Γενικά Τι να κάνω για να μην σταματήσουν να κελαηδούν τα 2 φετεινά μου φλωράκια;

sakiskrhth24

PB New Member
Εγγραφή
6 Νοε 2014
Μηνύματα
17
Πόλη
Λάρισα
Τι πρεπει να κανω για να μην σταματησουν το κελαηδησμα (δυνατο) που εχουν; Βοηθαει καμια βιταμινη σ αυτο; Για το ενα απο τα δυο οπως θα δειτε και στις φωτο δεν νομιζω να ειναι φλωρακι και κυριο αρσενικο.. Ενως και τα δυο κελαηδανε και μου βοηθησαν πολυ τον περσινο φλωρο που ειχα και ζωντανεψε. Γτ ο κακομοιρης μαζευτικε εφυγε το μαλλι απο το κεφαλι του και εβγαζε φτερα και τωρα αποκτησε κι αυτος ζωη μαζι μ αυτα...
 

Συνημμένα

  • IMG_20141109_154722.webp
    IMG_20141109_154722.webp
    37,7 KB · Προβολές: 181
  • IMG_20141109_154551.webp
    IMG_20141109_154551.webp
    39,2 KB · Προβολές: 174
Δεν γνωρίζω από άγρια, αλλά λογικά θα πρέπει να φροντίσεις για την καλή υγεία τους. Και η καλή υγεία έχει να κάνει με το χώρο διαβίωσης τους με καθαρά κλουβιά, πατήθρες και σκεύη.
Έτσι δεν είναι ή κάνω λάθος;
 
Εννοειται φιλε Γιαννη παντα τα φροντιζω και κοιταω ο χωρος στον οποιον ειναι μεσα και ζουνε να ειναι παντα καθαρος.. Αυριο εχω γενικο καθαρισμο στα πουλια και μετα να παω σε εναν φιλο μου κι αν εχει κανενα ζευγαρι καναρινια να μου δωσει γτ αυτον που εχω εγω ειναι πεντε μιση χρονον πουλι και στις 11 μαιου γινετε 6 χρονον.. (Μαλλον γι αυτο δεν θα εχουν ζωη τα αυγα π εκανε η θηλυκια...)
 
Μπορεί και να έχεις δίκιο, αλλά από αυτά που γνωρίζω περισσότερο έχει να κάνει με την προετοιμασία, την υγεία και την ερωτική διάθεση των πτηνών και πολύ λιγότερο από την ηλικία τους.
 
Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να τα απελευθερώσεις. Έτσι θα τραγουδάνε πάντα.
Όσο για την καθαριότητα, δεν ξέρω πως την εννοείς αλλά αυτό που φαίνεται στις φωτογραφίες απέχει πολύ
 
Τα αφηνω ακομα 1 με 2 μερες γτ εχουν κατω σπορακια (καναβουρι) που ριχνουν απο την ταιστρα ή οταν βλεπω και τα τρωνε τα καθαριζω εκεινη την στιγμη... Αν ηταν να τα αφηνα ελευθερα και δεν μπορουσα να τα φροντισω δεν θα καθομουνα να μπω σε διαδικασια να τα ζευγαρωσω και να τα φροντιζω.. Εξαλλου ημερο ειναι γτ φετος τον Αυγουστο τα γεννησαν το ζευγαρι (φλωρος) που εχω στα Χανια γτ τα εχω σε μεγαλη κλουβα και εχω καπου στους 15 φλωρους...
 
Να υποθέσω πως δεν υπάρχουν εκεί μέσα άγρια πιασμένα πτηνά, όπως επίσης να υποθέσω πως θα μπορέσεις να μας βάλεις μια δυο φωτογραφίες εδώ ... από το πανέμορφο θέαμα της σπάνιας εκτροφής τέτοιων πουλιών;
 
!Sakis! post: 228795 είπε:
Εννοειται φιλε Γιαννη παντα τα φροντιζω και κοιταω ο χωρος στον οποιον ειναι μεσα και ζουνε να ειναι παντα καθαρος..
Άφησε ελεύθερα τα πουλάκια, είναι κρίμα να ζουν έτσι, σεβάαου τα... Εκτός της βρωμιάς, αυτό το κλουβί είναι για πέταμα.

tinypic-no-longer-available.jpg
 
2 δουλειες κανω πρωτων για να τα βγαλω περα και το κλουβι το πηρα απο εναν φιλο μ για να κανω την δουλεια μου για σημερα και μαλλον ξεφυγαμε απο το θεμα... Οκ ευχαριστω για την απαντηση...
 
