Γενικά Τι ειναι καλυτερο στο κλουβι, αμμος ή ελαφροπετρα;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης EFTHIMIS
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

EFTHIMIS

PB Member
Εγγραφή
27 Δεκ 2008
Μηνύματα
350
Πόλη
Καστοριά
τι ειναι καλυτερο αμμο η ελαφροπετρα στο κλουβι; Εγω χρησιμοποιω εφημεριδα που την αλλαζω καθημερινος!
 
Το καλυτερο για τους μεγαλους παπαγαλους ειναι η κατεργασμενη αμμος που χρησιμοποιουν κ για τις γατες. Στα μικροτερα ειδη, οπως κοκατιλ, Lovebirds κτλ απαγορευεται γιατι τρωνε τους κοκους!
 
αφου δεν εχει επαφή δοκιμασε αμμο για γατες και αρρωματική οπως σου ειπε και η λιανα.
δε θα χρειαζεται να αλλαζεις καθε μερα και αποροφαει οσμες καλα και γενικα δε θα χρειαζεται να την αλλαζεις ολη παρα μονο τα σημεια που εχουν πεσει κουτσουλιες.

εγω σωθηκα παντος, εκει που επρεπε μερα παραμερα να αλλαζω εφημεριδες τωρα θελει πιο αραια.
δοκιμασε και θα δεις δε χανεις τιποτε.
 
Και αν καποιος παπαγαλος παιξει με αυτην η φαει λιγο. Σιγουρα δεν πειραζει, εχει κι αρωμα... 😕 Αφου υπαρχει ειδικη αμμος για πουλια γιατι να μην βαδιζουμε στα σιγουρα;
 
Και αν καποιος παπαγαλος παιξει με αυτην η φαει λιγο. Σιγουρα δεν πειραζει, εχει κι αρωμα... 😕 Αφου υπαρχει ειδικη αμμος για πουλια γιατι να μην βαδιζουμε στα σιγουρα;

γιατι η αμμος για πουλια δεν εχει την αποροφητικοτητα σαν αυτης για γατες και γενικα το αρρωμα που λεει ειναι ελαφρυ και απελευθερώνεται μονο οταν βραχει απο κουτσουλιες, ειναι πολυ ελαφρυ δηλ και ισα ισα να καλυπτει λιγο τις κουτσουλιες μην νομιζετε κανενα αρρωμα εντονο.
η αμμος για πουλια παντος κατα τη γνωμη μου δεν κανει τιποτε απο αποψη αποροφησησ και γενικα δεν προσφερει κατι περισσοτερο απο τις εφημεριδες.
τωρα ο καθενας οπως βολευεται. Για το αν κανει κακο η οχι στα πουλια αν τη φανε δε ξερω παντος αν δεν μπορουν να τη φτασουν τοτε κανενα προβλημα.
 
τουλαχιστον ο δικος μου δεν την τρωει, αλλα τη σκαβει, σαν τις κοτες. Αλλα ειναι νορμαλ για τα ζακο. Το κοκατιλ παλι, το ειχα πιασει να την τρωει κ του εβγαλα τον κοκκο μεσα απο το ραμφος.
 
Γιατί δεν χρησιμοποιείτε ροκανίδι πεπιεσμένο; Cat's best λέγεται και δείχνει απέξω και γάτες, και κουνέλια και παπαγάλους; Φαντάζομαι ότι αυτό δεν κυνδινεύει ακόμη και αν θελήσει κάποιος παπαγάλος να παίξει.. Ξύλο είναι στην ουσιά, όπως και τα περισσότερα παιχνίδια τους...
 
εγω που ρωτησα στην Αθηνα σε αλυσιδα καταστηματων PET CITY μου ειπαν οτι ειναι πολυ καλη στην χρηση(αμμος) και ακομη οτι ειναι καλο να του βαζεις σε μια ταιστρα να τρων και λιγακι!
 
εγω που ρωτησα στην Αθηνα σε αλυσιδα καταστηματων PET CITY μου ειπαν οτι ειναι πολυ καλη στην χρηση(αμμος) και ακομη οτι ειναι καλο να του βαζεις σε μια ταιστρα να τρων και λιγακι!

αμμος για πουλια ομως, οχι για γατες!
 
εχω παρει και αμμο και ελαφροπετρα απλα δεν την χρησιμοποιησα γιατι σκεφτομαι την σκονη επειδη τον εχω στο δωματιο μου!
 
εχω παρει και αμμο και ελαφροπετρα απλα δεν την χρησιμοποιησα γιατι σκεφτομαι την σκονη επειδη τον εχω στο δωματιο μου!


