Ασθένειες Τι να έχει; Τι να κάνω;

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης Maria.
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Για σου Μαρία, ο νέος φιλαράκος σου είναι πολύ όμωρφος.😛
Συμφωνώ όμως με τη Νίκη το έχεις πολύ φορτομένο το κλουβί.
Πιστεύω ότι ο φιλαράκος σου θα είναι ποιο χαρούμενος όταν θα πεταρίζει ελέφθερα και θα ξεμουδιάζει.:sorry

Πρόκειτε για ένα κανονικό κλουβάκι. Με 2 πατήθρες και 1 κούνια. Η 3η πατήθρα μπήκε χαμηλά ώστε να μπορεί να πλησιάζει το πλακάκι ασβεστίου κι όπως έχει φανεί του είναι πάρα πολύ βολικό.

Βέβαια μου πέρασε απ'το μυαλό να το βάλω στην ζευγαρώστρα για να'χει την άνεση και την άπλα του, αλλά δεν είναι βολικό καθόλου αυτό το κλουβί για το καθάρισμα. Και δεν "λέει" να σέρνεις ένα τόσο μεγάλο κλουβί για ένα μόνο πουλάκι!

Εγώ πάντοσ αν ήμουν στη θέση σου θα την έβγαζα την κούνια γιατί είναι πολύ στενά.

Φραγκίσκε το κλουβί είναι μικρό.

Πρόκειτε για ένα κανονικό κλουβάκι.

😕🙄

αλλά δεν είναι βολικό καθόλου αυτό το κλουβί για το καθάρισμα.

το κλουβι που εχεις τωρα επιβαλλεται να το καθαριζεις καθε μερα!
Η ζευγαρωστρα καθως ειναι μεγαλυτερη κι εχει απλα να πεταει λερωνονται λιγοτερο οι πατηθρες!(οι οποιες θελουν καθαρισμα παρεπιπτοντως) και συνεπως μπορεις να το καθαριζεις 2 φορες την εβδομαδα(ενδεικτικα)

Και δεν "λέει" να σέρνεις ένα τόσο μεγάλο κλουβί για ένα μόνο πουλάκι!

Μαρια μου για σενα δεν "λεει" οκ!
Αλλα για το καναρακι σου λεει πολλα το να μπορει να πεταει και να γυμναζει τους μυς του, για να εχει καλη υγεια σωματικη και ψυχικη😉

Δεν ξέρω τι γίνεται. Διάβασα σε κάποια προηγούμενα τόπικ ότι ίσως είναι ευλογιά. Το καναρινάκι μας έκανε αυτό το πρήξιμο στο ένα δαχτυλάκι του. Στην αρχή φαινόταν σαν μικρό σπυράκι και τώρα έχει κοκκινήσει πολύ. Έπιασα και του έβαλα ιώδιο και διαπίστωσα με την μπατονέτα ότι έφυγε ένα κακαδάκι απ'την πληγή του. Έχει κανείς γνώση επ'αυτού; Πρώτη φορά μας συμβαίνει σε όσα καναρίνια πέρασαν απ'το σπίτι, μια τέτοια περίπτωση.

Συνημμένα

• Εικόνα094 (WinCE).webp
    Εικόνα094 (WinCE).webp
    2,5 KB · Προβολές: 129
Μάλλον κάπου χτύπησε.. Αλλά καλύτερα ρλωτα και κάποιον άλλο.. Βλέπεις γενικά κάτι περίεργο στη συμπεριφορά του; Εμένα μου φαίνετε πως κάπου πιάστηκε ή κάτι τέτοιο.. Θα συμφωνήσω με τους παραπάνω πως πρέπει να ξεφορτώσεις λιγάκι το κλουβι.. Προσωπικά διαφωνώ με την ύπαρξη κούνιας.. Κάνουν ακροβατικά γιτί προσπαθούν να σταθούν σε ένα κλαδάκι που πάει πέρα δόθε, κάτι που τα ζαλίζει και τα στρεσάρει..

Δεν υπάρχει αλλαγή στην συμπεριφορά του: τρώει, πίνει, "λέει" τα δικά του, αποκρίνεται όταν του μιλάμε, παίζει και γενικά δείχνει ζωηρό. Το μόνο που όταν το μεσημεράκι κουρνιάζει για λίγο, μαζεύει το πληγωμένο ποδαράκι του μέσα στα πούπουλα.

Το θέμα του κλουβιού θα το προτείνω και πάλι στον άντρα μου και πιστεύω να του κάνει μια αλλαγή.

Γειά σου Μαρία πολύ ωραίο το πουλάκι σου να σου ζήσει.
Συμφωνά και εγω για το θέμα του κλουβιού είναι μικρό και πολύ
φορτωμένο.
:) Αλεξία

κανε επαλειψη με μιγμα ιωδιου γλυκερινης(το φτιαχνουν αμεσως στα φαρμακεια, θελεις μικρη ποσοτητα) 2-3 φορες την ημερα. Αν υποχωρησει γρηγορα μπορει να ειναι και χτυπημα. Δεν αποκλειω την ευλογια. Ενας γιατρος θα ηξερε πιο υπευθυνα αν χρειαζεται και αντιβιωση ή αλλη αντιμετωπιση. Αν εχεις αλλα πουλακια απομονωσε το απο αυτα προς το παρον

• Like
Αντιδράσεις: mgerom
Καλημέρα.
Σήμερα πρόσεξα ότι έχει φύγει ελαφρά το πρήξιμο της πληγής και πατάει το ποδαράκι του κανονικά στις πατήθρες. Ίσως να είναι χτύπημα απ'τις "ταρζανιές" που κάνει στο κλουβί λόγω περιέργειας!

