Αναπαραγωγή Τι να κάνω για να ζευγαρώσουν τα ζεμπράκια μου;

Η φωλιά είναι παπαγάλων. Αν μπουν μέσα τα ζέμπρα δεν έχεις κανένα πρόβλημα. Απλά μια φορά που δοκίμασα εγώ δεν είχαν μπει και δεν τις χρησιμοποιώ. Τα πιο πολλά πάντως μπαίνουν αφού γενικά φωλιάζουν παντού. Όπως και να χει η εποχή είναι εντελώς ακατάλληλη για αναπαραγωγή και το καλύτερο θα ήταν να σε απασχολήσει μετά το καλοκαίρι η φωλιά.

Την άμμο χώνεψης όπως σου είπε σε ξεχωριστή αυγοθήκη.

Η φωλιά είναι λάθος; φαίνεται πιο ευρύχωρη από την κλασική ψάθινη και έχει μεγαλύτερο άνοιγμα Culpret.gr

Η βιταμίνη ναι είναι η γνωστή χύμα. Κατάλαβα πέταμα! Και για βιταμίνη τι να τους βάζω; Πόιά τροφή για εξωτικά προτείνεις συγκεκριμένα; Όταν λέω κεχρί, εννοώ χύμα σπόρους κεχρί. Όπως πουλάνε ξεχωριστά καναβούρι ή νίζερ... Οπότε να τους πάρω τσαμπιά κεχριού. Οι σπόροι υγείας τους κάνουν κακό;Εννοώ για τα ζεμπράκια. Σας ζαλίζω ρε παιδιά με τις απορίες μου αλλά βλέπετε καινούργιος και σαν μικρό παιδί που είμαι...χεχε.. Έχω απορίες!

Kεχρί μάλλον εννοεις τον καναρινόσπορο(ασπούρι).
Αμα πάρεις μιγμα συσκευασμένο για εξωτικά(πχ της versele που έχω εγώ)περιέχει και απο αυτό μέσα. Δε νομίζω ότι χρειάζεται να τους παίρνεις ξεχωριστά.
Τσαμπάκια κεχριού(ιταλικό κεχρί το ξέρουν μερικοί)να τους δίνεις.
Σίγουρα πέτα τη χύμα βιταμίνη και αν θες πάρε το frutti patee της orlux,έιναι κάτι αντίστοιχο πολύ καλύτερο βέβαια και το δίνεις και στα καναρίνια.
Σουπιοκόκκαλο και το Deli Nature Mineral και είσαι οκ!

Καταρχήν δεν μας ζαλίζεις. Υποθέτω με το κεχρί εννοείς τον καναρινόσπορο. Αν πάρεις κανονική τρόφη για ζεμπράκια δεν χρειάζεται να βάζεις καναρινόσπορο (έχει μέσα ότι σπόρους χρειάζονται). Όχι ότι τους κάνει κακό βέβαια αλλά είναι πολύ καλύτερο να έχουν μια ισορροπημένη διατροφή από το να βάζουμε πρόσθετα σπόρους με το μάτι. Οι σπόροι υγείας ανάλογα με το τι σπόροι είναι μπορεί να είναι άχρηστοι για τα ζεμπράκια ή ακόμη και να τα επιβαρύνουν με στοιχεία που δεν χρειάζονται στην διατροφή τους. Γιαυτό καλύτερα είναι να αποφεύγονται. Δεν θα σου προτείνω κάποια εταιρεία για βασικό μείγμα, όλες είναι καλύτερες από τις χύμα που δεν ξέρεις τι κουβαλάνε. Βιταμίνες προσφέρουν τα φρούτα και η αυγοτροφή. Αν ψάξεις λίγο στο forum θα βρεις και αυγοτροφές "σπιτικές" με διάφορα συμπληρώματα για να λαμβάνουν τα πουλιά βιταμίνες. Φυσικά υπάρχουν και οι πολυβιταμίνες, απλά τώρα το καλοκαίρι πρέπει να αλλάζονται τακτικά από το νερό για να μην υπάρχει αλλοίωση.

Παιδια SOS! Τα νεύρα μου! Ο καινούργιος αρσενικος μεσα στο μέλι με τη νεα θυληκια και το παλιό ζευγάρι - αδερφάκια αγκαλια! Φτου να πάρει! Κι έλεγα ότι αντίθετα θα γίνουν τα ζευγάρια! Τι να κάνω; Να τους χωρίσω όπως θελω εγώ να γίνουν τα ζευγάρια για να μην έχω αιμομιξίες (έτσι κι αλλιώς 6 μήνες τα 2 αδέρφια ούτε τσόφλι) ή να τα αφήσω όλα μαζί στην κλούβα όπως είναι; Ευχαριστώ!

Όταν είναι όλα μαζί δεν μπορούμε να ελέγξουμε ποιο θα ταιριάξει με ποιο. Βάλε το κάθε ζευγάρι χώρια για να προλάβεις και μελλοντικά προβλήματα (να χώνονται το ένα στη φωλιά του αλουνού).

Εγώ σου πρότεινα..2 ζευγάρια σε 2 κλουβιά χωριστά!
Βάλε τα ζευγάρια όπως θέλεις εσύ και τοποθέτησε τα και λίγο μακριά να μη βλέπονται!

Back