Σάκη δεν ξεφύγαμε από το θέμα, σεβαστός ο αγώνας ζωής σου αλλά εδώ ρώτησες κάτι. Και η απάντηση που δίνουν όλοι είναι ότι πρέπει να βελτιώσεις τις συνθήκες διαβίωσης των πουλιών σου για να είναι υγιή και να κελαηδούν.
Και συνθήκες διαβίωσης είναι βέβαια και η καθαριότητα κλουβιών και σκευών αλλά και τι τα ταίζεις και η καθημερινή αλλαγή του νερού τους και πολλά άλλα.
Μην ενοχλείσαι, ίσως τα παραμέλησες, ευκαιρία με την συζήτηση να τα φροντίσεις. Ουδείς αναμάρτητος.
 
Δεν ενοχληθηκα απο κατι Μαρια δεχομαι τις οποιες απαντησεις μου λετε και απ οτι βλεπω εχετε εμπηρια πανω σε καποια θεματα διαφορων ειδει πτηνων ετσι προσπαθω να μαθω κι εγω κατι παραπανω.. Ξερω οτι πρεπει να τα καθαριζεις να τα αλλαζεις νερο καθε δυο μερες να τα κοιτας για τροφη και αλλα πολλα... (Απλα αυτο το διαστημα κανω δυο δουλειες για να τα βγαλω περα και ο χρονος που μου μενει ειναι ελαχιστος..)
 
Στο φόρουμ εδώ όλες οι συζητήσεις αποσκοπούν στο να δώσουμε όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης στα πουλιά που φροντίζει καθένας μας και πάνω σ' αυτό να γίνεται ανταλλαγή εμπειριών.
Ταυτόχρονα εννοείται να απολαμβάνουμε κι εμείς το τραγούδι τους ή την παρέα τους και τα κόλπα τους.
Για τα ιθαγενή, υπάρχει αυστηρός κανονισμός Όρους Χρήσης δεν συζητούμε για πιασμένα άγρια πουλιά και το μόνο που μπορούμε να προσφέρουμε είναι συμβουλές για την σωστή στιγμή και την κατάλληλη προετοιμασία απελευθέρωσής τους.
Αν τα δικά σου είναι εκτροφής μόνο τότε μπορεί να συνεχιστεί οποιαδήποτε συζήτηση.
 
!Sakis! post: 228892 είπε:
Δεν ενοχληθηκα απο κατι Μαρια δεχομαι τις οποιες απαντησεις μου λετε και απ οτι βλεπω εχετε εμπηρια πανω σε καποια θεματα διαφορων ειδει πτηνων ετσι προσπαθω να μαθω κι εγω κατι παραπανω.. Ξερω οτι πρεπει να τα καθαριζεις να τα αλλαζεις νερο καθε δυο μερες να τα κοιτας για τροφη και αλλα πολλα... (Απλα αυτο το διαστημα κανω δυο δουλειες για να τα βγαλω περα και ο χρονος που μου μενει ειναι ελαχιστος..)
Σάκη.. Με συγχωρείς! Προέχει η δουλειά, η οικογένεια η οι υποχρεώσεις που ο καθένας μας έχει.
Κρατάμε όμως τόσα πουλιά, όσα μπορούμε να φροντίσουμε -αν όχι τέλεια- τουλάχιστον ικανοποιητικά.
Η εικόνα που ''δείχνει'' το κλουβί, είναι εικόνα εγκατάλειψης. Μπορεί να είναι περιστασιακό, αλλά έτσι δείχνει.
Αυτό βλέπουμε, αυτό σχολιάζουμε. Δεν σε κρίνουμε, όπως έγραψε η Μαρία.. Ο αναμάρτητος πρώτος τω λίθο βαλέτω. Αλλά Σάκη μου, κράτησε όσα μπορείς να διαχειριστείς. Ένα.. Δύο και φρόντισε τα όπως πρέπει και όπως τους αξίζει.
 
!Sakis! post: 228892 είπε:
Απλα αυτο το διαστημα κανω δυο δουλειες για να τα βγαλω περα και ο χρονος που μου μενει ειναι ελαχιστος..)

Ελπίζω πως οι εικόνες δεν αποτελούν στην πραγματικότητα αντιπροσωπευτικό δείγμα δικής σου εκτροφής, παρά μια εξαίρεση μιας και ανέφερες πως το κλουβί της φωτογραφίας είναι φίλου. Θεωρώ πως οφείλουμε ως υπεύθυνα άτομα που είμαστε, από τη στιγμή που διαχειριζόμαστε ψυχές, να ζυγίζουμε το χρόνο που μπορούμε να διαθέσουμε για την φροντίδα των μικρών μας φίλων. Στην περίπτωση που αυτός δεν επαρκεί είναι προτιμότερο να ασχοληθούμε με λιγότερα σε αριθμό πουλιά, που θα απολαμβάνουν μια ποιότητα ζωής και εσύ τη μελωδική τους φωνή για πολλά χρόνια ακόμη.
 
