Γενικά Τι να κάνω για να προστατέψω τα πτηνά μου από τ' αρπακτικά;

kingXristos

PB New Member
Εγγραφή
21 Μαϊ 2014
Μηνύματα
232
Πόλη
Αθήνα
Πήγαμε στο νεο μας σπίτι και όλα δείχνουν καλά τουλάχιστον για τα πουλάκια
Περιμενα να στρεσαριστουν περισσότερο.
Ομως και τα καναρίνια και το σκαρθοκαναρο κελαηδισαν αμέσως.
Τα εχω σε άλλο οροφο να μην ακούγονται πολυ μεταξύ τους
Το σκαρθοκαναρο το εχω βάλει σε σταν ειναι ακάλυπτο απο αέρα αλλά καλιμενο απο ήλιο. Με ανησυχεί λιγο αυτο όπως με ανησυχεί και η επίθεση αρπακτικών. Ειναι τελευταίος όροφος 4ρτος χωρις μαρκιζα απο πάνω ειναι και Χαλκίδα που λογικά τα γεράκια θα ειναι περισσότερα. Αργότερα θα μπουν τεντες αλλά μέχρι τοτε;
 
Καλορίζικο το σπίτι και ευχάριστη διαμονή να έχετε.
Για τα αρπακτικά μην το συζητάς καθόλου, είναι πολύ επικίνδυνα να έχεις τα πουλιά εκεί εκτεθειμένα. Ούτε και οι απλές τέντες αργότερα θα σε καλύψουν σε τόσο ψηλό όροφο.
Μην τα αφήνεις καθόλου έξω μέχρι να φτιάξεις κλούβα κάλυψης.
Λυπάμαι αν σε αγχώνω αλλά είναι σίγουρο ότι θα έχεις επίθεση. Δεν είναι μόνο τα γεράκια, καρακάξες, κουκουβάγιες και πολλά άλλα.
 
Μαρία εχω βαλει το κλουβί σε σταν το ήθελα και για διακόσμηση ειναι εξω απο την μπαλκονοπορτα θελω να το βλέπουμε να το ακούμε και να γουστάρουμε.
Δεν θέλω να το παω αλλού. Αν του εβαζα τίποτα κολλητικες ταινίες η να το τυλιγα με αγκαθοτο σύρμα η το σκεπαζα με ενα δυχτυ; Θα ηταν εντάξει;
 
Χρήστο προς το παρόν βάλε το μέσα από την μπαλκονόπορτα.
Κατ' αρχήν σε σταντ εννοείς κρεμαστό στον αέρα; Αυτό δεν είναι καλή λύση για τα πουλιά. Νοιώθουν ανασφάλεια, είναι εκτεθειμένα σε ρεύματα από παντού και σε κάποιον ισχυρό άνεμο θα πέσει κάτω.
Υπάρχουν και άλλοι ωραίο τρόποι να είναι και αισθητικά αποδεκτοί και να είναι ασφαλές το πουλάκι.
Γιατί για να το χαίρεσαι πρέπει να είναι πρώτ' απ' όλα ζωντανό.
Συγγνώμη που στα λέω ωμά αλλά μάλλον δεν έχεις αντιληφθεί ότι έχεις 100% πιθανότητες να έχεις επίθεση.
 
Δεν εχει τοιχο το τέταρτος οροφος μονο ενα μικρο κομμάτι που εχει πολυ μεσημεριανό ήλιο. Αν το βαλω μεσα θα πεταξουν εξω απο το σπίτι και εμένα και αυτό
 
μπορεις να αγορασεις κοτετσοσυρμα και να φτιαξεις ενα περιμετρικο κλουβι γυρω απο το κλουβι που εχεις το πουλι και να μην εχεις προβλημα κ αν ξεχαστεις να μην φοβασαι για αν γινει κατι.. Εγω αυτο εχω κανει οταν βαζω τα πουλια στο αλλο μπαλκονι που δεν εχω τεντα.
 
