia93

PB New Member
Εγγραφή
6 Απρ 2022
Μηνύματα
59
Πόλη
Ludwigshafen
Καλημερα σας! Σήμερα τα ξημερώματα άρχισε το καναρινι μου να πετάει μέσα στο κλουβί του και έκατσε μετα κάτω. Τρόμαξα και άνοιξα να δω τι συμβαίνει. Με κοίταξε δεν τον ενόχλησα και έκλεισα ότι τεχνητό φως υπήρχε τριγύρω.. τι έπαθε? Όνειρο έβλεπε? Με τρόμαξε. Εύχομαι να είναι καλά.
[automerge]1673845565[/automerge]
Καλημερα σας! Σήμερα τα ξημερώματα άρχισε το καναρινι μου να πετάει μέσα στο κλουβί του και έκατσε μετα κάτω. Τρόμαξα και άνοιξα να δω τι συμβαίνει. Με κοίταξε δεν τον ενόχλησα και έκλεισα ότι τεχνητό φως υπήρχε τριγύρω.. τι έπαθε? Όνειρο έβλεπε? Με τρόμαξε. Εύχομαι να είναι καλά.
Είναι εδώ και μια ώρα στο πάτωμα, δεν βλέπει για πετάξει φαντάζομαι, αλλα τον ακούω που κινείται.
 
@Venia93 καλημέρα. Πώς είναι τώρα το πουλάκι; Μήπως ακούστηκε κανένας θόρυβος κ το τρόμαξε; Αν θυμάμαι καλά το έχεις εσωτερικά, σωστά; Κάνε αυτό που είπε ο @ianos , μην έχει χτυπήσει πουθενά.
[automerge]1673847481[/automerge]
Για τα κουνούπια του έχεις σίτα;
 
Με το που άνοιξα το φως ανέβηκε στο κλαδάκι του! Μια χαρά τον βλέπω, μάλλον θα τρόμαξε και έπεσε. Έχει το συνήθειο να κοιμάται τέρμα πάνω στην κούνια του... τωρα του έβαλα και μουσικη!
 
Θέλεις να μας δείξεις το κλουβί σε μια φωτογραφία που να φαίνεται όλη του η εσωτερική διάταξη; Η ύπαρξη κούνιας με προβληματίζει
 
Από ό,τι βλέπω η κούνια δεν του στερεί χώρο πετάγματος από τη μία πατήθρα στην άλλη. Έχεις όμως παρατηρήσει αν πράγματι πετά από τη μία πατήθρα στην άλλη ή αν για να φτάσει χρησιμοποιεί σαν ενδιάμεσο "βήμα" την κούνια;
Η κούνια είναι στο υψηλότερο σημείο, επομένως είναι φυσικό αυτή να επιλέγεται για να κοιμηθεί, η οποία όμως ίσως σε κινήσεις του πουλιού να κουνιέται κι αυτή, και έτσι κάπως το πουλί να ....
Σήμερα τα ξημερώματα άρχισε το καναρινι μου να πετάει μέσα στο κλουβί του και έκατσε μετα κάτω.
...δεδομένου μάλιστα ότι μάλλον δεν είχε τον κατάλληλο φωτισμό για να ανέβει ξανά στην κούνια.
του έχω και πέτρα για την μυτούλα του
Και κόκκαλο σουπιάς να του βάλεις. Είναι προτιμότερο από την πέτρα ασβεστίου, καθώς παρέχει και ιχνοστοιχεία που δεν έχει η πέτρα.
Οι δύο ποτίστρες δεν είναι απαραίτητες, μία αρκεί.
Στην περίπτωση που η ταΐστρα είναι κάτω από την κούνια, (δεν είμαι βέβαιος από τη γωνία που βλέπω τη φωτό) θα πρέπει να μετακινηθεί ώστε μην πέσει κουτσουλιά είτε στο φαγητό του είτε στην πατήθρα της ταΐστρας.
 
Σας ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες! Θα βγάλω την ταΐστρα και θα την βάλω εκεί που είναι το μεγάλο νερό.
Όσο για τα ξυλάκια του πως να τα τοποθετήσω σωστά?
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
@Venia93 κουκλάκι το μικρό! 😍. Απλά νομίζω ότι το κλουβί που του έχεις είναι για παπαγάλους κ όχι για καναρινάκια. Επειδή έχει οριζόντια κάγκελα που είναι για παπαγάλους κ όχι για καναρινάκι. Επίσης το κλουβί έχει μεγάλο ύψος παρά μήκος, ενώ τα καναρίνια που πρέπει να πετάνε, χρειάζονται ορθογώνια κλουβιά.
[automerge]1673859851[/automerge]
Κόκκαλο σουπιάς οπωσδήποτε όπως σου είπε κ ο @ianos . Κ δεν χρειάζεται η μπανιέρα μόνιμα να κρατάει πόρτα.
 