Παιδιά δεν είναι μικρό το κλουβί ώστε να μην μπορεί να κινηθεί το καναρίνι. Απλά έτυχε να γίνει η λήψη των φωτογραφίων σε τέτοια γωνία ώστε να φανεί το πουλί. Παρόλα αυτά και που του έβγαλα την κούνια και είναι μόνο με τις πατήθρες... Οι "ταρζανιές" παραμένουν "ταρζανιές"! :D

Μαρία πάντα, όταν έχουμε ένα ζωηρό πουλάκι χρειάζεται να έχουμε
το κλουβί όσο γίνεται πιο λιτό, αλλά και να ψάχνουμε για πιθανά σημεία
"σκαλώματος". Δεν χάνεις τίποτα, να ελαφρύνεις το κλουβί και να κάνεις έναν
λεπτομερή έλεγχο για κάποια τέτοια πιθανότητα. Η γνώμη μου πάντος είναι
οτι πρόκειται για ευλογιά, που θα κάνει τον κύκλο της. Κάνε αυτά που σου λέει
για απολύμανση ο Δημήτρης πιο πάνω, και σχολαστική καθαριότητα.
Το νύχι, ίσως δεν θα το έχει για πολύ ακόμα, αλλά όταν "πέσει" μαζί με την φλεγμονή
το πουλάκι θα είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση.

Λοιπόν τελικά βρήκαμε κτηνίατρο και μας είπε πως δεν είναι ευλογιά αλλά μόλυνση από κτύπημα. Μας έδωσε αντιβίωση να του βάλουμε στο νεράκι και βάμα για επάλλειψη στο πληγωμένο δαχτυλάκι του. Κι επιτέλους τα φάρμακα που μας έδωσε είναι ΜΟΝΟ για καναρίνια κι όχι για όλα τα οικόσιτα που μας έδιναν πριν από καιρό!

ευτυχώς.. Τι εννοείς; τι φαρμακα σου έδειναν παλιότερα; να φανταστώ όχι γιατρός; Α"'α αυτός που έχει το πετ..

Τα φάρμακα που μας έδιναν για οποιαδήποτε ασθένεια παρατηρούσαμε ήταν για ζώα οικόσιτα: πρόβατα-κατσίκες, βοοειδή, χοίρους και κοτόπουλα!
Αλλά προφανώς μάλλον πρέπει να υπάρχει κίνηση πλέον και για τα ωδικά στο συγκεκριμένο κατάστημα (δεν είναι petshop αλλά πουλά ζωοτροφές και εξοπλισμό για τα οικόσιτα) το οποίο διαθέτει κτηνίατρο και προφανώς έχει και τις γνώσεις στα πουλιά αυτά.

Ρε παιδιά έχω κουμπάρα κτηνίατρο και χρυσή την έχω κάνει να πάρει μία επιπλέον κατεύθυνση για τα ωδικά πτηνά! Είναι υπό σκέψη και θέλω να πιστεύω ότι θα το κάνει!

Πάμε...

Μαρία αν αυτοί που σου έδωσαν τα φάρμακα για κατσίκες και βόδια ήταν γνώστες, τότε καλώς σου τα έδωσαν. Και σε αυτή την περίπτωση πολύ κακώς τους κατηγορείς. Τα φάρμακα αυτά περιέχουν δραστικές ουσίες οι οποίες δρουν κατά οικογενειών παθογόνων οργανισμών. Θα σου αναφέρω για παράδειγμα το Esb3 το οποίο απευθύνεται σε πουλερικά προς κατανάλωση. Επίσης το Neoterramycine (το οποίο αναφέρεται σε χοίρους, βοοειδή και κότες) περιέχει την νεο-τεραμυκίνη η οποία είναι αντιβίωση που τροποποιώντας δραστικά τις δοσολογίες της μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε πτηνά συντροφιάς όπως τα καναρίνια. Θέλω να σου δώσω να καταλάβεις πως ανεξάρτητα από το τι ζώο έχει ζωγραφισμένο απ έξω, η δραστική ουσία που περιέχει είναι αυτή που καθορίζει το αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο πτηνό σου. Δε μπορεί μια εταιρεία που ασχολείται με σκευάσματα καναρινιών - οδικών πτηνών να τυποποιήσει σε σκευάσματα όλες τις φαρμακευτικές ουσίες της κτηνιατρικής επιστήμης. Έτσι, αν ο γιατρός είναι σωστός επιστήμονας, θα χρησιμοποιήσει την κατάλληλη φαρμακευτική ουσία ανάλογα με το πρόβλημα που διέγνωσε. Το άν θα τη βρεί σε σκεύασμα που απευθύνεται σε σκύλους, ε τί να κάνουμε; Αυτό σημαίνει ότι δε κυκλοφορεί σε σκεύασμα για πουλιά. Θα ήταν καλύτερο να μη στην δώσει καθόλου;

Back