Αναπαραγωγή Τι είδους τσόχα μπορώ να χρησιμοποιήσω για τις φωλιές;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης panos_sk
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Δηλαδή Γιάννη. Απο τι προστατεουμε;δεν το γνωριζω.
 
Από παράσιτα και μικρόβια που μπορεί να "φωλιάσουν" και να έρθουν στα πουλιά μας.
Αν ρωτάς εμένα...
Οπότε Γιάννη δεν κατάλαβα τον παρακάτω ισχυρισμό. Γιατί ζητάμε απορροφητικότητα; Για το pinex;
Δεν έχουν την απορροφητικότητα που απαιτείται
Επίσης:
Αν πάμε για απολύμανση κανονικά όλα θέλουν φούρνο 120+ ή βράσιμο.
Μια χρονιά που το δοκίμασα πολλές από τις τσόχες καταστράφηκαν.
OMG😛
 
Γιατί ζητάμε απορροφητικότητα; Για το pinex;
Όχι Δημήτρη...
Για τις "υγρές" εκκρίσεις των μικρών της φωλιάς.
Όποιος έχει δει φωλιά με 5 μικρά δέκα ημερών... Ξέρει ακριβώς σε τι υγρά αναφέρομαι.

Υ. Γ. Χωρίς να είναι κανόνας αυτό και να συμβαίνει πάντα.
 
Πραγματι στις δέκα μέρες φωλιά με μικρά είναι χάλια. Τότε μεταφέρω τα μικρά σε άλλη φωλιά που φτιάχνω εγώ.. Δηλαδη με τσόχα στην φωλιά τα μικρόβια λιγοστεύουν;
 
Πραγματι στις δέκα μέρες φωλιά με μικρά είναι χάλια. Τότε μεταφέρω τα μικρά σε άλλη φωλιά που φτιάχνω εγώ.. Δηλαδη με τσόχα στην φωλιά τα μικρόβια λιγοστεύουν;
Δεν νομίζω να μπορεί να ισχυριστεί κανεις κατι τετοιο, εκτος κι αν εχει ψεκάσει τσόχα και υλικο επίστρωσης με μικροβιοκτονο και μάλιστα επαναλαμβάνει τον ψεκασμό πολυ συχνά, κατι που δεν γίνεται ειδικα με μωρά στη φωλιά.
 
Δημήτρη, φοβάμαι ότι ούτε αυτές που αγοράζουμε είναι αποστειρωμένες.
. Ναι,έτσι είναι. Με πρόλαβε η Μαρία βέβαια..
Αφού η αναπαραγωγή δεν είναι κάτι που συμβαίνει αιφνιδιαστικά, μπορεί να ψεκάζονται πριν την χρήση..
.. Των φρονίμων τα παιδιά, αφού καταλήξουν στα σωστά ζευγάρια, αφού προμηθευτούν φωλιές/νήμα/τσόχα, τότε ΠΡΩΤΑ ΨΕΚΑΖΟΥΝ την τσόχα με chevi-tren,την αφήνουν να στεγνώσει, την τοποθετούν στη φωλιά,της ρίχνουν και Pinex Powder και. Έτοιμη.
Πλέον δουλειά αναλαμβάνει η κανάρα, γεμίζοντάς τη με νήμα.. 😉
Η σωστή τσόχα(δηλ.ψεκασμένη με chevi-tren & pinex powder) είναι αυτή που θα συνοδεύει τα μικρά, από την 2η εβδομάδα ζωής τους έως την έξοδό τους από τη φωλιά, μιας και κάπου εκεί περίπου.. Την 2η εβδομάδα αφαιρούμε το νήμα και μένει μόνο η τσόχα,ώστε να χωρούν τα μικρά που πλέον μεγαλώνουν με πιο γρήγορο ρυθμό.👍
 
δεν θα μπορούσαμε από την δεύτερη βδομάδα ζωής των μικρών να αλλάξουμε και την τσόχα ή ακόμα και όλη την φωλιά; Προσωπικά την δευτερη βδομάδα αλλάζω όλη την φωλιά και μεταφέρω τα μικρά. Ασφαλώς φωλιά ίδιου τύπου και στην ίδια θέση.
 
προσωπικά την δευτερη βδομάδα αλλάζω όλη την φωλιά και μεταφέρω τα μικρά. Ασφαλώς φωλιά ίδιου τύπου και στην ίδια θέση.
Είναι η πιο σωστή τακτική αυτή.
Στην ουσία εκεί στηρίζεται η καλή και όμορφη εικόνα των μικρών για τη συνέχεια.
 
Θα έλεγα πως τα μικρά ανακουφίζονται σε κάθαρη φωλιά.. Ειδικά όταν είναι πολλά.
 