@Venia93 κ όσο το βλέπω το κλουβί τόσο νομίζω ότι το διάκενο μεταξύ των κάγκελων είναι μεγάλο κ επικίνδυνο. 🙄
 
Screenshot_20230116_101933_Amazon Shopping.webp
[automerge]1673860856[/automerge]
Αυτό είναι καλό?
[automerge]1673860991[/automerge]
Αυτό είναι καλό?
[automerge]1673861073[/automerge]
Screenshot_20230116_102240_Amazon Shopping.webpη αυτό?
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Σύμφωνα με το αρχείο το 1 εκατοστό (διάκενο) είναι μια χαρά για τα καναρίνια. Επίσης κλουβί μήκους 60 εκατοστών είναι θεωρώ αποδεκτό. Εννοείται ότι όσο μεγαλύτερο τόσο και καλύτερα όσον αφορά τα μεγέθη των κλουβιών στα οποία ενοικούν τα πτηνά μας.
Τοποθετούμε επίσης τις πατήθρες τη μία σχετικά χαμηλά και την άλλη ψηλότερα, όπως έχεις κάνει και στη μέγιστη απόσταση μεταξύ τους αρκεί η ουρά του πουλιού να μην ακουμπά / τρίβεται στα πλαϊνά κάγκελα κατά τη στροφή του. Ίσως λοιπόν στο δικό σου κλουβί να υπάρχει ένα μικρό περιθώριο να βάλεις τις πατήθρες πιο κοντά στα κάγκελα, ίσως και όχι. Επομένως, δεν χρειάζεται να πάρεις άλλο κλουβί, αλλά αν το κάνεις, πάρε όσο το δυνατό μεγαλύτερο και με συρόμενο ταψί και συρόμενη σχάρα ώστε να βγαίνουν χωρίς να χρειάζεται μετακίνηση το κλουβί (όταν θα τα καθαρίζεις) και χωρίς να κινδυνεύεις να σου φύγει το πουλί κατά την απόσπαση του πάτου.
 
@Venia93 τα 60 εκ ως μήκος κλουβιού είναι καλό. Δες κ πόσο είναι το διάκενο. Όμως ξαναλέω ότι προσωπικά δεν θα επέλεγα κλουβί για καναρινι που έχει οριζόντια κάγκελα. Οι ποτίστρες που στερεώνονται στα οριζόντια κάγκελα είναι για παπαγάλους. Κ όλο το κλουβί για παπαγάλους μου κάνει κ όχι για καναρίνι. Σου λέω την άποψη μου κ ας σου πουν κ πιο έμπειρα μέλη από μένα.
 
δεν νομιζω να ειναι και τοσο επειγον ,να παρεις νεο κλουβι, αλλα προσεχε να το εχεις πολυ καθαρο, οπως καθαρες να ειναι και οι ταιστρες-ποτιστρα ,και MHN ειναι το κενο αναμεσα στα καγκελα > 1cm
 
  • Like
Αντιδράσεις: kom
Να τον χαίρεσαι τον καναρινάκο σου. Όντως είναι γλύκας!
Το κλουβί είναι μια χαρά εφόσον έχει κατάλληλο διάκενο στα καγκελα ( όχι μεγαλύτερο από 1cm) και αρκετό μήκος για να μπορεί να φτερουγίσει από τη μια πλευρά στην άλλη. Δε χρειάζεται αλλαγή αλλά μια καλύτερη διαρρύθμιση των αξεσουάρ.
Αφού το κλουβί έχει αρκετό χώρο και η κούνια δεν εμποδίζει και αρέσει στον μικρούλη, εγώ θα άλλαζα τη θέση της ώστε να μην την προτιμά για ύπνο, επειδή μπορεί να κουνηθεί το βράδυ και να πέσει.
Δοκίμασες να τη βάλεις πιο πλάι και χαμηλά (προς τα δεξιά της φωτο) και στο κέντρο ψηλά να βάλεις ένα κλαδί σταθερό που να επιλέγει για τον ύπνο του;
Ισως χρειαστεί να μετακινήσεις λίγο και το δεξί κλαδί για να μην είναι ακριβώς κάτω από την κούνια. Αν πειραματιστείς λίγο με τη διαρρύθμιση και παρατηρήσεις και τη συμπεριφορά του θα βρεις την κατάλληλη θέση για όλα τα αξεσουάρ του.
Γενικά όταν κοιμούνται επιλέγουν τα πιο ψηλά και όσο πιο προστατευμένα σημεία. Πχ θα προτιμήσει ένα κλαδί ψηλά και κοντά σε τοίχο.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σας! Θα του αλλάξω θέση στα αξεσουάρ και θα ανεβάσω φωτο για να μου πείτε αν είναι εντάξει
 
Back
Top