Αναπαραγωγή Τι μπορώ να κάνω για να ξαναπάει στη φωλιά;

Eirinipapape

PB New Member
Εγγραφή
23 Νοε 2022
Μηνύματα
9
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα σας,
Ο θείος μου πριν από περίπου ένα μήνα έδωσε ένα ζευγάρι καναρίνια στο γιο μου. Πριν ήταν χωρισμένα και αφού τα βάλαμε μαζί ζευγαρωσαν και έκαναν 4 κανονικά αυγά και 1 μικρό. Σήμερα είναι η 8η ημέρα από το πρώτο αυγό και βρήκαμε το 1 αυγό σπασμενο τελείως και το μικρό ραγισμένο. Επίσης έχουν αρχίσει να βγάζουν την τρίχα από τη φωλιά. Από σήμερα το μεσημέρι και μετά η καναρα δεν κάθεται στη φωλιά ενώ μέχρι τώρα δε σηκωνόταν. Δεν έχω εμπειρία και δεν ξέρω τι να κάνω. Πρέπει να αφαιρέσω το σπασμένο αυγό από τη φωλιά και τι άλλο μπορώ να κάνω για ξαναπάει να κάτσει στη φωλιά;
Ευχαριστώ πολύ.
 
Καλησπέρα.
Όπως έγραψε και ο Πατρίκιος τώρα δεν είναι η κατάλληλη εποχή για ζευγάρωμα στα καναρίνια έστω και αν είναι σε εσωτερικό χώρο.Χωρισε τα και ένωσε τα πάλι την άνοιξη.
 
να τα χαιρεσαι! μεχρι την ανοιξη εχεις αρκετο χρονο να μαθεις πολλα πραγματα,διαβαζοντας εδω στο site, και ετσι να μαθεις και την προετοιμασια που χρειαζεται πριν τα ξαναενωσεις.
 
Εφόσον το κλώσημα των αυγών διακόπηκε, τα πουλιά θα πρέπει να χωριστούν, όπως σου είπαν τα παιδιά πιο πάνω, και να μπουν το καθένα σε ευρύχωρο κλουβί. Καλό επίσης είναι να μην βλέπονται καθόλου μέχρι την έναρξη της αναπαραγωγικής περιόδου, την άνοιξη δλδ. Επίσης για αυτήν την περίοδο (και ιδανικά για όλη τους τη ζωή) καλό θα ήταν το πρόγραμμα των πουλιών να ακολουθεί το φυσικό φως. Με άλλα λόγια να κοιμούνται το σούρουπο και να ξυπνούν την αυγή. Αυτό γίνεται εύκολα αν τα έχεις σε εξωτερικό περιβάλλον, αλλά εκεί χρειάζεται προστασία από τα αρπακτικά.
Ο θείος σου πού τα είχε τα πουλιά πριν τα δώσει στον γιο σου;
Εσείς τα πουλιά τα έχετε μέσα στο σπίτι;
Μετακινήσατε το κλουβί όσο η θηλυκιά κλωσσούσε;
Θα μπορούσες να ανεβάσεις μια φωτογραφία στην οποία να φαίνεται καλά η εσωτερική διάταξη του κλουβιού;
Οι τροφές τους για όσο κράτησε η επώαση ποιες ήταν;
Κόκκαλο σουπιάς υπάρχει μόνιμα μέσα στο κλουβί;
Καλώς ήρθες στην παρέα μας!
 
@Eirinipapape καλώς όρισες Ειρήνη. Δεν ξέρω εάν είχατε ποτέ καναρίνια αλλά εδώ θα βρεις πολλά χρήσιμα άρθρα για την φροντίδα κ την αναπαραγωγή τους, όπως σου είπαν. Για παράδειγμα

 
Back
Top