Αναπαραγωγή Τι θερμοκρασία και υγρασία θέλουν τα αυγά πάπιας σε Κλωσσομηχανη;

τελικά η πάπια σηκώθηκε και άφησε τα αυγά... κρίμα άλλη φορά τι να κάνουμε 😳
H πάπια όπως σας είχα πει άφησε τα αυγά για δυο μέρες και θεώρησα πως δεν υπήρχε πιθανότητα εκκόλαψης... μετα απο δύο μέρες η πάπια ξανακάθησε και την άφησα διατηρώντας μια τελευταία ελπίδα.

Σήμερα λοιπόν με ειδοποίησε απο το τηλέφωνο ο παππούς μου (επειδή λείπω απο το σπίτι) και μου είπε πως η πάπια έβγαλε 4 μικρά παπάκια! Θα σας ανεβάσω φώτο όταν γυρίσω σπίτι μάλλον την πέμπτη αν όλα πάνε καλά :)

Αναπάντεχο αλλά μάλλον οι υψηλές θερμοκρασίες λειτούργησαν ευεργετικά κρατώντας ζωντανά τα αυγά :D
 
Έχω να αναφέρω δυσάρεστα νέα απο τα παπάκια ☹...

Ξαφνικά εκεί που όλα πήγαιναν καλά ένα πρωί το ένα παπάκι ήταν ξαπλωμένο στο χώμα και δεν μπορούσε να σηκωθεί όσο και αν το βοηθούσα... έτσι υποθέσαμε πως το πάτησε κατά λάθος η μάνα του το βράδυ...

Την άλλη μέρα έπαθαν και τα άλλα δύο το ίδιο πράγμα... ζούσαν δηλαδή κανονικά αλλά είχαν παραλύσει απο τον λαιμό και κάτω... Την επόμενη μέρα ψόφησαν όλα και η καημένη η πάπια καθόταν ακόμα δίπλα τους και προσπαθούσε να τα σηκώσει☹

μήπως έχει δει κανείς κάτι παρόμοιο; λέτε να ήταν αρρώστια; κρίμα πάντως με στεναχώρησε πολύ αυτό που έγινε...
 
Λυπαμαι πολυ Γιωργο. Δυστυχως δεν εχω ακουσει τιποτα τετοιο και δεν ειμαι και πολυ σχετικη... Ελπιζω να μη σε σταματησει αυτο το ασχημο γεγονος.
 
Εμενα ο θειος μου που βγαζει κοτοπουλα ειτε απο μηχανη ειτε απο κοτα την πρωτη εβδομαδα τους βαζει κατι στο νερο για αρρωστιες και λοιπα.. Δεν ξερω πως λεγετε..
Αλλα ειχε τυχει και σε μας κατι παρομοιο..
 
Μιας και τα παπάκια γεννήθηκαν σε κοτέτσι με κοτόπουλα είναι πολύ πιθανόν να κόλλησαν κάποια ασθένεια που δεν άντεξαν όντας μωρά χωρίς αντισώματα. Καλό είναι να ξεχωρίζουμε τη μάνα με τα νεογέννηματα για το πρώτο διάστημα μέχρι να ξεπεταχτούν λίγο. Γενικότερα τα παπάκια και τα χηνάκια είναι πολύ σκληροτράχηλα πουλάκια, δεν καταλαβαίνουν ούτε απο πατήματα της μάνας τους ούτε πτώσεις κτλ.
 
Καλό είναι να ξεχωρίζουμε τη μάνα με τα νεογέννηματα για το πρώτο διάστημα μέχρι να ξεπεταχτούν λίγο

όσο κλωσούσε η πάπια την είχα μέσα στον περιστερώνα και μόλις βγήκαν τα μικρά τους χωρίσαμε σε ένα ξεχωριστό μέρος χωρίς κότες μαζί με 3 μικρά γαλοπουλάκια δεν ξέρω τι πήγε στραβά...
 
Back
Top