Προσωρινά και κάτσε γρήγορα να φτιάξεις ένα κουτί με πλέγμα να το κρεμάσεις και στον τοίχο. Ή κάτι άλλο που θα σκεφτείς αν θέλεις να είναι κοντά στην μπαλκονόπορτα.
Μπορείς να κάνεις μία κατασκευή που να βάλεις και φυτά και την κλούβα ώστε να παρέχεις και ασφάλεια και στο πουλί την αίσθηση της κάλυψης και αισθητικό αποτέλεσμα. Αλλά θέλει δουλειά και φαντασία.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sissy
Αν στο πετάξει κάτω, θα σπάσει το κλουβί, και το πουλί ή θα πετάξει ή θα το φάει, το πιθανότερο.
 
Εντάξει Μαρία καταλαβα, Αν δεν με βαλεις πρωτη νύχτα του γάμου να κανω ολόκληρη κατασκευή δεν θα ηρεμήσεις, αυτο θα γίνει εντάξει
 
...Αργότερα θα μπουν τεντες αλλά μέχρι τοτε;
Χρίστο και όταν θα βάλετε τέντες σε συμβουλεύω να μην αισθάνεσαι ασφαλής.
Εδώ πάντως στην Βουλιαγμένη (Αττικής) όπου μένω, οι πετρίτες περνούν από τα πλαϊνά κενά, επιτίθενται και σκοτώνουν τα πουλιά μέσα στα κλουβιά τους.
 
Εντάξει Μαρία καταλαβα, Αν δεν με βαλεις πρωτη νύχτα του γάμου να κανω ολόκληρη κατασκευή δεν θα ηρεμήσεις, αυτο θα γίνει εντάξει
Αχ χα χα άντε η ώρα η καλή. Καλή ζωή να έχετε!
Ε παρακάλεσε το κορίτσι μέχρι να περάσει λίγος καιρός να έχετε το πουλάκι μέσα και μετά θα τα τακτοποιήσεις όλα. Θα βοηθήσουμε όλοι να βρούμε μια όμορφη κατασκευή για μπροστά στην πόρτα :)
 
Απο που ανοίγει αυτο για να μπει το κλουβι μεσα;
Ευχαριστώ για τι link
 
Αυτο το στερεωνεις με γυριστα καρφια στον τοιχο και το κρεμας και το ξεκρεμας για να εχεις προσβαση στα κλουβια σου.
 
Eχω την γνώμη οτι αυτό μπορεί να προστατεύσει το πουλί απο την άμεση... Εκτέλεση και μόνον. Το 60% των θανάτων μετά την επίσκεψη αρπακτικού, προέρχεται απο ανακοπή. Το στρές των πουλιών είναι φοβερό κατά την επίθεση. Οποιος έχει δεί γεράκι, μπουφο, καρακάξα κλπ. στο κλουβί θα έχει καταλάβει τι έντασης στρές περνούν τα πουλιά. Ας υποθέσουμε όμως οτι όλα πάνε καλά και το πουλάκι γλυτώνει απο την πρώτη επίθεση.Εμείς τί κάνουμε; Αφήνουμε το κλουβί στην θέση του, με την βεβαιότητα οτι θα πάνε το ίδιο καλά και στην επόμενη επίθεση ; Διότι επόμενη επίθεση είναι βέβαιο οτι θα υπάρξει.
 
Τοτε με αυτα τα λεγόμενα οτι και αν κάνουμε δεν μας καλύπτει.
Μονο αν τα βάλουμε μεσα είναι σίγουρη λύση.Σε εμένα δεν αρέσει καθολου τα πουλια να ειναι μεσα να τα ενοχλουμε με τα φωτα και την φασαρία
 
Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά.
Ειδικά σε μπαλκόνια και βεράντες, το κλουβί στον άσπρο φόντο του τοίχου κάνει μπαμ από μακριά.
Εκτός από το στρεσάρισμα των πουλιών, υπάρχει πάντοτε ο κίνδυνος αυτοτραυματισμού τους την ώρα που χτυπιούνται στο κλουβί για να αποφύγουν τον εισβολέα-θηρευτή.
Καλή λύση (όπου μπορεί να τοποθετηθεί), είναι και το πλαστικό πλέγμα η πέργκολα.

001418-01.jpg


upload_2014-7-22_14-32-32.webp
 
Back
Top