δεν θα μπορούσαμε από την δεύτερη βδομάδα ζωής των μικρών να αλλάξουμε και την τσόχα ή ακόμα και όλη την φωλιά; Προσωπικά την δευτερη βδομάδα αλλάζω όλη την φωλιά και μεταφέρω τα μικρά. Ασφαλώς φωλιά ίδιου τύπου και στην ίδια θέση.
Στα δικά μου πουλιά, τα τελευταία 2 χρόνια, όταν οι νεοσσοί γίνουν περίπου 2 εβδομάδων ο μεγαλύτερος, τους μεταφέρω σε εσωτερική φωλιά που τοποθετώ, στην οποία, κατά τη γνώμη μου, η βρώμα καθαρίζεται πιο εύκολα και πέφτει κυρίως κάτω, πλένω την εξωτερική φωλιά και την επανατοποθετώ στην αρχική της θέση, ώστε η κανάρα να πάει άνετα σε 2η γέννα υπό πιο καθαρές συνθήκες.
 
Το τι τακτικη ακολουθει ο καθενας μας στις αναπαραγωγες με τις αλλαγες στις φωλιες παιδια δεν εχει να κανει με το ειδος της τσοχας που ερωτηθηκε στην αρχη. Ας μεινουμε εντος θεματος και αν θελετε να αναλυσουμε τι κανει ο καθενας καλο θα ηταν να γινει σε ξεχωριστο θεμα.
 
Προσωπικά δεν χρησιμοποίησα ποτέ τσόχες και ποτέ δεν είχα πρόβλημα με τις φωλιές. Τα πουλιά στη φύση φτιάχνουν φωλιές πάνω σε δέντρα οπότε οι τσόχες το μόνο που κάνουν είναι να δημιουργούν τεμπέλες κανάρες. Η σωστή κανάρα θα φτιάξει τη φωλιά της όπως θέλει αυτή με περισσότερο νήμα ή τρίχα βέβαια αλλά δεν θα παύει να είναι ο χώρος της!
 
Τα πουλιά στη φύση φτιάχνουν φωλιές πάνω σε δέντρα οπότε οι τσόχες το μόνο που κάνουν είναι να δημιουργούν τεμπέλες κανάρες.
Τεμπέλες ως προς τί;Καθαριότητα;
Γενικά αποφεύγουμε τα κομμάτια αυτά της προσομοίωσης που θα μας έφερναν και περισσότερες απώλειες.
 
Υπάρχουν τύποι φωλιών που δεν υπάρχει περίπτωση να στρωθεί το υλικό αν δεν υπάρχει τσόχα.
Όποιος νέος μας διαβάζει θα πρέπει να γνωρίζει κι αυτή την εκδοχή πριν αποφασίσει αν τελικά θα βάλει το απαραίτητο υπόστρωμα στη φωλιά ή όχι.
Οι συγκρίσεις της άγριας φύσης με τα καναρίνια που έχουμε στο σπίτι μας, απέχουν 6 αιώνες περίπου και είναι αδύνατο και μη "λειτουργικό" να γίνεται προσομοίωση.
 
Αχ βρε παιδιά ξέρετε πόσο αγαπώ την παρέα σας και τις συζητήσεις σας, αλλά τώρα τελευταία κάνετε την τρίχα τριχιά! Και επειδή ο Πάνος είναι ακόμα πολύ αρχάριος όλα αυτά που αναφέρετε θα του φανούν κινέζικα και τελικά δε θα βάλει καν τσόχα!

ΠΡΩΤΑ ΨΕΚΑΖΟΥΝ την τσόχα με chevi-tren,την αφήνουν να στεγνώσει, την τοποθετούν στη φωλιά,της ρίχνουν και Pinex Powder και. Έτοιμη.
Πλέον δουλειά αναλαμβάνει η κανάρα, γεμίζοντάς τη με νήμα.. 😉
Λοιπόν Πάνο μου όπως ακριβώς όμορφα και ξεκάθαρα στα λέει ο Δημήτρης. Θα πάρεις το κουτί με τις 10 τσόχες στα 8 ευρώ περίπου (που σου επισύναψε ο Δημήτρης), θα ψεκάσεις την τσόχα με Chevitren θα την αφήσεις να στεγνώσει και σε λίγες μέρες θα βάλεις τη φωλιά στην κανάρα μαζί με την τσόχα. Θα ψεκάσεις με Pinex Powder και θα της δώσεις νήμα να την χτίσει. Πολλές κανάρες βγάζουν τις τσόχες. Αν η κανάρα σου επιμένει να την βγάζει μπορείς να την ράψεις πάνω στη φωλιά (ίσως σε βοηθήσει και η μαμά σου σε αυτό :) ). Αυτά για αρχή και μόλις βγουν με το καλό οι νεοσσοί θα ανοίξεις νέο θέμα να σε βοηθήσουμε με την συνέχεια. Τόσα απλά! Ούτε βρασίματα ούτε μπέρδεμα!

One step at a time! Μπουκώνει ο καινούργιος με τόσες πληροφορίες και χάνεται! (φιλικά πάντα και γιατί κάποτε ήμουν και εγώ στη θέση του Πάνου)
 
Περιττά έξοδα αποτελούν κατα τη γνώμη μου οι τσόχες οσο για τα πλαστικά με προεξέχοντα δοντάκια δεν ξέρω κατα πόσο είναι φωλιές αυτα που λές Μαριά!
 
Back
Top