Αναπαραγωγή Τι ενέργειες πρέπει να κάνω;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης taspap
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Θεωρώ πως χάθηκε εντελώς αυτή η προσπάθεια από κακό στήσιμο του εξοπλισμού και από σφάλματα επιλογών του.
Είναι απίθανο να μπορούσε αυτή η γέννα να ολοκληρωθεί με επιτυχία.
Η ταΐστρα είναι το πιο ακατάλληλο σκεύος για να γίνει φωλιά...
Για να μην χαθούν εντελώς οι ελπίδες αυτής της φωλιάς και επειδή τα αυγά δεν έχουν προλάβει να καταστραφούν θα πρότεινα να πάρεις μια φωλιά καλαθάκι και αφού βάλεις μόνος σου λίγο υλικό με ένα λεμόνι θα πιέζεις και θα στρίβεις για αρκετή ώρα. Θα επαναλάβεις το εγχείρημα αρκετές φορές μέχρι η φωλιά να χτιστεί σωστά και ολοκληρωμένα. Στη συνέχεια θα βάλεις μέσα τα αυγά, θα τοποθετήσεις τη φωλιά στη θέση της ταΐστρας και θα παρακαλάς να τη δεις να μπαίνει μέσα.
Δεν μπορείς να κάνεις τίποτε περισσότερο για τη συγκεκριμένη περίπτωση...
Όπως άλλωστε έγραψα... η καταστροφή της γέννας αυτής είναι κάτι παραπάνω από σίγουρη.

Για το μέλλον και επειδή το κλουβί είναι απίθανα φορτωμένο και πολύ κακά στημένο όπως και πολλά από όσα περιέχονται.
Δεν ξέρω αν θα υιοθετήσεις τις συμβουλές μου αλλά εγώ θα σου προτείνω τα παρακάτω. και μόνο αν τα εφαρμόσεις θα έχεις σοβαρές πιθανότητες να μπεις σε σωστή αναπαραγωγή των πουλιών σου.
Προτείνω λοιπόν:
  1. Να πετάξεις εντελώς αυτό το κόκκινο που έχεις στα πουλιά γιατί κυρίως δεν κάνει καλό.. αλλά και δευτερευόντως δεν το χρειάζονται τα πουλιά γιατί δεν είναι κόκκινου παράγοντα.
  2. Θα αφήσεις μόνο τρεις πατήθρες και μόνο κάθετα στο μήκος του κλουβιού. Οι δυο θα μπουν στις άκρες και ψηλά και η άλλη χαμηλά στη μέση. έτσι όπως τα έχεις ούτε πετούν ούτε γυμνάζονται ούτε λειτουργικές είναι.
  3. Μια ποτίστρα κατά προτίμηση κοντά σε μία από τις δύο πάνω πατήθρες.
  4. Απομάκρυνση όλων των τροφοσκευών (ταΐστρες) που έχεις. Καμία δεν είναι κατάλληλη γιατί είναι όλες ανοιχτού τύπου. Στη θέση του θα πάρεις μόνο δύο - τρεις, είτε εσωτερικές είτε εξωτερικές με καπάκι που δεν επιτρέπουν στα πουλιά να μπουν μέσα.
  5. Η θέση της φωλιάς πιστεύω πως είναι ιδιαίτερα χαμηλά και ίσως ήταν και η βασική αιτία που η κανάρα δεν την επέλεξε στο χτίσιμο. Αν δεν έχει πόρτες ψηλότερα ώστε να βάλεις αυτή τη φωλιά τότε να χρησιμοποιήσεις εσωτερική (καλαθάκι) σε μια από τις δυο πάνω και πίσω γωνίες του κλουβιού.
  6. Γενικότερα να ξεφορτώσεις το απίστευτα φορτωμένο κλουβί.
Όταν κάνεις τα παραπάνω .. Βάλε μια φωτογραφία ακόμη για τα υπόλοιπα.
 
Γιαννη, να σε ευχαριστησω κατ αρχην για την Αμεση ανταποκριση οσο και για τις πολυτιμες συμβουλες σου. Ειμαι αρχαριος και προσπαθω οσο το δυνατον να κανω τα λιγοτερα λαθη. Θα ακολουθησω τις οδηγιες σου για σωστο αποτελεσμα. Οταν θα κανω τις αλλαγες που πρεπει θα στειλω φωτο. Μια διευκρινηση:Το αλλο το καναρινι να το απομονωσω σε αλλο κλουβι η να βγαλω το χωρισμα και να ειναι μαζι;
 
Το αλλο το καναρινι να το απομονωσω σε αλλο κλουβι η να βγαλω το χωρισμα και να ειναι μαζι;
Εγώ μιας εξαρχής σου είπα να αφήσεις τα πουλιά μαζί...
Έτσι προτείνεται πάντα όταν ο κάτοχος είναι αρχάριος. Δηλαδή σε άνθρωπο που δυσκολεύεται να στήσει σωστά μια ζευγαρώστρα πρέπει πάντα να προτείνουμε να συνυπάρχουν τα πουλιά μαι και μόνο έτσι υπάρχουν ελπίδες για θετική εξέλιξη.
Επίσης τα βάλε - βγάλε τα καναρίνια σε ένα κλουβί ξεσηκώνονται, αγριεύουν και στρεσάρονται μένοντας απίθανα πίσω σε κάθε μας προσπάθεια.
Φτιάξε πρώτα τη φωλιά που σου πρότεινα νωρίτερα.
Αν δεν κάτσει (το πιο πιθανό) τότε αλλάζεις ριζικά όλο τον εξοπλισμό όπως σου έγραψα... και αφήνεις τα πουλιά μαζί μήπως και προλάβεις χρονικά να πάρεις μια γέννα αυγών.
Να ξέρεις όμως πως όσο καθυστερούν τόσο πιο κακό για αυτά, για τα μικρά και γενικά για όλα θα γίνεται μια και η ζέστη συνεχώς θα αυξάνεται. Αν μάλιστα με ρωτάς.. Θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις μαζί μας, σωστά και όπως πρέπει την αναπαραγωγική σου προσπάθεια... Την άλλη χρονιά.
 
Back
Top