Αυτο ειπα κι εγω λιγο παραπανω οτι τα δυο φλωρακια που εχω οπως ειδες στις φωτο ειναι φετινα πουλια τα εκανε το ζευγαρι (φλωρος) που εχω στα Χανια και η γεννα αυτην ειναι Αυγουστου... Στα Χανια που τους εχω μεγαλο χωρο για να πετανε τα προσεχει και δικο μου συγγενικο προσωπο και εχω συνολικα 15 πουλια μεσα.. (Επισεις θελω να πω πως τους φλωρους το ζευγαρι μου τα εδωσε ενας φιλος μου που ασχολιωταν με πουλια και λογου επιδεις δεν μπορουσε να τα φροντισει μου εδωσε το ζευγαρι που ειχε..) Αλλα δεν ειμαι σιγουρος οτι το ενα απο τα δυο μικρα αν ειναι αρσενικος φλωρος η θηλυκο...

Νικο δεν ειπες κατι κακο οπως ειπα και στην Μαρια πριν αλλα με 450 γαμημενα € που περνει ο πατερας μου δεν φτανουν για ζητω. Γι αυτο κι εγω με δυο δουλειες που κανω προσπαθω να εχω οσο πιο καθαρα γινετε μεσα στον χωρο τους.. Σκεψου περισει ειχα μια κλουβα στην βεραντα μου με 45 γαρδελια και τα εδιωξα - χαρισα ολα γτ δεν μας εφταναν τα λεφτα και απο την αλλη δεν ειχα αλλο χωρο... Τωρα εμεινα με ενα ζευγαρι παραδεισια (ζερβακια 2 αρσενικα και 1 θηλυκο) 1 αρσενικο καναρινι (που στης 12 του Μαιου γινετε 6 χρονον) και 3 φλωρους οι δυο μικροι οπως ειδες και ενας ενως χρονου..

Το ξερω Στεφανε..
 
Σάκη, 45 γαρδέλια εκτροφής είχες στο μπαλκόνι;
 
Μία παρένθεση: Συγγνώμη που ρωτάω τώρα εγώ ως ανίδεη... Μη γελάσετε, αλλά τα γαρδέλια, οι καρδερίνες δεν είναι; (ξέρω, είμαι άσχετη 😛 )
 
Ειχαμε φτιαξει με τον πατερα μου μια κλουβα και ειχαμε μεσα σ αυτην περιστερια και επιδεις γεννουσαν και γινοντουσαν πολλα σιγα σιγα τα διναμε κι ετσι εμεινε μονο η κλουβα και ειπαμε να παρουμε καρδερινες 3 ζευγαρια κι ετσι και καναμε (οι 3 αρσενικες ηταν 6ρες) πηραμε βγαζανε καλες φωνες και ηταν καθε χρονο μια χαρα οι γεννες... Οντος θα τις κρατουσα.. Αλλα δεν παβει να τις χωριζαμε συνεχεια... Μεχρι πριν 2 χρονια εδωσα αρκετες και περισει εδωσα και τις υπολοιπες σε ατομα που θελανε οπως και σε μαγαζια... (Αυτα ειναι τα περιστερια που ειχα και τα εχω δωσει εδω και καιρο σε εναν φιλο μου)

Τωρα εχω μονο αυτα που ειπα παραπανω..

Ναι αυτα ειναι..
 

Συνημμένα

  • IMG_20141110_011622.webp
    IMG_20141110_011622.webp
    48,6 KB · Προβολές: 100
  • IMG_20141110_011508.webp
    IMG_20141110_011508.webp
    52,9 KB · Προβολές: 108
  • IMG_20141110_011137.webp
    IMG_20141110_011137.webp
    34,8 KB · Προβολές: 104
  • Like
Αντιδράσεις: Sylvia
Μία παρένθεση: Συγγνώμη που ρωτάω τώρα εγώ ως ανίδεη... Μη γελάσετε, αλλά τα γαρδέλια, οι καρδερίνες δεν είναι; (ξέρω, είμαι άσχετη 😛 )
Μην υποτιμάς τον εαυτό σου, κανείς δεν ξέρει τα πάντα σε αυτή τη ζωή. Όντως οι καρδερίνες είναι.
 
Back
Top