Ασθένειες Τι είναι και πως αντιμετωπίζεται η βραχνάδα;

Kostas M

PB New Member
Εγγραφή
7 Ιουλ 2019
Μηνύματα
27
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα! Έχω δυο ζευγάρια καναρίνια στον ίδιο χώρο. Το ένα ζευγάρι έχει βραχνάδα. Βέβαια δεν παρατηρώ κάτι διαφορετικό στην συμπεριφορά τους. Θα ήθελα να μου απαντήσει κάποιος τι μπορεί να είναι αυτό και πως αντιμετωπίζεται.
 
Τώρα δεν κελαηδαει ιδιαίτερα το αρσενικό γιατί αλλάζουν και πέτρωμα. Αλλά αυτό το λίγο που λέει είναι καθαρό. Και τα δύο έχουν θέμα όταν κάνουν αυτό το τσίου πώς αλλιώς να το πω.
 
Βασικά ξέχασα να αναφέρω ότι είναι σε διαφορετικά κλουβιά το ζευγάρι. Όταν τα πήρα με διαφορά ένα μήνα δεν ήταν βραχνά. (Πρώτα είχα πάρει το αρσενικό και μετά το θηλυκό).
 
Βρισκονται σε εξωτερικο χωρο;

Ειναι λιγο ιδιαζουσα η περιπτωση μιας και η βραχναδα προκυπτει μονο στο τιτιβισμα, τα εχεις ακουσει να κανουν καποιο ηχο σαν να σπανε σπορια ενω δεν εχουν σπορια στο στομα;
Ο ρυθμος της αναπνοης τους σου μοιαζει φυσιολογικος;
 
Όλα μου φαίνονται φυσιολογικά και όρεξη έχουν. Φαντάσου ότι τα αρσενικά τα έχω σε μια 60άρα ζευγαρωστρα χωριά και τα θηλυκά το ίδιο σε άλλη.
 
Συνηθως το βραχνιασμα προκυπτει απο κρυολογημα ή σε καποιες περιπτωσεις απο ακαρεα της τραχειας αλλα και παλι θα ειχαμε γενικοτερο βραχνιασμα.

Αν τηρουνται οι συνθηκες διαβιωσης, δηλαδη να μην μεταφερονται τα πουλια μεσα εξω ή αν ειναι μονιμα εξω να ειναι προφυλαγμενα απο ρευματα αερα τοτε δεν εχουμε να κανουμε με κρυολογημα.

Τωρα στην δευτερη περιπτωση,των ακαρεων της τραχειας, απο την περιγραφη σου δεν προκυπτει καποια τετοια περιπτωση καθως εχουμε απουσια μιας σειρας συμπτωματων. (με δεδομενο οτι περνα μια φυσιολογικη πτερορροια)
 
Αν ήταν κρυολόγημα το μόνο σύμπτωμα θα ήταν η βραχνάδα; ή και κάτι άλλο; Μιλάμε ότι το αρσενικό είναι σχεδόν μιάμιση εβδομάδα έτσι χωρίς να χειροτερεύει ή να καλυτερεύει.
[automerge]1563485011[/automerge]
 
Ακόμα τα έχω μέσα στο σπίτι. Το βράδυ ανάβω το κλιματιστικό αλλά τα κλουβιά δεν είναι στο ίδιο δωμάτιο. Και ακόμα τα σκεπαζω με μια πετσέτα. Μήπως παίζει ρόλο; Αλλά μόνο το ενα ζευγάρι θα ενοχλουσε;
 
Εσυ γνωριζεις τι θερμοκρασια επικρατει στο σπιτικαι αν υπαρχουν ρυματα αερα κτλ.
Ολοι οι οργανισμοι δεν αντιδρουν το ιδιο.

Γενικα τα πουλια θα πρεπει να ειναι ειτε μεσα ειτα εξω,το μεσα εξω δημιουργει προβληματα.
 
Ένα τελευταίο γιατί είναι και η ώρα περασμένη μπορώ να τους δώσω κάτι προληπτικά ή μπορεί και να περάσει και μόνο του;
 
Το τσάι βοτάνων θα μπορούσε να βοηθήσει, αν δεν υπάρχουν παθολογικά αίτια
 
Θα μπορουσες να δωσεις πολυβιταμινες επισης και να τα εχεις υπο παρακολουθηση, σε περιπτωση που χειροτερεψουν θα πρεπει να τα δει καποιος πτηνιατρος.
Και παντα σε φυσιολογικες συνθηκες διαβιωσης.
 
Άρχισα ήδη να δίνω πολυβιταμινες κάποιας εταιρείας λόγω και της πτερορροιας ανά πέντε μέρες.
[automerge]1563486629[/automerge]
Σε ευχαριστώ πολύ! Για τον χρόνο σου και για τις συμβουλές σου θα συνεχίσω να τα παρακολουθώ και θα ενημερώσω για περεταίρω νέα. Καλο βράδυ!
 
Τελευταία επεξεργασία:
Καλημέρα! Τους δίνω τις multi-vit της beaphar τους βάζω δύο σταγόνες σε ποτίστρα 100ml ανα πέντε μέρες. Βέβαια οι οδηγίες λένε στην αυγοτροφή και δε γράφουν πόσες μέρες αλλά εκεί που τα πήρα μου είπαν στο νερό και τώρα που είναι έτσι το ζευγάρι ανά πέντε μέρες.
 
Back
Top