ποια σκονη; και εγω στο δωματιο μου τον εχω, η αμμος για γατες δεν εχει καθολου σκονη. Ουτε η αμμος για πουλια εχει. Τι εννοεις ακριβώς;

και κατι οφτοπικ, εχεις ενα τετοιο καταπληκτικο και σπανιο πουλι και δεν εχεις βαλει φοτογραφιες στο προφιλ σου σε κανενα αλμπουμ να το θαυμασουμε και εμεις! ΚΑΚΟΣ! 😀, περιμενουμε!
 
Εγω εβαζα μια αμμο που ειχε απ'εξω φωτο και γατα και κουνελια και παπαγαλουs. Σε μεγαλη συσκευασια. Αλλα ο πατοs του κλουβιου ειναι τοσο μεγαλοs που στιs 2 αλλαγεs τελειωνε! Αυτο που λεει ο φιλοs με την εφημεριδα το βρισκω σωστο. Εφ'οσον υπαρχει σχαρα και δεν ερχετε σε επαφη, γιατι να μην του βαζουμε; Βγαζουμε τη σχαριτσα, τη πλενουμε και ολα ΟΚ! Εφημεριδεs βρισκουμε με το κιλο...
 
αμμο κατευθειαν απο την θαλασσα κανει να βαλεις στον πατο του κλουβιου και να εχει επαφη με την αμμο το πουλι;
 
Γιάννη κι εγώ αυτήν ακριβώς χρησιμοποιήω και είναι ένα θεματάκι το ότι είναι ακριβή και ότι τελειώνεο γρήγορα, αλλά δεν χρειάζεται για κάθε μέρα, παρά μόνο τα σημεία που λερώνει ο παπαγάλος..
 
αμμο κατευθειαν απο την θαλασσα κανει να βαλεις στον πατο του κλουβιου και να εχει επαφη με την αμμο το πουλι;

Η αμμος απο τη θαλασσα ειναι απαγορευτικη! Εχει βακτηρια κ μικροβια τα οποια μπορουν να κανουν κακο στο πουλακι.
 
Eφη, ειναι ακριβη και απο εκει που τη πηρα μου ειπε να την αλλαζω ισωs και καθε δυο βδομαδεs. Και δεν μυριζει τιποτα και τα μαζευει ολα σαν μπαλα. Αλλα ειναι πανακριβη! Και το ταψι του κλουβιου ειναι τεραστιο! Βλεπω να γυριζω στην εφημεριδα...
 
Για τα μπάτζι μου χρησιμοποιώ τραπεζομάντιλα μίας χρήσης, κομμένα στο μέγεθος του πάτου, κάτω από την σχάρα. Αλλαγή Πέμπτη και Κυριακή.
Μέχρι στιγμής δεν είχα πρόβλημα, επειδή δεν κατεβαίνουν ποτέ κάτω στο δάπεδο του κλουβιού.
Δυστυχώς η σχάρα δεν βγαίνει και μέχρι τώρα την καθάριζα σχετικά εύκολα με μία πλαστική πατήθρα που στην άκρη της έχει αυτό το πλαστικό με τις εγκοπές για να μπαίνει στο κάγκελο.
Αλλά τώρα μου ήρθε μία ιδέα. Την επόμενη φορά θα δοκιμάσω να βάλω το τραπεζομάντιλο πάνω από την σχάρα. Ίσως γλιτώσω έτσι το λέρωμα της σχάρας.
 
Έβαλα πράγματι το τραπεζομάντιλο μιας χρήσης σήμερα, πάνω από την σχάρα. Επειδή είχε κοπεί σε διαστάσεις που προοριζόταν για την συρταριέρα, κάτω από την σχάρα, δεν έχει στρωθεί καλά πάνω από αυτή και μοιάζει με κύματα της θάλασσας. Παρόλα αυτά δεν υπάρχει πρόβλημα. Δεν του δίνουν σημασία τα μπάτζι μου, αφού ποτέ δεν κατεβαίνουν στον πάτο του κλουβιού.
Αυτό όμως με οδήγησε σε άλλη ιδέα. Να κόψω την σχάρα.
Πιστεύω ότι με την αφαίρεσή της δεν θα υπάρξει πρόβλημα στατικής του κλουβιού.
Είναι βέβαια μία κάπως επίπονη εργασία η κοπή 78 συρμάτων με κόφτη χειρός, αλλά θα γλιτώσω έτσι την εξίσου επίπονη εργασία δις της εβδομάδας, του καθαρισμού της σχάρας, που ομολογουμένως όσο και να την καθαρίζω, πάλι μένουν απομεινάρια πάνω της.
Έτσι, ή θα βάζω σκέτο το τραπεζομάντιλο πάνω στο συρτάρι, ή πάνω από το τραπεζομάντιλο την σχάρα, που όμως θα αφαιρείται πλέον μαζί με το συρτάρι και θα μπορώ και να την "μπουγαδίζω"
Πώς σας φαίνεται;
 
Back
Top